Blipp- och Chipkortläsare

Tillgängligt endast från Shopify

Tap & Chip Card Reader för Shopify POS

Shopify Tap & Chip Card Reader är en EMV-kompatibel kortläsare som ansluts trådlöst till din iPad, iPhone eller Android-enhet. Du kan använda Shopify Tap & Chip Card Reader för att acceptera kontaktlösa kortbetalningar och kortbetalningar med chip med Shopify POS-appen.

Obs! Shopifys kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort är tillgänglig för handlare baserade i USA. Handlare baserade i Kanada kan använda kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort med helt nya Shopify POS.

Krav på kortläsare och stödda betalningstyper

För att använda Tap & Chip Card Reader måste du uppfylla följande krav:

• Din butik är baserad i USA
  • Shopify Payments är aktiverat som din butiks betalningsleverantör
  • En kompatibel iPad-, iPhone- eller Android-enhet som stöder Bluetooth 4.2 eller högre:
Enheter som fungerar med läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 5 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
iPad Air Generation 2 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
iPad Generation 4 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
iPad Mini Generation 2 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iOS 11.4 eller senare
Android Android-enhet som har version 5.0 (Lollipop) eller högre
  • En kompatibel version av Shopify POS:

• iOS – Shopify POS 5.12.0 eller högre
    • Android – Shopify POS 3.4.0 eller högre

Du kan använda Tap & Chip Card Reader för att acceptera betalningar från följande betalningstyper:

• Visa och Visa Debit
  • MasterCard och Debit MasterCard
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Google Pay

Obs! Shopifys kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort är tillgänglig för handlare baserade i USA. Handlare baserade i Kanada kan använda kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort med helt nya Shopify POS.

Köpställen för Tap & Chip Card Reader

Läsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort är endast tillgänglig från Shopifys hårdvaruaffär i USA och Kanada.

Handlare baserade i Kanada måste använda det helt nya Shopify POS för att kunna använda kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort.

Slå på och av Tap & Chip Card Reader

För att aktivera Tap & Chip Card Reader, tryck på och släpp strömbrytaren. Statuslamporna tänds. Om du redan har synkroniserat och anslutit kortläsaren till din POS-enhet ansluter kortläsaren automatiskt till enheten igen.

Efter en timmes inaktivitet hamnar Tap & Chip Card Reader i viloläge. Du måste trycka på och släppa strömbrytaren för att aktivera kortläsaren igen. Om du trycker på och håller nere strömbrytaren i 4 sekunder eller mer kommer kortläsaren att återställa all Bluetooth-anslutning den hade och måste anslutas igen.

Ladda Tap & Chip Card Reader

Du kan ladda Tap & Chip Card Reader med hjälp av USB-kabeln som medföljer den. För att ladda kortläsaren, anslut den lilla änden av USB-anslutningen till kortläsaren eller dess bas, och anslut sedan den stora änden till en telefonladdare eller dator.

Det tar 1-2 timmar att ladda upp Tap & Chip Card Reader. Efter att läsaren är fulladdad bör batteriet hålla i en veckas försäljning.

Tryck på strömbrytaren för att Visa läsarens batterinivå på de fyra statuslamporna.

Så här tolkar du lamporna för batterinivå i kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort
● ● ● ● Fulladdad
● ● ● ○ 75% laddad
● ● ○ ○ 50% laddad
● ○ ○ ○ 25% laddad
● ○ ○ ○ (röd) Låg batterinivå
● ❂ ○ ○ (blinkande) Laddar

Synkronisera och anslut Tap & Chip Card Reader till din POS-enhet

För att använda kortläsaren med Shopify POS måste du synkronisera och ansluta den till din POS-enhet. När kortläsaren och enheten har synkroniserats ansluter kortläsaren automatiskt till enheten när båda är påslagna och inom räckvidd.

Steg:

Koppla bort Tap & Chip Card Reader från din POS-enhet

Du kan endast använda Tap & Chip Card Reader med en enhet åt gången. Om du vill använda kortläsaren med en annan enhet måste du först koppla isär den från den nuvarande enheten.

Steg:

Acceptera betalning med Tap & Chip Card Reader

Felsök Tap & Chip Card Reader

Om kortläsaren inte fungerar kan du felsöka problemet genom att gå igenom följande steg med en testorder:

1. Kontrollera att du uppfyller kraven för att använda Tap & Chip Card Reader.

2. Kontrollera att du har en internetanslutning. Shopify POS måste ansluta till internet via Wi-Fi eller enhetens mobildata för att bearbeta betalningar. Om du inte kan ansluta till internet kan du inte behandla betalningar med Tap & Chip Card Reader.

