Val av betalningsmetoder vid Shopify POS-utcheckningen

När du har avslutat kundens varukorg kan du acceptera betalning från en mängd betalningsmetoder i dialogrutan Välj betalning. Du kan välja vilka betalningsmetoder som ska visas i dialogrutan Välj betalning från Shopify POS-inställningarna.

Om din kund betalar med flera betalningsmetoder eller inte kan betala hela sin beställning på en gång, kan de göra en delbetalning.

Obs! Känns inte Shopify POS igen? Du kanske använder den helt nya Shopify POS.

Välj betalningstyp

Dialogrutan Välj betalning visas efter det att du har tryckt på Debitering från sidan Varukorg.

I dialogrutan Välj betalning kan du välja vilken av de betalningsmetoder du har aktiverat i inställningarna för Betalningstyper.

Du kan låta kunden betala senare genom att trycka på obetald. Ordern behandlas som en $0,00-betalning och kan betalas för senare.

Om du accepterar kreditkort och din kortläsare inte är ansluten, uppmanas du att följa anvisningarna på skärmen Shopify POS för att ansluta den.

Kontantbetalningar

Du kan acceptera betalning med kontanter.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. Från dialogrutan Välj betalning trycker du på Kontanter. Som standard anges fullt belopp för beställningen.

3. Om kunden inte betalar med exakt belopp i kontanter kan du ange det belopp du får på ett av två sätt:

- Tryck på ett av de föreslagna beloppen under fältet Kontanter. - Tryck på fältet Kontanter för att få upp tangentbordet och ange rätt belopp och tryck sedan på Klar.

1. När du är redo att slutföra beställningen trycker du på Acceptera.

2. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Dra kreditkortsbetalning

Du kan acceptera en kreditkortsbetalning med en stödd kortläsare.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

Följ anvisningarna på skärmen Shopify POS för att ansluta om din kortläsare inte är ansluten. Du kan också ange kreditkortsinformationen manuellt.

2. Dra kundens kreditkort enligt bilden på skärmen.

3. Kunden godkänner betalningen med sin signatur eller PIN-kod, beroende på korttyp och vilken kortläsare du använder.

Obs! Om du använder Shopify Payments och din butik är placerad i USA kan du acceptera swipe-kortbetalningar utan en signatur.

4. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Kreditbetalningar via Chip och Trådlös

Om du använder Blipp- och Chip-läsaren eller Blipp-, Chip- och Swipe-kortläsaren kan du acceptera kontaktlösa betalningar, som inkluderar trådlöst kreditkort, Android Pay och Apple Pay.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

Följ anvisningarna på skärmen Shopify POS för att ansluta om din kortläsare inte är ansluten. Du kan också ange kreditkortsinformationen manuellt.

2. Låt kunden sätta in eller använda sitt kort trådlöst.

- Om kunden använder en trådlös betalningsmetod måste de hålla sitt kontaktfria kreditkort eller kontaktlösa enhet inom 2,5 cm från kortläsaren tills de fyra gröna lamporna lyser. - Om kunden använder ett chip-kreditkort måste de sätta in kortet i kortläsaren och följa instruktionerna.

När Shopify POS visar ett meddelande om godkänd betalning är transaktionen slutförd.

1. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Manuell kreditbetalning

Om du inte har en kortläsare, eller om du har problem med att använda din kortläsare, kan du manuellt ange kreditkortsuppgifter för att ta betalt.

Obs! Om du anger en kunds kreditkortsuppgifter manuellt, är transaktionen en icke-fysisk korttransaktion, vilket liknar en online-försäljning. Alla icke-fysiska korttransaktioner använder online-kreditkortsavgift.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. Klicka på fältet kredit/debetbelopp.

3. Tryck på Ange kreditkortsuppgifterna manuellt.

4. Ange kreditkortsinformationen.

5. Tryck på Debitera för att genomföra betalningen.

6. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Betalningar med extern terminal

Om du använder en extern kortterminal kan du välja Extern terminal i dialogrutan Välj betalning för att visa att beställningen har betalats och för att slutföra transaktionen.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. Från dialogrutan Välj betalning trycker du på Extern terminal.

