Göra en återbetalning till ett presentkort på Shopify POS

Observera: Presentkort är tillfälligt tillgängliga för försäljning för alla planer för att hjälpa dig att minska effekterna av det nuvarande läget. För mer information, se Lägga till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Om en kund använde ett presentkort för att göra ett köp och sedan vill returnera varan för en återbetalning, kan du göra återbetalningen till samma presentkort och dess saldo uppdateras automatiskt.

Återbetala en hel order till ett presentkort med Shopify POS

För att återbetala en hel order som betalats med presentkort:

1. Från skärmen Shopify POS ordrar, tryck på den order som betalades med ett presentkort.
  1. Tryck på returnera eller byt ut.

2. Använd + och - bredvid varje produkt för att ange den kvantitet du återbetalar.

3. Om ordern visar att kunden betalade för frakt, tryck på Lägg till för att inkludera fraktkostnaden i återbetalningen.

4. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

5. Tryck på Återbetalning.

6. Fönstret Återbetalning av betalning visar att betalningen återbetalas till ett presentkort. Tryck på återbetala.

7. När återbetalningen lyckades, tryck på klar för att återgå till orderinformationssidan.

Återbetala en del av en order till ett presentkort med Shopify POS

När du återbetalar en order som betalades med presentkort kan du anpassa återbetalningsbeloppet för att endast återbetala en del av ordern tillbaka till presentkortet.

Du kan bara göra en återbetalning per order, och du kan inte återbetala resten av ordern vid ett senare tillfälle om du gör en partiell återbetalning.

För att återbetala en del av en order som betalades med presentkort:

1. Från skärmen Shopify POS ordrar, tryck på den order som betalades med ett presentkort.
  1. Tryck på återbetala artiklar.

2. Använd + och - bredvid varje produkt för att ange den kvantitet du återbetalar.

3. Valfritt: om ordern visar att kunden betalade för frakt, tryck på Lägg till för att inkludera fraktkostnaden i återbetalningen.

4. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

5. Tryck på Återbetalning.

6. Fönstret Återbetala betalning visar att betalningen återbetalas till ett presentkort. Tryck på återbetalningsbeloppet för att ange ett lägre värde:

Skärmen återbetala betalning med ett anpassat återbetalningsbelopp — Shopify POS för iPad

7. Tryck på Återbetalning.

8. När återbetalningen lyckades, tryck på klar för att återgå till orderinformationssidan.

Återbetala en hel order till ett presentkort med Shopify POS

För att återbetala en hel order som betalats med presentkort:

1. Från skärmen Shopify POS ordrar, tryck på den order som betalades med ett presentkort.
  1. Tryck på återbetala artiklar.

2. Använd + och - bredvid varje produkt för att ange den kvantitet du återbetalar.

3. Om ordern visar att kunden betalade för frakt, tryck på Lägg till för att inkludera fraktkostnaden i återbetalningen.

4. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

5. Tryck på Återbetalning.

6. Fönstret Återbetalning av betalning visar att betalningen återbetalas till ett presentkort. Tryck på återbetala.

7. När återbetalningen lyckades, tryck på klar för att återgå till orderinformationssidan.

Återbetala en del av en order till ett presentkort med Shopify POS

När du återbetalar en order som betalades med presentkort kan du anpassa återbetalningsbeloppet för att endast återbetala en del av ordern tillbaka till presentkortet.

Du kan bara göra en återbetalning per order, och du kan inte återbetala resten av ordern vid ett senare tillfälle om du gör en partiell återbetalning.

För att återbetala en del av en order som betalades med presentkort:

1. Från skärmen Shopify POS ordrar, tryck på den order som betalades med ett presentkort.
  1. Tryck på återbetala artiklar.

2. Använd + och - bredvid varje produkt för att ange den kvantitet du återbetalar.

3. Valfritt: om ordern visar att kunden betalade för frakt, tryck på Lägg till för att inkludera fraktkostnaden i återbetalningen.

4. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

5. Tryck på Återbetalning.

6. Fönstret Återbetalningsbetalning visar att betalningen återbetalas till ett presentkort. Tryck på återbetalningsbeloppet för att ange ett lägre värde:

Skärmen återbetala betalning med ett anpassat återbetalningsbelopp — Shopify POS för iPhone

7. Tryck på Återbetalning.

8. När återbetalningen lyckades, tryck på klar för att återgå till orderinformationssidan.

Återbetala en hel order till ett presentkort med Shopify POS

För att återbetala en hel order som betalats med presentkort:

1. Från skärmen Shopify POS ordrar, tryck på den order som betalades med ett presentkort.
  1. Tryck på återbetala artiklar.

2. Använd + och - bredvid varje produkt för att ange den kvantitet du återbetalar.

3. Valfritt: om ordern visar att kunden betalade för frakt, tryck på Lägg till för att inkludera fraktkostnaden i återbetalningen.

4. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

5. Tryck på ÅTERBETALNING.

6. När återbetalningen lyckades, tryck på Klar för att återgå till produktsidan.

Återbetala en del av en order till ett presentkort med Shopify POS

1. Från skärmen Shopify POS ordrar, tryck på den order som betalades med ett presentkort.
  1. Tryck på återbetala artiklar.

2. Använd + och - bredvid varje produkt för att ange den kvantitet du återbetalar.

3. Valfritt: om ordern visar att kunden betalade för frakt, tryck på Lägg till för att inkludera fraktkostnaden i återbetalningen.

4. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

5. Tryck på beloppet bredvid presentkortsbetalningsmetoden och ange sedan det belopp som du vill återbetala:

Fältet återbetalningsbelopp intill en presentkortsbetalning — Shopify POS för Android

6. Tryck på ÅTERBETALNING.

7. När återbetalningen lyckades, tryck på Klar för att återgå till produktsidan.