Slutförande och återbetalning av ordrar

Du kan göra återbetalningar och slutföra delbetalningar från skärmen Shopify POS-ordrar.

Varning! Om du återbetalar eller byter ut en artikel som är en del av en order som betalas i flera betalningar kan du inte ta emot ytterligare betalningar för den ordern.

Slutför en delbetalning

För att slutföra en delbetalning:

1. orderfönstret trycker du på ordern som du vill ta betalt för.

2. Tryck på ta betalti avsnittet utestående :

Knappen ta emot betalning

3. Tryck på Lägg till betalning och välj sedan en betalningsmetod.

4. Ange det belopp som kunden kommer att betala.

5. Tryck på acceptera eller debitera.

Återbetala en order

Du kan återbetala en hel order eller en del av en order från skärmen Shopify POS ordrar.

Steg

1. Från Shopify POS, tryck på Beställningar.

2. Tryck på ordern för den artikel som returneras.

3. Tryck på återbetala eller byt ut och tryck sedan på den artikel som returneras. Om kunden returnerar mer än en av artikeln, använd då + och - för ange den kvantitet du återbetalar.

4. Valfritt: Tryck på Lägg till fler returvaror för att lägga till fler produkter till returen.

5. Valfritt: Inaktivera alternativet lagerpåfyllning om du inte vill returnera artiklarna till din lagernivå. Återbetalade artiklar läggs till i lagret på din tilldelade plats för din Shopify POS-app.

6. Valfritt: Tryck på Lägg till frakt för att återbetala fraktkostnaden.

7. Valfritt: aktivera återbetala saldo till presentkort för att utfärda ett presentkort till kunden på återbetalningsbeloppet.

8. Om kunden använde mer än en betalningsmetod kan du dela upp återbetalningen mellan samma betalningsmetoder som kunden använde. Ange det belopp som du vill återbetala till varje betalningsmetod i avsnittet återbetalningsbelopp.

Observera: Det belopp som en kund betalat med en betalningsmetod är det högsta belopp som du kan betala tillbaka med den betalningsmetoden.

Återbetala order - iPhone

1. Valfritt: Lägg till en orsak till returen.

2. Tryck på återbetala när du är redo att behandla återbetalningen.

3. Valfritt: Tillhandahåll ett kvitto till kunden.

4. Valfritt: Lägg till en anteckning till ordern.

5. Tryck på klar.

Markera en order som distribuerad

Du kan inte markera en order som distribuerad från Shopify POS-appen om en slutförd Shopify POS order är markerad i din order-skärm som ej distribuera. Du måste logga in på din Shopify-admin för att distribuera ordern.

Du kan markera en order som distribuerad medan den fortfarande finns i varukorgen:

1. På skärmen Shopify POS-produkter trycker du på ...-ikonen:

Knapp för varukorgsbricka

2. Aktivera alternativet Markera som slutförd.

3. Tryck utanför brickans område för att stänga den och fortsätt sedan med ordern.

Genomför en återbetalning för en utbytesorder

När du byter ut en vara, blir ordern för den här varan en Utbytesorder. Varor som ingår i en utbytesorder kan endast återbetalas från Shopify-admin.

Steg

1. Från Shopify POS trycker du på Butik > Order.

2. Tryck på Utbytesordern som du vill återbetala.

3. Tryck på Visa på Shopify i Retur-prompten.

4. Klicka på Återbetalning i avsnittet Betalt.

5. Ange kvantiteten för varje vara som du återbetalar.

6. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

7. Tryck på Återbetalning.

Slutför en delbetalning

För att slutföra en delbetalning:

1. orderfönstret trycker du på ordern som du vill ta betalt för.

2. Tryck på ta betalti avsnittet utestående:

Knappen ta emot betalning

3. Tryck på Lägg till betalning och välj sedan en betalningsmetod.

4. Ange det belopp som kunden kommer att betala.

5. Tryck på acceptera eller debitera.

Återbetala en order

Du kan återbetala en hel order eller en del av en order från skärmen Shopify POS ordrar.

