Lokal upphämtning för onlinebeställningar

Du kan ställa in alternativet för kunder att hämta sina onlineordrar i din detaljhandelsbutik, på trottoaren eller på vilken plats som helst som du väljer.

Gör detta genom att aktivera alternativet lokal upphämtning för varje plats där kunden kan hämta upp sin order.

Fraktkostnaden för lokal upphämtning är inställd på Gratis och kan inte ändras.

Varje upphämtningsorder kräver att du eller en anställd verifierar att varje artikel finns i lager. Efter att du har verifierat varje artikel kan du skicka en avisering till kunden om att ordern är klar. Du kan även skriva ut en följesedel att bifoga till ordern.

När en kund kommer för att hämta sin order måste du ändra orderstatusen i Shopify från ej distribuerad till distribuerad. Detta signalerar till dig och dina medarbetare att ordern har hämtats och att ingen ytterligare åtgärd krävs.

Du kan lägga till instruktioner för upphämtning och leverans genom att hantera inställningarna för upphämtningsplatser. Du kan till exempel använda hämtning för att erbjuda utkörning av ordern till trottoarkanten. När en kund lägger en order online och den anländer till din butik kan de ringa till dig och sedan kan du köra ut ordern till dem.

Behörighet

Om din butik har flera platser måste du ha aktiverat frakt från flera platser för att kunna använda upphämtningsalternativet.

Kontakta Shopify-support om du har frågor om behörighetskrav.

Kassaupplevelse

När du har aktiverat alternativet lokal upphämtning kan dina kunder välja mellan Leverera och Upphämtning i avsnittet Leveransmetod i din kassa. När de väljer Upphämtning kan de välja den plats där de vill hämta upp sin order.

En kund kan inte välja att få vissa artiklar levererade och vissa artiklar upphämtade på samma order. Kunden måste istället lägga två separata ordrar. Om du använder ett tema som stöder hämtningstillgänglighet så kan kunden se om en produkt kan hämtas upp innan de lägger till den i varukorgen.

Innan du ställer in lokal upphämtning

Du måste slutföra följande innan du kan erbjuda lokal upphämtning:

Om du låter en plats distribuera onlineordrar innebär detta som standard att även ordrar som inte är upphämtningsordrar kan ta lagervaror från dina upphämtnings- eller detaljhandelsplatser. Se till att du granskar din distributionsprioritet och ändrar den vid behov. Om alternativet Fortsätt sälja när det är slut i lager är valt för en produkt kan lokala upphämtningsordrar läggas för platser utan lagervaror.

Du kan även ställa in en plats som endast distribuerar upphämtningsordrar.

Ställ in alternativet lokal upphämtning

Du måste aktivera alternativet lokal upphämtning för varje plats där kunden kan hämta upp sina order.

I konfigureringen ingår aktivering av lokal upphämtning, att välja uppskattad upphämtningstid som kunden ser i kassan, samt att ange valfria upphämtningsinstruktioner i aviseringen Order redo för upphämtning.

Hantera inställningar för lokal upphämtningsplats

Varje lokal upphämtningsplats innehåller följande inställningar:

• aktivera eller inaktivera lokal upphämtning.
  • Att ange eventuella instruktioner eller information relaterad till upphämtningen, som exempelvis butikens öppettider eller en påminnelse till kunden om att ta med sig en kopia av orderbekräftelsen. Informationen kommer att ingå i aviseringen som du skickar när du förbereder en order för upphämtning.
  • Val av uppskattad upphämtningstid att visa när kunden betalar. Du kan till exempel välja Vanligen redo inom 2 timmar.

Platser som endast distribuerar upphämtningsordrar

Du kan ställa in en plats som endast distribuerar upphämtningsordrar. Det innebär att en plats inte kommer att distribuera några ordrar som kräver leverans.

Överväganden

Granska följande överväganden innan du ställer in en plats som endast distribuerar upphämtningsordrar:

• Om en kund försöker välja en leveransmetod i kassan med en produkt som endast är tillgänglig på en plats som endast distribuerar upphämtningsordrar får kunden ett felmeddelande om att produkten inte kan skickas.
  • Produkter som kräver leverans och produkter som endast kan hämtas kan inte ligga i samma varukorg. Om en kund försöker gå till kassan med båda produkttyperna visas ett felmeddelande om att produkterna är slut i lager. Kunder måste slutföra två separata transaktioner, en med endast de produkter som kan levereras och en annan med endast produkter som ska hämtas.

