Appen Customer View

I appen Customer View kan du använda en Android-enhet som en kunddisplay för Shopify POS. Under kassaprocessen visas följande information om kundens kundvagn:

• namn, kvantitet och pris på radobjekt
  • kundnamn och e-postadress (tillval)
  • rabatter
  • skatter
  • beställning totalbelopp och delbelopp
  • beställningskvitton
  • dricksbelopp (om du aktiverar dricks)

Shopify POS - Customer View-app

När utcheckningen är klar kan kunden välja att ta emot kvitto via text eller e-post eller att skriva ut den (endast iPad).

Den Android-enhet som kör appen Customer View är kopplad till din Shopify POS-enhet via ditt Wi-Fi-nätverk. Kontrollera att båda enheterna är anslutna till samma wifi-nätverk och wifi-frekvensband (2,4 GHz eller 5 GHz).

Enhetskrav

Din Android-enhet måste uppfylla följande krav:

• Android version 5.0 eller senare
  • 7 till 8 tums surfplatta

Para Shopify POS och Customer View

Du måste koppla Shopify POS-enheten med Customer View-enheten varje gång du startar om en av enheterna.

Obs! Customer View-appen är kopplad till Shopify POS via ditt Wi-Fi-nätverk. Kontrollera att båda enheterna är anslutna till samma wifi-nätverk och wifi-frekvensband (2,4 GHz eller 5 GHz).

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik > Hårdvara.

2. Tryck på Anslut Customer View för att visa parnings-QR-koden.

3. I Customer View, tryck på Para med POS.

4. Skanna QR-koden på Shopify POS-enheten. Ansluten visas i båda apparna när parningen är klar.

5. I kundvyn trycker du på Fäst app om du vill förhindra att kunder stänger Customer View-appen. Håll nere tillbaka- och översiktsknapparna på din Android-enhet för att ta bort Customer View-appen.

Anpassa Customer View-appen

Du kan anpassa Customer View-appen från Shopify POS.

• Välj det meddelande som visas i din Customer View när ingen transaktion pågår.

Du kan välja att visa ett standardmässigt välkomstmeddelande eller ett anpassat meddelande. Standardmeddelandet är "Välkommen till" och ditt butiksnamn. Ett exempel på ett anpassat meddelande kan vara "Vinterförsäljning, 40 % rabatt".

• Aktivera eller inaktivera insamling av e-postadresser.

När insamling av e-postadresser är aktiverad ser kunderna ett alternativ om att anmäla sig till e-postmeddelanden när det anpassade meddelandet eller välkomstmeddelandet visas.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik > Hårdvara.

2. Tryck på Customer View.

3. Valfritt: Tryck på Anpassat meddelande och ange sedan ett anpassat meddelande.

4. Valfritt: Aktivera insamling av e-postadresser.

Koppla ur Customer View från Shopify POS

Du kan när som helst koppla bort Customer View från Shopify POS.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik > Hårdvara.

2. Tryck på Customer View.

3. Tryck på Koppla från enheten.

Att använda Customer View-appen

När Customer View-appen är kopplad till Shopify POS, visar den kassainformation för varje beställning som hanteras med den parade Shopify POS-enheten. Om du aktiverar dricks kan kunden välja ett dricksbelopp i Customer View. När kassabetalningen är klar väljer kunden hur de vill ta emot kvittot:

• e-post
  • text
  • utskrivet (endast iPad)
  • inget kvitto

Felsökning

Om du upplever problem med anslutningen mellan Shopify POS och Customer View-appen, prova med att följa dessa steg.

Steg:

1. Stäng Shopify POS och Customer View-appen.

2. Öppna Shopify POS och gå till Butik > Hårdvara.

3. Om Customer View-appen fortfarande visas som ansluten trycker du på - bredvid Customer View för att koppla bort den.

4. Om Customer View-appen kopplas från Wifi-nätverket, stäng då av viloläget.

5. Öppna Customer View-appen och para den med Shopify POS.