Steg

1. Från Shopify POS, tryck på Beställningar.

2. Tryck på ordern för den artikel som returneras.

3. Tryck på återbetala eller byt ut och tryck sedan på den artikel som returneras. Om kunden returnerar mer än en av artikeln, använd då + och - för ange den kvantitet du återbetalar.

4. Valfritt: Tryck på Lägg till fler returvaror för att lägga till fler produkter till returen.

5. Valfritt: Inaktivera alternativet lagerpåfyllning om du inte vill returnera artiklarna till din lagernivå. Återbetalade artiklar läggs till i lagret på din tilldelade plats för din Shopify POS-app.

6. Valfritt: Tryck på Lägg till frakt för att återbetala fraktkostnaden.

7. Valfritt: aktivera återbetala saldo till presentkort för att utfärda ett presentkort till kunden på återbetalningsbeloppet.

8. Om kunden använde mer än en betalningsmetod kan du dela upp återbetalningen mellan samma betalningsmetoder som de använde. Ange det belopp som du vill återbetala med varje betalningsmetod i avsnittet Återbetalningsbelopp:

Återbetalningsbelopp - iPhone

Observera: Det belopp som en kund betalat med en betalningsmetod är det högsta belopp som du kan betala tillbaka med den betalningsmetoden.

1. Valfritt: Lägg till en orsak till returen.

2. Tryck på återbetala när du är redo att behandla återbetalningen.

3. Valfritt: Tillhandahåll ett kvitto till kunden.

4. Valfritt: Lägg till en anteckning till ordern.

5. Tryck på klar.

Genomför en återbetalning för en utbytesorder

När du byter ut en vara, blir ordern för den här varan en Utbytesorder. Varor som ingår i en utbytesorder kan endast återbetalas från Shopify-admin.

Steg

1. Från Shopify POS trycker du på Butik > Order.

2. Tryck på Utbytesordern som du vill återbetala.

3. Tryck på Visa på Shopify i Retur-prompten.

4. Klicka på Återbetalning i avsnittet Betalt.

5. Ange kvantiteten för varje vara som du återbetalar.

6. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

7. Tryck på Återbetalning.

Återbetala en order

Du kan återbetala en hel order eller en del av en order från skärmen Shopify POS ordrar.

Steg

1. Från Shopify POS, tryck på Beställningar.

2. Tryck på ordern för den artikel som returneras.

3. Tryck på återbetala eller byt ut och tryck sedan på den artikel som returneras. Om kundenreturnerar mer än en av artikeln, använd då + och - för att ange den kvantitet du vill återbetala.

4. Valfritt: Tryck på Lägg till fler returvaror för att lägga till fler produkter till returen.

5. Valfritt: Inaktivera alternativet lagerpåfyllning om du inte vill returnera artiklarna till din lagernivå. Återbetalade artiklar läggs till i lagret på din tilldelade plats för din Shopify POS-app.

6. Valfritt: Tryck på Lägg till frakt för att återbetala fraktkostnaden.

7. Om kunden använde mer än en betalningsmetod kan du dela upp återbetalningen mellan samma betalningsmetoder som de använde. Ange det belopp som du vill återbetala till varje betalningsmetod i avsnittet återbetalningsbelopp:

Skärmen Betalande återstående som visar ett totalt återbetalningsbelopp som delats över två betalningsmetoder

Observera: Det belopp som en kund betalat med en betalningsmetod är det högsta belopp som du kan betala tillbaka med den betalningsmetoden.

1. Valfritt: Lägg till en orsak till returen.

2. Tryck på återbetalanär du är redo att behandla återbetalningen.

3. Valfritt: Tillhandahåll ett kvitto till kunden.

4. Tryck på klar.

Genomför en återbetalning för en utbytesorder

När du byter ut en vara, blir ordern för den här varan en Utbytesorder. Varor som ingår i en utbytesorder kan endast återbetalas från Shopify-admin.

Steg

1. Från Shopify POS trycker du på Butik > Order.

2. Tryck på Utbytesordern som du vill återbetala.

3. Tryck på Visa på Shopify i Retur-prompten.

4. Klicka på Återbetalning i avsnittet Betalt.

5. Ange kvantiteten för varje vara som du återbetalar.

6. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

7. Tryck på Återbetalning.