Returer och återbetalningar med Shopify kassasystem

Du kan återbetala en hel order eller en del av en order från skärmen Shopify POS ordrar.

Återbetalade artiklar läggs till i inventeringen av din tilldelade plats för din Shopify POS-app.

Returnera eller återbetala en order med hjälp av Shopify POS

Steg:

1. Tryck på Ordrar på startskärmen för Shopify POS-appen.
  2. Tryck på ordern för den artikel som returneras.
  3. Tryck på Returnera.
  4. Använd + och - för att ange kvantiteten för varje artikel som du vill återbetala.
  5. Tryck på Nästa.
  6. Valfritt: Klicka på Välj orsak för att visa en lista med alternativ att välja mellan för returen.

• Om du klickar på Nästa efter returorsaksskärmen kommer du att bli uppmanad att acceptera en "Okänd" returorsak. För varje orsak kan du även lägga till en anteckning.
    • Om du väljer Annat som returorsak måste du ange en orsak. Returordrar visas inte för ordrar där det finns artiklar som inte har distribuerats. Istället tillhandahålls ett fritextfältformulär för återbetalningsanteckningar.
  7. Valfritt: Om du inte vill returnera en artikel till ditt lager så trycker du på Fyll på lagret på den här platsen, inaktiverar alternativet lagerpåfyllning och trycker på Spara.

8. Valfritt: Tryck på Återbetala dricks för att återbetala dricks som getts.

9. Valfritt: Tryck på Återbetala frakt för att återbetala fraktkostnaden.

10. Valfritt: Aktivera Återbetala till presentkort för att utfärda ett presentkort med återbetalningsbeloppet till kunden. Presentkortsprodukten måste vara publicerad i kassasystemsförsäljningskanalen för att detta alternativ ska vara tillgängligt.

11. Om kunden använde mer än en betalningsmetod kan du dela upp återbetalningen mellan samma betalningsmetoder som de använde. Tryck på Redigera i avsnittet Belopp att återbetala och ange det belopp som du vill återbetala till varje betalningsmetod.

12. Tryck på återbetala när du är redo att behandla återbetalningen.

13. Valfritt: Tillhandahåll ett kvitto till kunden.

14. Klicka på Klar.

Annullera en order med hjälp av Shopify POS

Om en order kan annulleras visas knappen avbryt order i upp till 15 minuter efter att ordern har lagts. Efter 15 minuter kommer transaktionerna att bearbetas och betalning tas. Endast ordrar som är auktoriserade kan annulleras. Transaktionsavgifter gäller inte för annullerade ordrar.

Följande begränsningar gäller för annullerande av beställningar:

• Annullering av ordrar är inte tillgängligt i Tyskland eller Italien
  • Uppdelade betalningsordrar kan inte annulleras
  • Beställningar som använder följande betalningsmetoder kan inte annulleras:

Steg:

1. Du kan annullera en order från kassan eller från orderskärmen:

• Tryck på Annullera order i kassan.
    • På startskärmen i Shopifys kassasystemapp trycker du på Ordrar, trycker på den order du vill annullera och trycker sedan på Annullera.
  2. Valfritt: Om du inte vill returnera en artikel till ditt lager trycker du på knappen för att Skicka alla artiklar på den här platsen tillbaka till lager och trycker sedan på Skicka inte tillbaka till lager.

3. Tryck på Nästa.

4. Välj en orsak för att annullera ordern.

5. Tryck på Bekräfta och behandla. Om du har chefsgodkännande aktiverat och inte är chef måste chefen ange en PIN-kod och sedan trycka på pilknappen för att bekräfta annulleringen.

6. Klicka på Klar.