Ställ in en plats som endast distribuerar upphämtningsordrar

1. Från din Shopify-admin går du till Inställningar > Platser.
  2. Klicka på Lägg till plats.
  3. Lägg till uppgifter för platsen, se till att du har aktiverat Distribuera onlineordrar från den här platsen och klicka sedan på Spara.
  4. Gå till Inställningar > Frakt och leverans.
  5. Gör följande för varje fraktzon i varje leveransprofil:
    1. Klicka på hantera intill leveransprofilen.
    2. I avsnittet Leveransursprung, klicka på Visa detaljer
    3. Klicka på Hantera intill den plats du skapade.
    4. Välj alternativet ta bort priser, klicka på Klar och klicka sedan på Spara.

När du har ställt in din plats kanske du vill justera vilka produkter som är tillgängliga för varje plats.

Visa hämtningstillgänglighet för kunder

Med vissa teman kan du visa kunder huruvida en produkt är tillgänglig för lokal hämtning. På varje produktsida visar ett hämtningstillgänglighet-avsnitt om produkten finns tillgänglig samt den beräknade tidsramen för hämtning.

När lokal hämtning är aktiverad visar produktsidan om produkten är tillgänglig för upphämtning vid en eller flera av dina lokala upphämtningsplatser. Denna information visas endast för produkter som finns i lager på minst en upphämtningsplats och har Detta är en fysisk produkt valt i avsnittet Leverans i produktvariantens information.

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

2. Välj en produkt.

3. Under Varianter väljer du en variant.

4. Under Leverans markerar du Detta är en fysisk produkt.

5. Klicka på Spara.

Om du har aktiverat lokal upphämtning för endast en plats visas plats och tillgänglig hämtning för den platsen. Kunder kan klicka på visa butiksinformation för att få veta mer om upphämtningsplatsen.

Om du har aktiverat lokal hämtning för mer än en plats visar avsnittet hämtningstillgänglighet plats och hämtningstillgänglighet för en av dina butiker. Kunder kan klicka på Kontrollera tillgänglighet i andra butiker för att kontrollera produktens tillgänglighet på alla dina platser som har hämtning aktiverat.

Den här funktionen är för närvarande tillgänglig i Dawn och flera betalda teman i Shopifys temabutik.

Anpassa e-postaviseringar för lokal upphämtning

Som en del av den lokala upphämtningen skickas automatiskt e-postmeddelanden till kunderna om statusen för deras order.

Du kan anpassa standardtexten för varje avisering.

Kunder som väljer att hämta sina order får följande e-postaviseringar:

• Orderbekräftelse
  • Ordern är klar för upphämtning
  • Order upphämtad

Anpassa avisering om orderbekräftelse

För e-postmallen för orderbekräftelse kan du lägga till innehåll relaterat till upphämtning genom att linda in det i följande flytande variabel: {% if order.pickup_in_store? %}

Klicka på Återställ till standard om du behöver återställa en mall till standardinställningen.

Steg:

Skräddarsy aviseringen Ordern är redo för upphämtning

Du kan skräddarsy innehållet i aviseringen Ordern är redo för upphämtning för varje plats.

Skräddarsy aviseringen Orden upphämtad

Klicka på Återställ till standard om du behöver återställa en mall till standardinställningen.

Steg:

Lägg till panelen Startskärm för lokal hämtning

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Om du lägger till panelen för lokal hämtning till din hemskärm kan du snabbt hitta alla ordrar som måste förberedas för hämtning eller markeras som hämtade.

När du har lagt till panelen kommer den att visa antalet ordrar som måste förberedas för upphämtning. Du kan trycka på panelen Lokal upphämtning för att se ordrarna som behöver din uppmärksamhet.

Steg:

1. Klicka på Lägg till brickastartskärmen i din Shopify POS-app.

2. Gå till Distribution > Visa hämtningsorder.

3. Tryck på Lägg till.

4. Startskärmen trycker du på Klar.

Aktivera meddelanden för lokal upphämtning

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Du kan aktivera eller inaktivera pushnotiser från Shopify POS på din enhet för att uppmärksamma dig om att du fått en lokal upphämtningsorder. När du har aktiverat aviseringar kan du klicka på avisering för att starta arbetsflödet för hämtning.

Steg

1. Från Shopify POS, klicka på > Inställningar > Aviseringar.

2. Tryck på växlingsknappen för att aktivera eller inaktivera aviseringar.

Förbereda en order för upphämtning

När en kund har valt hämtning och slutfört sitt köp måste du eller en av dina medarbetare lägga undan ordervarorna och meddela kunden att ordern är klar för upphämtning.

Du kan ställa in en e-postavisering för att meddela dig när en kund har lagt en order.

Markerar en order som hämtad

När en kund har hämtat sin order ändrar du orderns status till Distribuerad.

Det är också bra att bekräfta ordernumret och kundens namn när kunden kommer för att hämta sin order. Obs! Om du har skrivit ut orderns hämtningsblankett kan du skanna QR-koden för att leta upp ordern.