Ange personalens tillstånd för POS-roller

En POS-roll är en namngiven uppsättning POS-behörigheter. Roller gör det lättare för dig att tilldela samma behörighetsinställningar till flera medarbetare. Du kan inte tilldela enskilda behörigheter till Point of sale-personal. Du måste tilldela en roll. Varje Point of Sale-medarbetare måste ha en tilldelad roll.

Om du är butiksägare eller om du har behörigheten Hantera POS-roll kan du skapa och hantera roller från Point of Sale -kanalen i Shopify-administratören. En roll kan omfatta samma behörighetsuppsättning som andra roller men varje roll måste ha ett unikt namn.

Standardrollen är Kollega. Du kan ändra namnet och behörighetsuppsättningen för rollen Kollega. Du kan göra en annan roll till standardroll. Standardrollen är den roll som väljs automatiskt när du lägger till Point of Sale-personal. Du kan inte radera standardrollen.

Personal med begränsade behörigheter kan komma åt kassasystemskanalen, men vissa avsnitt kan vara otillgängliga om de inte har de nödvändiga behörigheterna för inloggning i Shopify kassasystem.

Skapa kassasystemsroller från kassasystemskanalen (Shopify-admin)

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Point of sale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Personal.

5. Klicka på Hantera POS-roller > Skapa POS-roll.

6. Ange ett namn för rollen och välj sedan behörigheterna för den här rollen i fältet Titel.

7. Valfritt: Markera Ange som standard POS-roll för att göra denna roll till standardroll.

8. Klicka på Spara.

Redigera kassasystemsroller från kassasystemskanalen (Shopify-admin)

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Point of sale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Personal.

5. Klicka på Hantera POS-roller och klicka sedan på lämplig roll.

6. Markera eller avmarkera behörigheter.

7. Valfritt: Markera Ange som standard POS-roll för att ställa in denna roll som standardroll.

8. Klicka på Spara ändringar.

Ta bort kassasystemsroller från kassasystemskanalen (Shopify-admin)

Du kan ta bort alla roller om det inte är standardrollen eller om medarbetare har fått rollen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Point of sale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Personal.

5. Klicka på Hantera POS-roller och klicka sedan på lämplig roll.

6. Klicka på Radera POS-roll. Om personal tilldelas denna roll blir du uppmanad att välja en annan roll för personalen innan du tar bort den här rollen.

7. Klicka på Ta bort POS-roll.

Beskrivning av kassasystemsbehörigheter

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

En kassasystemsroll är en uppsättning behörigheter som gör det möjligt för din kassasystemspersonal att komma åt vissa aktiviteter i Shopify kassasystem och kassasystemskanalen. Personal med begränsade behörigheter kan komma åt kassasystemskanalen, men vissa avsnitt kan vara otillgängliga om de inte har de nödvändiga behörigheterna. Både kassasystemsbehörigheter och administratörsbehörigheter påverkar vad de kan komma åt.

Behörigheter

Initiala Point of Sale-behörigheter
Tillstånd Beskrivning
Tillåt alla Point of Sale-behörigheter Gör så att personal kommer åt Point of sale-aktiviteter i Shopify POS och i Point of sale-kanalen.
Välj Point of Sale-behörigheter Gör det möjligt för personal att komma åt utvalda Point of sale-aktiviteter i Shopify POS och Point of sale-kanalen.

Chefs godkännande

Point of sale-behörighet för chefs godkännande
Tillstånd Beskrivning
Chefs godkännande

Låter Point of sale-personal godkänna personalåtgärder genom att ange sin PIN-kod. Butiksägare eller personal med behörigheten Hantera POS-roller kan redigera roller för att tillåta chefs godkännande. För att godkänna en åtgärd behöver personal ha både Chefs godkännande och nödvändig behörighet inställd på Tillåtet.

