Felsökning av appen Shopify POS

Om du upplever prestandaproblem med appen Shopify POS finns det några vanliga steg som du kan vidta för att felsöka.

Shopify rekommenderar att du inte raderar och installerar om Shopify POS-appen om du stöter på några problem. Om du raderar appen förlorar du de apploggar som vi använder när vi ger dig teknisk hjälp, och du förlorar alla sparade data såsom kassaskiften och sparade varukorgar.

Shopify POS-appen fungerar med enheter som uppfyller följande krav:

Enheter som fungerar med Shopify POS-app
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 7 eller senare, med iOS 15 eller senare
iPad Air Generation 2 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Generation 5 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Mini Generation 4 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iPadOS 15 eller senare
Android Telefon eller surfplatta med officiell Android-version 10.0 eller senare

Shopify kassasystem-appen är bara tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Den är inte tillgänglig för stationära datorer.

Obs! Shopify kassasystem-appen stöder inte beta-operativsystem. Av säkerhetsskäl stöds inte Shopify kassasystem av operativsystem som ändrats genom ”jailbraking”, ”rotning” eller andra liknande tekniker. Vi uppmuntrar starkt alla användare att hålla sina operativsystem uppdaterade för att säkerställa bästa säkerhet för dina data.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller senare och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopify-appen.

Så här aktiverar du Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Se till att din programvara är uppdaterad

Se till att din enhet har den senaste versionen av operativsystemet och Shopify POS-appen. Uppdatera din Shopify POS-app till den senaste versionen för att fortsätta dra nytta av de senaste funktionerna, säkerhetsuppgraderingar och buggfixar.

Alla nödvändiga uppdateringar visas i Shopify POS-appen.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem-appen trycker du på Mer > Support.
  2. Tryck på Visa enhetsinformation.
  3. Om det finns en iOS eller Shopify POS-uppdatering som måste installeras trycker du på Ladda ner den senaste uppdateringen.

Aktivera automatiska uppdateringar

Aktivera automatiska uppdateringar för att göra det enklare att hålla din programvara uppdaterad. När det här alternativet är aktiverat hämtas och installeras programvaruuppdateringar automatiskt.

Steg:

Om du aktiverar alternativet för automatiska uppdateringar är det aktivt för alla dina appar. Om du vill kontrollera vilka appar som uppdateras, eller när appar uppdateras, ska du inte aktivera alternativet automatisk uppdatering, och uppdatera appar manuellt.

Kontrollera dina brandväggsinställningar

Om du har en brandvägg aktiverad i ditt nätverk kan den störa POS-funktioner.

Lägg till domäner till din tillåt-lista

Om du lägger till domäner till din tillåt-lista säkerställs att Shopify kassasystem fungerar korrekt. I dina inställningar för brandvägg, lägg till alla portar för alla värdnamn på följande domäner till din tillåt-lista:

• shopify.com
  • myshopify.com
  • shopifyapps.com
  • shopifycs.com
  • shopify.cdn
  • shopifysvc.com
  • stripe.com
  • bbpos.com
  • bugsnag.com
  • clients3.google.com
  • storage.googleapis.com
  • your store's custom domains

Du måste lägga till butikens anpassade domäner till tillåt-listan eftersom Shopify kassasystem och appar ofta använder ditt anpassade domännamn för att ansluta till Shopify-tjänster.

Kontakta nätverksadministratören om du behöver hjälp med att lägga till dessa domäner till din vitlista.

Geografisk IP-adressfiltrering

Uppdateringsservrarna finns över hela världen. Du måste inaktivera det här filtret om brandväggen filtrerar bort IP-adresser baserat på geografisk plats.

Kontakta nätverksadministratören om du behöver hjälp med att ändra dina brandväggsinställningar.

Synkronisera om Shopify POS med din Shopify-admin

Shopifys kassasystemsapp ska synkroniseras automatiskt för att visa alla ändringar du gör i din Shopify-admin när du öppnar appen.

Om du gör en ändring i din Shopify-administratör som inte visas i kassasystemet, kan du manuellt synkronisera kassasystemet med din administratör för att försöka åtgärda problemet.

Steg:

1. Tryck på Mer för att öppna kassasystemsmenyn och tryck sedan på Anslutning.
  2. Tryck på Datasynkronisering. På den här skärmen visas synkroniseringsstatus för följande butiksdata:

• Enhet
    • Platser
    • Produkter och lager
    • Personal
    • Butiksinställningar
  3. Gör något av följande beroende på den synkroniseringsstatus som visas:

• Om du vill synkronisera alla data trycker du på Uppdatera alla.
    • Om du vill synkronisera specifika butiksdata trycker du på Uppdatera under de butiksdata som du vill synkronisera om manuellt.

Du kan även tvinga appen att synkronisera igen genom att tillfälligt stänga appen och öppna den igen, eller genom att avsluta appen och sedan öppna den igen.

Tvinga stängning av Shopify POS-appen

Om du upplever att Shopify kassasystemsappen är långsam, inte synkroniserar med Shopify-admin eller att den ibland fryser, försök att tvinga appen att stänga och öppna den igen.

Steg:

Skicka en rapport från Shopify POS-appen

Om du har provat felsökningsstegen ovan och fortfarande upplever prestandaproblem med appen Shopify kassasystem så kan du skicka en rapport från appen och kontakta Shopify-supporten för att få teknisk hjälp.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem-appen trycker du på Mer > Support.
  2. Tryck på Rapportera ett fel.
  3. I dialogrutan Rapportera en bugg anger du en beskrivning av det problem du upplever.
  4. Tryck på Skicka.

Din feedback och enhetens apploggar skickas till Shopify vilket betyder att vi kan hjälpa dig bättre när du kontaktar Shopify-supporten.