Om du vill behandla kreditkortsbetalningar men inte har en internetanslutning måste du använda en extern betalningsterminal.

3. Kontrollera att din enhet har Bluetooth aktiverat och att kortläsaren visas som ansluten i Shopify POS maskinvaruinställningar. Om kortläsaren inte visas som ansluten, prova att synkronisera kortläsaren med din enhet.

4. Se till att du inte håller strömbrytaren intryckt i mer än 4 sekunder när du kopplar kortläsaren till din enheten. En av följande saker kan inträffa om du fortsätter att hålla strömbrytaren intryckt efter det att LED-lamporna blinkar fram och tillbaka:

- Om kortläsaren inte är synkroniserad stängs den av. - Om kortläsaren redan är synkroniserad kopplas den bort från den aktuella enheten.

1. Se till att du trycker på Kredit på betalningsskärmen. Betalningsalternativet Externt terminal är endast till för när du använder en extern betalningsterminal istället för en kortläsare som stöds av Shopify.

2. Endast iOS: Gå till avsnittet Hårdvara i Shopify POS-inställningarna och kontrollera om din enhet också är synkroniserad med Tap, Chip, & Swipe Card Reader.

När båda kortläsarna är synkroniserade med din enhet försöker Shopify POS att använda kortläsaren Tap, Chip & Swipe Card Reader eftersom den har flest funktioner. Om du vill vara säker på vilken kortläsare du använder, koppla bort den kortläsare som du vill att Shopify POS ska ignorera.

1. Se till att du sätter in kortet korrekt.

2. Försök att ange kortinformationen manuellt. Om det fungerar finns det ett problem med kortläsaren.

3. Om den manuella inmatningen inte fungerar, stäng av Shopify POS-appen och stäng sedan av enheten. Slå på enheten igen, öppna Shopify POS och se till att kortläsaren har anslutit igen. När kortläsarens statuslampa visar att kortläsaren är ansluten, försök med en annan testorder.

Om kortläsaren fortfarande inte fungerar, kontakta Shopify-support.

Shopify-docka för blipp och chip

Obs! Shopify-dockan för blipp och chip är tillgänglig för handlare i USA.

Shopify docka för blipp- och chip

Dockan för Shopify blipp- och chipkortläsare gör följande:

• förser läsaren med ström så att den alltid är påslagen och laddad

• höjer upp läsaren

• säkrar läsaren till en bänkskiva

Dockan finns tillgänglig från Shopify maskinvaruhandel i USA.

Montera Shopify blipp och chipkortläsaren vid dockan

Obs! Du måste aktivera och parkoppla Shopify blipp- och chipkortläsare innan du sätter i den i dockan.

1. Alternativ: Montera dockan till en bänkskiva med bult och mutter M5 (0,8 mm). Du måste borra ett hål genom bänkskivan. Du skruvar sedan bulten genom botten av bänkskivan och in till botten av dockan.

2. Ta bort ändstycket från dockan.

3. Skjut Shopify blipp- och chipkortläsaren till dockan. Se till att USB-C-kontakten på dockan ansluts till kortläsaren.

4. Byt ut ändstycket.

5. Anslut strömkabeln till dockan och sedan till en strömkälla som har en USB-A-anslutning såsom Shopifys Retail Stand.

Iphone-skal med blipp- och chipkortläsare

Obs! Shopifys iPhone-skal med blipp- och chipkortläsare är endast tillgängliga för handlare i USA och Kanada.

Iphone-skal med blipp- och chipkortläsare

Skalet är utformat så att du ska kunna fästa Shopifys blipp- och chipkortläsare på baksidan av din iPhone. Detta ger dig rörlighet och smidighet att ta emot betalningar utan att vara begränsad till en vanlig kassa. Den erbjuder även skydd för din iPhone och kortläsare.

Skalet är kompatibelt med modellerna iPhone X och iPhone XS. Det finns tillgängligt från Shopify Hardware Store i USA och Kanada.

Fästa fodralet till iPhone och Shopifys blipp- och chipkortläsare

Vi rekommenderar att du fäster iPhone-enheten till skalet innan du fäster Shopifys blipp- och chipkortläsare.

Du måste Aktivera och parkoppla Shopifys blipp- och chipkortläsare med enheten innan du kopplar den till skalet.

Steg:

1. Sätt på kortläsaren och parkoppla den sedan till din telefon.

2. Fäst skalet vid iPhone-enheten.

3. Fäst skalet vid Shopifys blipp- och chipkortläsare.

Ta bort Shopifys blipp- och chipkortläsare från skalet innan du kopplar bort iPhone-enheten.