Checklista

Den här guiden innehåller de viktigaste stegen som du behöver gå igenom för att ställa in din Shopify-butik. Du kan använda den som utgångspunkt och som en referens för att se till att du inte glömmer några viktiga uppgifter.

Steg 1: Konfigurera dina grundläggande administrativa inställningar

Innan du börjar lägga till produkter och ställa in dina betalningar finns det några administrativa uppgifter som du bör utföra:

1. Om du vill sälja personligen ska du kontrollera den lokala lagstiftningen för att se om Shopify POS systemet är kompatibelt i ditt land.
  2. Slutför den ursprungliga inställningen så att din butiksadress, e-postadress och andra butiksinställningar är korrekta.
  3. Ta reda på var du hanterar ditt konto och får tillgång till din faktureringsinformation.
  4. Lägg till personal så att var och en av dina medarbetare har ett personligt inloggningskonto och all känslig kontoinformation förblir säker.

Steg 2: Ladda ner Shopify POS-appen

Så kommer du igång med Shopify POS-appen:

1. Ladda ner och logga in på Shopify POS.
  2. Få en överblick över vad appen kan göra och förstå funktionaliteten för de olika skärmarna i appen.
  3. Konfigurera dina allmänna Shopify POS-appinställningar på den POS-enhet som du ska använda.
  4. Logga in på appen.

Du måste återställa ditt lösenord innan du loggar in på Shopify POS för att logga in på Shopify på ditt skrivbord om du använder ditt Google-konto. En återställning av lösenordet för ditt Google-konto via Shopify påverkar inte inloggningen på ditt Google-konto på andra plattformar.

Steg 3: Lägg till och organisera dina produkter

Om du inte har något i din butik än så kan du börja med grunderna.

Steg:

1. Lägg till produkter att sälja i din butik från Shopify-administratören eller från din Shopify kassasystemsapp. Se till att du lägger till bilder så att du snabbt kan bläddra igenom dina produkter på din kassasystemsenhet.
  2. Konfigurera skatterna för dina produkter.
  3. Skapa en produktserie om du vill organisera dina produkter i kategorier.
  4. Ställ in tillgängligheten till kassasystem.
  5. Lagra produkter på dina Shopify POS-platser.
  6. Bli bekant med produktinventarier och överföringar, eftersom det är viktigt att hålla koll på de produkter du har tillgängliga i din butik.

Steg 4: Konfigurera dina skatter

Debitering av moms är en viktig del av din verksamhet. Beroende på var din butik ligger, finns det olika lagar och regler om moms som gäller för dina produkter. Ägna lite tid åt för att förstå Shopifys skatteinställningsprocess för att försäkra dig om att din butik uppfyller de här reglerna.

Debitera skatter baserat på din fysiska plats

När du använder Shopify POS måste du:

1. Ange din butiks plats(platser) i din Shopify-admin.
  2. Ange skatterna för din butiks fysiska plats.
  3. Tilldela platsen till en iPad som du använder för att slutföra transaktioner i din butik.

Om du behöver justera skatter manuellt baserat på en region med unika skattebegränsningar eller en specifik samling av produkter, kan du använda skatteundantag.

Håll koll på dina skatter

När du konfigurerar skatteinställningarna för dina produkter, bör du även tänka på hur du ska hålla reda på dina skatter under året. Det finns viktiga datum och tidsfrister som du måste vara medveten om när du lämnar in dina skatter, särskilt i USA.

Om du inte är säker på vilket system du ska använda för att hålla reda på din skatt kanske du vill titta på några redovisningsappar i Shopify App Store.

Steg 5: Se till att kunderna kan betala dig

Du måste konfigurera en betalningsleverantör för att se till att kunderna kan betala dig. En betalningsleverantör låter dig acceptera kreditkortsbetalningar på ett säkert sätt. Shopify erbjuder sin egen betalningsleverantör (Shopify Payments) och stöder en mängd olika tredjepartsbetalningsleverantörer för Shopify POS.

När du väljer att använda Shopify Payments kan du undvika att betala extra transaktionsavgifter från tredje part och se dina utbetalningar direkt från din Shopify-admin.

Så ställer du in en betalningsleverantör:

1. Aktivera Shopify Payments eller välj en av de tredjepartsbetalningsleverantörer som stöds i Shopify kassasystem.
  2. Lär känna de olika transaktionstyperna med din Shopify POS-app.

Steg 6: Beställ och konfigurera din POS-hårdvara

När du ställer in ditt POS-kassasystem, se till att du har den detaljhandelsmaskinvara som stämmer överens med dina behov. Beroende på vilken maskinvara du vill använda måste du även kontrollera om din butiks Shopify-prenumerationsplan stöder den:

• Alla månatliga planer låter dig acceptera kreditkortsbetalningar på din iPhone eller iPad med en kortläsare som stöds.
  • Om du vill lägga till mer maskinvara, till exempel en kassaapparat och en kvittoskrivare, måste din butik ha Shopify-planen eller högre.

Så här konfigurerar du din POS-maskinvara :

1. Ta reda på vilken maskinvara du behöver för din butik innan du beställer.
  2. Ta reda på var du kan köpa din maskinvara (beroende på vilket land du bor i). Om du bor och driver ditt företag i USA kan du hyra POS-maskinvara från Shopifys maskinvaruuthyrning.
  3. Konfigurera din butiks Wifi-nätverk så att din maskinvara kan ansluta till Shopify. Om du bara använder en kortläsare med din iPhone eller iPads dataplan, behöver du inte konfigurera ett wi-fi-nätverk i butiken.
  4. Installera maskinvara och kontrollera att allt fungerar som det ska.

Få hjälp med POS-maskinvara

Om du har frågor om POS-maskinvaran du har köpt kan du leta efter hjälp i Shopifys POS-dokumentation eller kontakta Shopifys supportteam.

Om du har frågor om eventuell kassamaskinvara som du hyr kan du kontakta våra specialister på maskinvaruuthyrning.

Steg 7: Gör några testorder

Nu när du har konfigurerat dina betalningsinställningar och ställt in din maskinvara, bör du testköra några transaktioner för att se till att allt fungerar ordentligt och bli bekant med processen med att hantera betalningar från dina kunder.

Du kan köra testorder för några olika typer av transaktioner:

Steg 8: Marknadsför din butik online

Klar att lansera? Nu när alla inställningar är klara är det dags att berätta för andra om din butik!

Allteftersom du bygger upp din verksamhet så kommer du att upptäcka olika sätt att engagera dina kunder på och får dem att återkomma. Guiderna på Shopify-bloggen är ett bra ställe att börja:

Du kan även gå med i Shopify-gemenskapen för att hitta bra resurser och få kontakt med andra Shopify-återförsäljare.