Kortläsare (ljuduttag) för kort med magnetremsa

Tillgängligt endast från Shopify

Kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) är en lättviktig, billig lösning för butiker som ofta är mobila.

Shopify POS - audiojack card reader

OBS! Kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) är endast tillgänglig i Kanada. Om du befinner dig utanför Kanada kan du hänvisa till listan över stödda kortläsare för din region.

Kortläsaren ansluts till ljuduttaget på din iPhone, iPad eller Android-enhet. Om du använder en iOS-enhet kan du inaktivera kortläsaren från Allmänna inställningar att komma åt ljuduttaget för musikuppspelning.

Obs! Du måste aktivera Shopify Payments eller en POS-stödd betalningsleverantör för att kunna använda någon av de krypterade Swipe-kortläsarna som stöds av Shopify.

Vem är den här kortläsaren för?

Kortläsaren Swipe (audio-jack) är lätt och billig, vilket gör den till ett bra alternativ för köpmän som precis har börjat med att ta emot kreditkortsbetningar. Kortläsaren ansluts till ljuduttaget på din POS-enhet och har inga kablar, så den är idealisk för användning på mässor, marknader eller popup-platser.

Din POS-enhet behöver en internetanslutning för att använda kortläsaren för kort med magnetremsa (30 pin). Var du än säljer ska du se till att din enhet kan ansluta till internet under transaktioner med antingen wi-fi eller enhetens mobildata.

Kompatibla enheter och betalningsleverantörer

Följande tabell visar vilka enheter och betalningsleverantörer som är kompatibla med kortläsare för kort med magnetremsa (audio-jack).

Enheter och betalningsleverantörer som är kompatibla med kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack)
Enhet Godkända betalningsleverantörer Måste min butik vara på Shopify-planen eller högre?
  • iPad
  • iPhone
  • En Android-enhet med en inbyggd mikrofon och ljuduttag
Shopify Payments (USA och Kanada) Nej
Authorize.net (USA och Kanada) Ja
First Data Payeezy (USA) Ja
Shopify Payments (USA och Kanada) Nej

Köpställen för kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack)

Kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) finns endast tillgänglig från Shopify Hardware Store i Kanada.

Varning! Du måste köpa kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) från Shopify Hardware Store för att den ska kunna arbeta med Shopify POS.

Installera kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack)

Du kan installera kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) i några enkla steg.

Steg:

Obs! Om enhetens volym inte är maximal kommer kortläsaren inte att upptäckas.

Så här drar du ett kort

Dra kreditkortet över kortläsaren med kortets magnetremsa vänd mot dig:

Shopify POS - audiojack card reader

Felsök kortläsaren

Om du har problem med att använda kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack), prova dessa felsökningssteg.

Obs! När du felsöker kortläsaren kan du gå igenom följande steg med en testorder för en snabbförsäljningsprodukt på $1,00 (du kan återbetala ordern senare).

1. Ser du ett felmeddelandet Dragning misslyckades?

2. Har du en internetanslutning?

3. Använder du en kompatibel betalningsleverantör och valuta?

4. Har du tryckt på Kredit i kassan?

5. Är din POS-enhet i ett fodral?

6. Används din enhet för att spela musik?

7. Har Shopify POS behörighet att använda enhetens mikrofon?

8. Är volymen på din enhet maximal?

9. Har du inaktiverat alternativet Använd ljuduttag för kortläsare (endast iOS)?

10. Kan du acceptera en kreditbetalning med ett annat kort?

1. Kan du behandla betalningen genom att ange kreditkortsinformationen manuellt?

1. Ser du ett felmeddelandet Dragning misslyckades?

Se till att du drar kortet ordentligt när du ser felmeddelandet Dragning misslyckades när du drar ett kort.

2. Har du en internetanslutning?

För att hantera betalningar måste Shopify POS ansluta till internet via Wi-Fi eller din enhets cellulära data. Om du inte kan ansluta till internet kan du inte behandla kortbetalningar.

3. Använder du en kompatibel betalningsleverantör och valuta?

Du kan bara använda kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) om:

• din butik är baserad i USA eller Kanada
  • Du använder en kompatibel betalningsleverantör
  • Din butiks valuta är i USD eller CAD.

Om ett av dessa krav inte är sant för dig kan du fortfarande ta emot kreditkortsbetalningar med hjälp av en extern betalningsterminal.

4. Har du tryckt på Kredit i kassan?

Om du vill acceptera betalning med kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) trycker du på Kredit vid betalningsskärmen. Du bör bara trycka på Extern terminal om du använder en extern betalningsterminal istället för en kortläsare som stöds av Shopify.

5. Är din POS-enhet i ett fodral?

Vissa fodral hindrar kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) från att passa ordentligt i enhetens ljuduttag. Om enheten är i ett fodral, ta bort enheten från sitt fodral, anslut kortläsaren och försök behandla betalningen igen.

6. Används din enhet för att spela musik?

Kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) använder enhetens ljudram, så att du inte kan använda din POS-enhet för att spela musik och acceptera kreditkortsbetalningar samtidigt. Om du vill ta emot en kortbetalning, koppla bort din POS-enhet från alla Bluetooth-högtalare, kontrollera att enheten har mikrofonbehörigheter och försök sedan ta emot betalningen igen.

7. Har Shopify POS behörighet att använda enhetens mikrofon?

Shopify POS behöver tillåtelse att använda enhetens mikrofon för att använda kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) för att ta kreditbetalningar. Om du nekade att ge appen tillåtelse kan du bevilja det när som helst från dina enhetsinställningar.

Steg:

8. Är volymen på din enhet maximal?

Shopify POS känner inte igen kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) såvida inte din enhet har ljud påslaget och dess volym är hög. Koppla ur kortläsaren, se till att din enhet inte är avstängd och att volymen är maximal och anslut sedan kortläsaren och försök ta betalt igen.

9. Har du inaktiverat alternativet Upptäck kortläsaren för kort med magnetremsa automatiskt (endast iOS)?

Du kanske har inaktiverat inställning Upptäck kortläsaren för kort med magnetremsa automatiskt i Shopify POS, till exempel om du ville använda enheten för att spela musik. Du måste aktivera inställningen Upptäck kortläsaren för kort med magnetremsa automatiskt.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butikoch sedan på Hårdvara.

2. Aktivera Upptäck kortläsaren för kort med magnetremsa automatiskt.

10. Kan du acceptera en kreditbetalning med ett annat kort?

Försök att ta en kortbetalning med ett annat kreditkort. Om betalningen lyckas finns det ett problem med din kunds kreditkort.

11. Kan du behandla betalningen genom att ange kreditkortsinformationen manuellt?

Försök att ta kortbetalningen genom att ange kortinformationen manuellt. Om betalningen lyckas finns det ett problem med kortläsaren.