Använda Shopify POS offline

Shopify POS behöver internetanslutning för att synkronisera med din Shopify-admin, skicka kvitton via e-post och ta emot kortbetalningar. Internetanslutningen kan göras med ett Wi-Fi-nätverk eller mobildata.

Om du förlorar din internetanslutning eller om du kommer att köpa från en popup-plats utan tillgång till internet, kan du behandla vissa typer av transaktioner. Den här guiden förklarar vilka funktioner och maskinvara som kräver en internetanslutning, och hur du synkroniserar din Shopify POS och admin efter att ha varit offline.

Funktioner som kräver en internetanslutning

Följande funktioner i Shopify POS kräver en internetanslutning.

Shopify POS-funktionalitet som krävde en internetanslutning.
Funktion Uppgifter
Logga in Shopify POS-appen kräver en internetanslutning för att importera din butiks produkter när du loggar in. Om du förlorar din internetanslutning efter inloggning kan du fortsätta använda appen så länge du inte loggar ut.
Skapa nya produkter Du kan inte spara en ny produkt utan en Internetanslutning.
Synkronisera Shopify POS med din Shopify-admin Shopify POS kan inte synkronisera ordrar och lager med din Shopify-admin medan du är offline. När du återansluter till internet efter att ha varit offline ska dina ordrar och lager synkroniseras automatiskt. Du kan också manuellt tvinga Shopify POS-appen att synkronisera med din Shopify-admin.
Behandlar korttransaktioner Om du inte har en internetanslutning kan du inte behandla kredit-, betal- eller presentkort, men du kan fortfarande acceptera betalningar via kontanter och anpassade betalningsmetoder.
Leverera ordrar till kunder Du kan inte slutföra en order som levereras till kund om du inte har en internetanslutning.

Synkronisera Shopify POS manuellt med din Shopify-admin

När du återansluter till Internet efter att ha varit offline ska din POS och Shopify-admin synkroniseras automatiskt. Om din POS och Shopify-admin inte synkroniseras, kan du tvinga dina POS och admin att synkronisera.

Steg:

1. Tryck på Ordrar i Shopify POS-appen.
  2. Från orderfönstret drar du orderlistan nedåt för att uppdatera den. Din Shopify-admin och POS synkroniserar sina beställningar och lager.

Om Shopify POS fortfarande inte synkroniseras med din Shopify-admin, eller om appen fryser, måste du stänga appen helt och öppna den igen:

1. Tryck på enhetens startknapp två gånger för att visa de appar som körs.
  2. Hitta Shopify POS-fönstret och svep det uppåt för att stänga appen.
  3. Tryck på din enhets startknapp igen.
  4. Från din enhets startskärm trycker du på Shopify POS för att öppna appen igen.

Använd POS-maskinvara offline

Vissa delar av POS-maskinvaran kräver en internetanslutning för att fungera med Shopify POS, men andra delar av maskinvaran fungerar som vanligt offline.

Shopify POS maskinvarufunktioner som kräver en internetanslutning.
Maskinvara Kräver en internetuppkoppling? Uppgifter
Kortläsare Ja De flesta kortläsare behöver en internetanslutning för att kunna behandla en betalning. Om du använder en extern kreditkortsterminal kan du kontrollera med din leverantör om din terminal måste vara ansluten till internet.
Streckkodsskrivare Nej - begränsad Streckkodsskrivaren måste vara ansluten till internet när den skriver ut från Shopify-admin med hjälp av streckkodsskrivarappen. Om du skriver ut streckkoder med DYMO Label-programvara behöver du inte en internetanslutning.
Kassalåda Nej Kassalådan kan öppnas manuellt med den nyckel som medföljer den. Om kassalådan ska öppnas automatiskt måste den vara ansluten till en kvittoskrivare via en kabel och kvittoskrivaren måste vara ansluten till POS-enheten via Bluetooth eller LAN.
Kvittoskrivare Nej Beroende på vilken typ av kvittoskrivare du har behöver du antingen en Bluetooth- eller en LAN-anslutning.
Streckkodsläsare Nej Streckkodsläsaren måste vara ansluten till Shopify POS via Bluetooth.