Platsinställningar

Om du använder Shopify POS på mer än en adress kan du ställa in den aktuella platsen för din Shopify POS-enhet. Detta säkerställer att du tillämpar rätt skatt på dina personliga beställningar och att du kan spåra de beställningar som gjorts på varje fysisk plats. Den valda platsens lagerräkning uppdateras när en produkt säljs eller återställs på Shopify POS.

Om en produkt har ett skatteåsidosättning som tillämpas på den, används skatteåsidosättninget istället för skattesatsen, baserat på enhetens plats.

Obs! När du installerar Shopify POS-appen på en enhet, se till att duväljer din plats så att rätt skattesats tillämpas.

Lägg till en butiksplats

Redigera en butiksplats

Du kan ändra namn, adress eller telefonnummer på en befintlig plats.

Välj en butiksplats

Obs! Även med lokala skattesatser aktiverade måste du se till att alla platser där du säljer ligger i en av dina fraktzoner så att Shopify POS kan hämta rätt skattesats.

1. I Shopify POS trycker du på Butik.

2. Tryck på Platser.

3. Tryck på namnet på POS-platsen.

4. Tryck på Knappen.

5. Tryck på Starta butik.

Tips! Om du använder Shopify POS på Shopify-planen eller högre kan du begränsa åtkomsten till platsinställningarna på iPad genom att tillåta begränsat personalåtkomst.

Ta bort en butiksplats

1. Från din Shopify-admin går du till Inställningar > Platser.

2. Klicka på namnet på den plats som du vill ta bort.

3. Om platsen är aktiv klickar du på Inaktivera plats. Välj en plats för att tilldela lager för den här platsen och ej-distribuerade beställningar och klicka sedan på Inaktivera plats.

4. Klicka på Ta bort plats.

5. Om du är säker på att du vill radera platsen klickar du på Ta bort för att bekräfta.