3. Tryck på den kreditkortstyp som hanteras.

4. Se till att du kan genomföra betalningen med din externa terminal och tryck sedan på Debitera.

5. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Presentkortsbetalning

Obs! Presentkort finns tillfälligt tillgängliga för försäljning i alla Shopifys prenumerationsplaner för att hjälpa dig att minska effekterna av nya händelser i din butik. Mer information finns under Vanliga frågor om presentkort. Om du vill lägga till presentkort i din butik, se Lägg till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Du kan acceptera betalning med ett presentkort. Om du använder Shopify POS kan du acceptera betalning med fysiskt presentkort genom att skanna presentkortets streckkod med iPads framåtvänd kamera eller en 2D-streckkodsläsare.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. Från dialogrutan Välj betalning trycker du på Presentkort.

3. Ange presentkortets kod på ett av två sätt:

- Om det är ett fysiskt presentkort håller du streckkoden 10-15 tum bort från iPhonens framåtvända kamera, eller skannar streckkoden med en 2D-streckkodsläsare. - Tryck på Ange kod manuellt och ange presentkortskoden.

1. Tryck på Lös in.

2. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Specialanpassad betalningsmetod

I Shopify POS kan du skapa anpassade betalningsmetoder, t.ex. Check, och välj sedan dem i dialogrutan Välj betalning för att markera beställningen som betald och slutföra transaktionen.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. Tryck på din anpassade betalningsmetod i dialogrutan Välj betalning.

3. Tryck på Debitering.

4. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Få signaturer med din iPad

Du kan få en kunds signatur med din iPad. När du har slutfört en försäljning kan du bekräfta att du får signaturen i beställningens tidslinje.

Steg:

1. Tillåt kunden att logga in i signaturrutan med hjälp av sitt fingeravtryck eller en pekare:

Sida för signatur — Shopify POS för iPad

2. Om kunden vill ändra sin signatur kan de klicka på Rensa signatur för att försöka igen.

3. När kunden är nöjd med sin signatur trycker de på Skicka in signatur. Efter det att betalningen är auktoriserad, uppmanas kunden att lämna tillbaka iPaden.

Välj betalningstyp

Dialogrutan Välj betalning visas efter det att du har tryckt på Debitering på sidan Varukorg.

I dialogrutan Välj betalning kan du välja vilken av de betalningsmetoder du har aktiverat i inställningarna för Betalningstyper.

Du kan få kunden att betala senare genom att trycka på TAP obetald. Ordern kommer att behandlas som en $0,00-betalning och kan betalas senare.

Om du accepterar kreditkort och din kortläsare inte är ansluten, uppmanas du att följa anvisningarna på skärmen Shopify POS för att ansluta den.

Kontantbetalningar

Du kan acceptera betalning med kontanter.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. Från dialogrutan Välj betalning trycker du på Kontanter. Som standard anges fullt belopp för beställningen.

3. Om kunden inte betalar exakt belopp i kontanter, tryck på kontantbelopp och ange det belopp som du tar emot från kunden.

4. När du är redo att slutföra beställningen trycker du på Acceptera.

5. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Dra kreditkortsbetalning

Du kan acceptera en kreditkortsbetalning med en stödd kortläsare.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

Följ anvisningarna på skärmen Shopify POS för att ansluta om din kortläsare inte är ansluten. Du kan också ange kreditkortsinformationen manuellt.

2. Dra kundens kreditkort enligt bilden på skärmen.

3. Kunden godkänner betalningen med sin signatur eller PIN-kod, beroende på korttyp och vilken kortläsare du använder. > Obs! Om du använder Shopify Payments och din butik är placerad i USA kan du acceptera swipe-kortbetalningar utan en signatur.

4. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Kreditbetalningar via Chip och Trådlös

Om du använder Kortläsare för kontaktlösa kort och smartkort eller Kortläsare för kontaktlösa kort, smartkort och kort med magnetremsa kan du acceptera betalningar med smartkort och kontaktlösa betalningar. Kontaktfria betalningar inkluderar kreditkort, Android Pay och Apple Pay.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

Följ anvisningarna på skärmen Shopify POS för att ansluta om din kortläsare inte är ansluten. Du kan också ange kreditkortsinformationen manuellt.

