Lösa in ett presentkort på Shopify POS

Observera: Presentkort är tillfälligt tillgängliga för försäljning för alla planer för att hjälpa dig att minska effekterna av det nuvarande läget. För mer information, se Lägga till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Om din butik säljer presentkort kan du acceptera dem som betalning med Shopify POS. Du kan lösa in en kunds presentkort oavsett om det köptes online eller personligen. Läs mer om var presentkort kan lösas in.

Obs! Du kan inte ladda om ett presentkort efter att det har lösts in.

Lös in ett presentkort med Shopify POS

Så här löser du in ett presentkort med Shopify POS:

1. Lägg till produkter i varukorgen i Shopify POS på vanligt sätt och tryck sedan på ta betalt.

2. Tryck på presentkort (om alternativet presentkort inte visas, aktivera det från sidan betalningsinställningar).

3. Ange presentkortets nummer med hjälp av något av följande alternativ:

- Ange koden som kunden ger dig. - Använd vår stödda 2D-streckkodsläsare för att skanna streckkoden (2D-skannern är den enda skannern som kan läsa ett presentkorts QR-kod). - Använd frontkameran på din iPad.

1. Tryck på Lös in.

2. Om det finns ett återstående saldo som kunden behöver betala, tryck på följande alternativ:

- Tryck på lägg till betalning för att lägga till en annan betalningsmetod. - Klicka på Markera som partiell för att markera ordern som delvis betald och ta ytterligare betalning vid ett senare tillfälle.

1. Valfritt: ge kunden ett kvitto på skärmen efter utcheckningen med hjälp av något av följande alternativ:

- Tryck på e-postkvitto för att skicka en kopia av kvittot till kunden via e-post. - Tryck på SMS-kvitto för att skicka en kopia av kvittot till kunden i ett textmeddelande. - Tryck på Skriv ut kvitto för att skriva ut ett papperskvitto om du har en skrivare installerad.

1. Tryck på Klar för att återgå till sidan med produktdetaljer.

Kvittot visar de sista fyra siffrorna på presentkortet som används för betalningen, tillsammans med det återstående saldot på kortet:

Saldokvitto för presentkort - Shopify POS

Se saldot på ett presentkort med Shopify POS

Från Shopify POS kan du se det återstående saldot på ett presentkort från den order i vilken presentkortet såldes.

Så här ser du det återstående saldot på ett presentkort:

1. Från Shopify POS, tryck på Beställningar.

2. Hitta och tryck på den order i vilken presentkortet såldes.

3. Tryck på presentkortets nummer:

Presentkortsnummer på ett orderinformationsfönster iPad - Shopify POS

4. Den modal som visas visar återstående saldo på presentkortet. Tryck på avbryt för att återgå till orderinformationen.

Lös in ett presentkort med Shopify POS

Så här löser du in ett presentkort med Shopify POS:

1. Lägg till produkter i varukorgen i Shopify POS på vanligt sätt och tryck sedan på ta betalt.

2. Tryck på presentkort (om alternativet presentkort inte visas, aktivera det från sidan betalningsinställningar).

3. Ange presentkortets nummer med hjälp av något av följande alternativ:

- Ange koden som kunden ger dig. - Använd kameran på din iPhone.

1. Tryck på Lös in.

2. Om det finns ett återstående saldo som kunden behöver betala, tryck på följande alternativ:

- Tryck på lägg till betalning för att lägga till en annan betalningsmetod. - Klicka på Markera som partiell för att markera ordern som delvis betald och ta ytterligare betalning vid ett senare tillfälle.

1. Valfritt: ge kunden ett kvitto på skärmen efter utcheckningen med hjälp av något av följande alternativ:

- Tryck på e-postkvitto för att skicka en kopia av kvittot till kunden via e-post. - Tryck på SMS-kvitto för att skicka en kopia av kvittot till kunden i ett textmeddelande.

1. Tryck på Klar för att återgå till sidan med produktdetaljer.

Kvittot visar de sista fyra siffrorna på presentkortet som används för betalningen, tillsammans med det återstående saldot på kortet:

Saldokvitto för presentkort - Shopify POS

Se saldot på ett presentkort med Shopify POS

Från Shopify POS kan du se det återstående saldot på ett presentkort från den order i vilken presentkortet såldes.

Så här ser du det återstående saldot på ett presentkort:

1. Från Shopify POS, tryck på Beställningar.

2. Hitta och tryck på den order i vilken presentkortet såldes.

3. Tryck på presentkortets nummer:

Presentkortsnummer på ett orderinformationsfönster iPhone - Shopify POS

4. Den modal som visas visar återstående saldo på presentkortet. Tryck på avbryt för att återgå till orderinformationen.

Lös in ett presentkort med Shopify POS

Med Shopify POS kan du lösa in e-postade, utskrivna och fysiska presentkort. Om presentkortet har en streckkod kan du ange presentkortets kod genom att skanna streckkoden med enhetens kamera. Du kan även ange en presentkortskod manuellt.

Så här löser du in ett presentkort med Shopify POS:

1. Från Shopify POS utcheckning, lägg till produkter i kundvagnen på vanligt sätt och tryck sedan på delsumma.

2. varukorgssidan gör du alla nödvändiga uppdateringar till varukorgen och trycker sedan på ta betalt.

3. Från sidan Välj betalning trycker du på Presentkort.

4. Ange presentkortets nummer med hjälp av något av följande alternativ:

- Ange koden som kunden ger dig. - Använd kameran på din Android-enhet.

1. Tryck på REDEEM.

2. Tryck på DEBITERA.

3. Valfritt: Tryck på Skicka kvitto för att skicka kunden ett kvitto via e-post eller textmeddelande.

4. Tryck på klar för att återgå till produktsidan.