Behörigheten kan ställas in till något av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att godkänna åtgärder
  • Nekas, vilket begränsar personal från att godkänna åtgärder

Rabatter

Behörighet för kassasystemsrabatter
Tillstånd Beskrivning
Tillämpa anpassade rabatter

Tillåt kassasystemspersonal att tillämpa anpassade rabatter på både en hel varukorg och en enda radartikel.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att tillämpa anpassade rabatter
  • Nekat, vilket begränsar personal från att tillämpa anpassade rabatter
  • Godkännande krävs, vilket kräver medarbetare med chefs godkännande och godkända rabattbehörigheter för att ange sin PIN-kod för att slutföra åtgärden
Tillämpa rabattkoder

Tillåt kassasystemspersonal att tillämpa rabattkoder på hela varukorgen.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att tillämpa rabattkoder
  • Nekas, vilket begränsar personal från att tillämpa rabattkoder
  • Godkännande krävs, vilket kräver medarbetare med chefs godkännande och godkända rabattbehörigheter för att ange sin PIN-kod för att slutföra åtgärden

Kassa

Kassabehörigheter för Point of Sale
Tillstånd Beskrivning
Leverera till kund

Gör det möjligt för Point of sale-personal att skicka en varukorg till en kund.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att leverera till kunder
  • Nekas, vilket begränsar personal från att leverera till kunder
  • Godkännande krävs, vilket kräver att personal med chefs godkännande och behörighet att leverera till kund, anger sin PIN för att slutföra åtgärden
Redigera skatter

Gör det möjligt för Point of sale-personal att redigera skatter på ordrar.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att redigera skatter
  • Nekas, vilket begränsar personal från att redigera skatter
  • Godkännande krävs, vilket kräver att personal med chefs godkännande och godkänd behörighet att ändra skatter, anger sin PIN för att slutföra åtgärden
Lägg till anpassad utförsäljning

Gör det möjligt för Point of sale-personal att skapa en anpassad försäljning.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att lägga till anpassad försäljning
  • Nekas, vilket begränsar personal från att lägga till anpassad försäljning
  • Godkännande krävs, vilket kräver att personal med chefs godkännande och behörighet att lägga till anpassad utförsäljning, anger sin PIN för att slutföra åtgärden

Registrera

Kassasystemsbehörigheter
Tillstånd Beskrivning
Visa och justera aktuell betalningsspårningssession

Gör det möjligt för personal att visa och justera den aktuella betalningsspårningssessionen, lägga till kontanter och ta bort kontanter.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att visa och justera den aktuella betalningsspårningssessionen
  • Nekat, vilket begränsar personal från att visa och justera aktuell betalningsspårningssession
Visa historik för betalningsspårningssession

Tillåt kassasystemspersonal att visa detaljer för tidigare betalningsspårningssessioner.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att visa historik för betalningsspårningssessioner
  • Nekat, vilket begränsar personal från att visa historik för betalningsspårningssessioner
Starta och avsluta betalningsspårningssessioner

Tillåt kassasystemspersonal att manuellt starta och avsluta betalningsspårningssessioner.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att starta och avsluta betalningsspårningssessioner
  • Nekas, vilket begränsar personal från att starta eller avsluta betalningsspårningssessioner men en betalningsspårningssession startar automatiskt efter en försäljning
Öppna lådan

Tillåt kassasystemspersonal att öppna kassalådan från åtgärderna i varukorgen.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att öppna kassalådan
  • Nekas, vilket begränsar personal från att öppna kassalådan men den kommer fortfarande att öppnas automatiskt efter en kontantförsäljning

Ordrar

Point of Sale-behörighet för ordrar
Tillstånd Beskrivning
Endast enhetens plats Gör det möjligt för Point of sale-personal att endast hantera de ordrar som gjorts på enhetens plats.
Alla platser Gör det möjligt för Point of sale-personal att hantera ordrar oavsett enhetens plats.
Återbetala och byt ordrar

Gör det möjligt för Point of sale-personal att återbetala och byta ordrar.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att återbetala och byta ordrar
  • Nekas, vilket hindrar personal från att återbetala och byta order
  • Godkännande krävs, vilket kräver att personal med chefs godkännande och behörighet att återbetala och byta ordrar, anger sin PIN för att slutföra åtgärden
Annullera ordrar

Tillåter kassasystemspersonal att annullera beställningar.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att annullera beställningar
  • Ej tillåtet, vilket begränsar personal från att annullera beställningar
  • Godkännande krävs, vilket kräver att personal med aktiva behörigheter för både chefsgodkännande och annullerade beställningar anger sin PIN-kod för att slutföra åtgärden
Hantera orderutkast på alla platser

Tillåt att kassasystemspersonal kan visa, hämta och redigera orderutkast från andra detaljhandelsplatser.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåts, vilket gör det möjligt för personalen att visa, hämta, redigera och betala orderutkast från andra detaljhandelsplatser
  • Nekas, vilket hindrar personalen från att visa, hämta och redigera orderutkast från andra detaljhandelsplatser. Om personalen nekas kan de inte komma åt orderutkast som skapats från administratören
Hantera försäljningstillskrivning för ordrar

