Konfigurering av presentkort

Obs! Presentkort finns tillfälligt tillgängliga för försäljning i alla Shopifys prenumerationsplaner för att hjälpa dig att minska effekterna av nya händelser i din butik. Mer information finns under Vanliga frågor om presentkort. Om du vill lägga till presentkort i din butik, se Lägg till eller uppdatera presentkortsprodukter.

Presentkort kan vara ett bra sätt att öka din försäljning och sprida budskapet om din butik när dina kunder införskaffar dem till nära och kära.

Om du vill sälja fysiska presentkort måste du köpa dem från Shopify Hardware Store.

Aktivera betalning med presentkort

Din butik måste använda Shopify POS på en iPad för att acceptera kreditkortsbetalningar.

Obs! Se till att du har aktiveratpresentkortsfunktionen i din butik innan du försöker aktivera presentkort för Shopify POS.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Presentkort.

3. Tryck för att växla mellan följande alternativ:

- Acceptera presentkort för presentkort som du kan skriva ut och skicka via e-post till kunder - Acceptera fysiska presentkort för fysiska presentkort (du måste beställa en leverans av dessa om du inte redan har gjort det.)

Beställa fysiska presentkort

Du kan välja din design och beställa fysiska presentkort från Shopifys hårdvarubutik:

USA hardware.shopify.com
Kanada hardware.shopify.ca
Storbritannien hardware.shopify.co.uk
Irland hardware.shopify.ie

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Presentkort.

3. Tryck på Köp fysiska presentkort för att se Shopifys hårdvarubutik,där du kan välja din presentkortsdesign och ange vilken kvantitet du vill köpa.