Skicka varukorgsinformation till kunden

Med e-postvarukorg för Shopify POS kan du skapa en varukorg och skicka ett e-postmeddelande till din kund som låter dem slutföra sin utcheckning online. E-postmeddelandet innehåller en översikt över kundens varukorg och en länk till din butiks onlinekassa.

Efter att e-postmeddelandet har skickats sparas ordern som ett utkast i Shopify tills dess att kunden klickar på länken och slutför utcheckningen. När kunden har betalat för sin varukorg sparas utkastet som en slutförd order på order-sidan i Shopify.

När du använder e-postvarukorg för Shopify kassasystem på en iOS-enhet, kan du se tillskrivning av försäljning för ordrar med e-postvarukorg. Försäljningen tillskrivs till den personal som är inloggad på Shopify POS via sin e-postadress när e-postvarukorgen skickas. E-postvarukorgar kan inte spåra personal som är inloggad med PIN-kod. Du kan spåra personalförsäljning i rapporten Försäljning efter medarbetare.

Du kan skicka ett e-postmeddelande för en varukorg endast om du accepterar betalning för hela ordern. Du kan inte acceptera delbetalning personligen och sedan skicka ett e-postmeddelande för varukorgen för att samla in saldot.

Steg:

1. Från Shopify POS utcheckning, lägg till kundens val av produkter i varukorgen.
  2. Valfritt: Anpassa varukorgen efter behov.
  3. När du är redo att skicka e-postmeddelandet så trycker du på ... för att få tillgång till Fler åtgärder.
  4. Tryck på Skicka e-post till kund.
  5. Ange kundens e-postadress.

6. Valfritt: Ange ett meddelande som kommer att ingå i e-postmeddelandet.

7. Tryck på Skicka.

Ordern sparas som ett orderutkast i Shopify och kunden får ett e-postmeddelande med e-postvarukorg. E-postmeddelandet innehåller en länk till en kassa där kunden kan betala för sin varukorg. När kunden betalar för sin varukorg, skapas en order i Shopify.