Tillåt kassasystemspersonal att lägga till, redigera eller ta bort personalattribut för slutförda ordrar.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att redigera personalattribut för ordrar
  • Nekat, vilket begränsar personal från att redigera personalattribut på ordrar

Kunder

Point of Sale-behörighet gällande kunder
Tillstånd Beskrivning
Lägg till kunder

Låter Point of sale-personal lägga till nya och befintliga kunder i en varukorg och visa grundläggande kundinformation.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör det möjligt för personal att lägga till kundinformation
  • Nekas, vilket begränsar personal från att lägga till kundinformation
Hantera kunder

Gör det möjligt för Point of sale-personal att visa, redigera och radera kundinformation.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåtet, vilket gör att personal får att lägga till och hantera information
  • Nekas, vilket gör att personal inte kan hantera kund-uppgifter

Appar

Point of Sale-behörighet för appar
Tillstånd Beskrivning
Använd appar som fungerar med Shopify POS Gör det möjligt för Point of sale-personal att använda appar som är installerade på Shopify POS.

Personal

Point of Sale-behörighet gällande personal
Tillstånd Beskrivning
Hantera Point of Sale-personal Gör det möjligt för Point of Sale-personal att se, lägga till, redigera och ta bort personal från Shopify POS och från Point of Sale-kanalen i Shopify-administratören. Detta omfattar att tilldela POS-roller till annan personal.
Hantera POS-roller Gör det möjligt för personal att se, skapa, redigera och ta bort POS-roller från Point of Sale-kanalen i Shopify-administratören.

Analysverktyg

Analystillstånd för Point of Sale
Tillstånd Beskrivning
Visa analysverktyg för enhetens plats Gör det möjligt för Point of sale-personal att se den dagliga försäljningsrapporten för sin plats.
Visa sessioner för kontantspårning Gör det möjligt för Point of sale-personal att visa historik för kontantspårningssessioner i Shopify POS-appen och Shopify POS-kanalen.

Inställningar

Point of Sale-behörighet gällande inställningar
Tillstånd Beskrivning
Anpassa det smarta rutnätet för enhetens plats Gör det möjligt för Point of sale-personal att lägga till, redigera och ta bort smarta paneler på startskärmen för POS på enhetens plats.
Byta enhetens plats Gör det möjligt för Point of sale-personal att ändra enhetens plats-inställning.
Logga ut butiken från Point of Sale-appen Gör det möjligt för Point of sale-personal att logga ut från Shopify POS.
Hantera betalningsinställningar för enheten Låter Point of Sale-personal att ändra betalningsinställningar för POS-enhetens och enhetens plats från Shopify POS eller från Point of Sale-kanalen i Shopify-administratören.
Hantera kvittoinställningar Gör det möjligt för Point of sale-personal att ändra inställningarna för kvittoutskrivning för POS-enheten.
Hantera obligatorisk betalningsinformation i kassasystemskanalen

Tillåter kassasystemspersonal att visa och redigera kassasystemets obligatoriska betalningsinformation i inställningarna.

Behörigheten kan ställas in till en av följande:

• Tillåts, vilket gör det möjligt för personal att hantera inställningar för obligatorisk betalningsinformation.
  • Nekas, vilket begränsar personal från att hantera inställningar för obligatorisk betalningsinformation

Ytterligare behörigheter för åtkomst till POS-kanalen

Förutom eventuella relaterade POS-behörigheter behöver personal med begränsade behörigheter ha tillämpliga administratörsbehörigheter för att komma åt följande åtgärder för POS-kanalen:

Point of Sale-behörighet gällande inställningar
Åtgärd för försäljningskanal Nödvändig administratörsbehörighet Nödvändig POS-behörighet
Visa POS-kanalen Ingen Ge Point of Sale-åtkomst till denna medarbetare
Lägg till platser Platser

Endast butiksägare kan ändra POS Pro-prenumerationer.

Ingen
Visa rapport Rapporter Ingen
Visa försäljningsdata för en plats Rapporter

Endast butiksägare kan ändra POS Pro-prenumerationer.

Ingen
Hantera POS-personal Ingen Hantera Point of Sale-personal
Hantera POS-roller Ingen Hantera POS-roller
Hantera kvittoinställningar Ingen Hantera kvittoinställningar
Ladda upp en logotyp för kvittoanpassningar Teman, Sidor eller Produkter Ingen