2. Låt kunden sätta in eller använda kontaktlös betalning för sitt kort:

- Om kunden använder en trådlös betalningsmetod måste de hålla sitt kontaktfria kreditkort eller kontaktlösa enhet inom 2,5 cm från kortläsaren tills de fyra gröna lamporna lyser. - Om kunden använder ett chip-kreditkort måste de sätta in kortet i kortläsaren och följa instruktionerna.

När Shopify POS visar ett meddelande om godkänd betalning är transaktionen slutförd.

1. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Manuell kreditbetalning

Om du inte har en kortläsare, eller om du har problem med att använda din kortläsare, kan du manuellt ange kreditkortsuppgifter för att ta betalt.

Obs! Om du anger en kunds kreditkortsuppgifter manuellt, är transaktionen en icke-fysisk korttransaktion, vilket liknar en online-försäljning. Alla icke-fysiska korttransaktioner använder online-kreditkortsavgift.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. På skärmen Välj betalningstyp trycker du på Kredit/Debit.

3. Tryck på Ange kreditkortsuppgifterna manuellt.

4. Ange kreditkortsuppgifterna och tryck sedan på Debitera för att genomföra betalningen.

5. Skicka e-postmeddelande eller textmeddelande till kunden med ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till produktsidan.

Betalningar med extern terminal

Om du använder en extern kortterminal kan du välja Extern terminal i dialogrutan Välj betalning för att visa att beställningen har betalats och för att slutföra transaktionen.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. Från sidan Välj betalningstyp trycker du på Extern terminal.

3. Tryck på den kreditkortstyp som hanteras.

4. Se till att du kan genomföra betalningen med din externa terminal och tryck sedan på Debitera.

5. Skicka e-postmeddelande eller textmeddelande till kunden med ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till produktsidan.

Presentkortsbetalning

Obs! Presentkort finns tillfälligt tillgängliga för försäljning i alla Shopifys prenumerationsplaner för att hjälpa dig att minska effekterna av nya händelser i din butik. Mer information finns under Vanliga frågor om presentkort. Om du vill lägga till presentkort i din butik, se Lägg till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Du kan acceptera betalning med presentkort. Om du använder Shopify POS kan du acceptera betalning med fysiskt presentkort genom att scanna presentkortets streckkod med iPhonens frontkamera.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. Från dialogrutan Välj betalning trycker du på Presentkort.

3. Ange presentkortets kod på ett av två sätt:

- Om det är ett fysiskt presentkort, håll streckkoden 10-15 tum bort från iPhonens frontvända kamera. - Tryck på Ange kod manuellt och ange presentkortskoden.

1. Tryck på Lös in.

2. Skicka e-postmeddelande eller textmeddelande till kunden med ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till Shopify POS-produktsidan.

Specialanpassad betalningsmetod

I Shopify POS för iPhone kan du skapa anpassade betalningsmetoder, t.ex. Check, och välj dem från dialogrutan Välj betalning på din iPhone för att visa att beställningen har betalats och slutför transaktionen.

Steg:

1. Från sidan Kundvagn trycker du på Debitering.

2. På skärmen Välj betalningstyp klickar du på din anpassade betalningsmetod.

3. Ange det belopp som du vill debitera med den anpassade betalningsmetoden och tryck sedan på Debitering.

4. Skicka e-postmeddelande eller textmeddelande till kunden med ett kvitto och tryck sedan på Klar för att återgå till produktsidan.

Få signaturer med din iPhone

Du kan få en kunds signatur med din iPhone. När du har slutfört en försäljning kan du bekräfta att du fått signaturen i beställningens tidslinje.

Steg:

1. Tillåt kunden att logga in i signaturrutan med hjälp av sitt fingeravtryck eller en pekare:

Sida för signatur — Shopify POS för iPhone

2. Om kunden vill ändra sin signatur kan de klicka på Rensa signatur för att försöka igen.

3. När kunden är nöjd med sin signatur trycker de på Skicka in signatur. Efter det att betalningen är auktoriserad, uppmanas kunden att lämna tillbaka iPaden.

Välj betalningstyp

Sidan Välj betalning visas efter det att du har tryckt på Debitering från sidan Varukorg.

Kontantbetalningar

Du kan acceptera betalning med kontanter.

Steg:

1. Från dialogrutan Välj betalning trycker du på Kontanter. Som standard anges fullt belopp för beställningen.

2. Om kunden inte betalar exakt belopp i kontanter, tryck på kontantbelopp och ange det belopp som du tar emot från kunden:

Sida för kontantbetalning — Shopify POS för Android

3. När du är redo att slutföra beställningen trycker du på Acceptera.

4. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Dra kreditkortsbetalning

Du kan acceptera en kreditbetalning med kortläsaren Swipe (audio-jack).

Steg:

1. Från dialogrutan Välj betalning trycker du på Kredit.

2. Dra kundens kreditkort enligt bilden på skärmen:

Sida för betalningstyper — Shopify POS för Android

3. Kunden godkänner betalningen med sin signatur eller PIN-kod, beroende på korttyp och vilken kortläsare du använder.

Obs! Om du använder Shopify Payments och din butik är placerad i USA kan du acceptera swipe-kortbetalningar utan en signatur.

1. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Manuell kreditbetalning

Om du inte har en kortläsare, eller om du har problem med att använda din kortläsare, kan du manuellt ange kreditkortsuppgifter för att ta betalt.

Obs! Om du anger en kunds kreditkortsuppgifter manuellt, är transaktionen en icke-fysisk korttransaktion, vilket liknar en online-försäljning. Alla icke-fysiska korttransaktioner använder online-kreditkortsavgift.

Steg:

1. Från dialogrutan Välj betalning trycker du på Presentkort.

2. Tryck på ange kreditkortsuppgifterna manuellt:

Ange knapp för kreditkortsuppgifterna manuellt

3. Ange kreditkortsuppgifterna och tryck sedan på Debitering:

Sida för Android POS kreditkort

Tips! Du kan trycka på kameraikonen för att snabbt och korrekt skriva in kreditkortsnumret genom att skanna kortet med din Android-enhets kamera.

1. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Betalningar med extern terminal

Om du har aktiverat betalning med extern kortterminal från sidan Inställningar kan du välja Extern terminal från dialogrutan Välj betalning för att visa att beställningen har betalats och för att slutföra transaktionen.

Steg:

1. Från sidan Välj betalningstyp trycker du på Extern terminal.

2. Tryck på den korttyp som kunden använder:

Extern terminalskärm — Shopify POS för Android

3. Se till att du kan genomföra betalningen med din externa terminal.

4. Markera kryssrutan för att bekräfta att du har tagit emot betalning med din externa terminal.

5. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Presentkortsbetalning

Obs! Presentkort finns tillfälligt tillgängliga för försäljning i alla Shopifys prenumerationsplaner för att hjälpa dig att minska effekterna av nya händelser i din butik. Mer information finns under Vanliga frågor om presentkort. Om du vill lägga till presentkort i din butik, se Lägg till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Du kan acceptera presentkortsbetalningar.

Steg:

1. Från dialogrutan Välj betalning trycker du på Presentkort.

2. Använd enhetens kamera för att skanna kundens presentkortskod, eller skriv in den manuellt.

3. Tryck på REDEEM.

4. Tryck på DEBITERA.

5. Bestäm om du ska ge kunden ett kvitto och tryck på Klar för att återgå till sidan med Shopify POS-produkter.

Få signaturer med din Android-enhet

Du kan få en kunds signatur med din Android-enhet. När du har slutfört en försäljning kan du bekräfta att du fått signaturen i beställningens tidslinje.

Steg:

1. Tillåt kunden att logga in i signaturrutan med hjälp av fingret eller en pekare:

Sida för signaturer — Shopify POS för Android

2. Om kunden vill ändra sin signatur kan de klicka på RENSA för att försöka igen.

3. När kunden är nöjd med sin signatur trycker de på ACCEPTERA.