Sätta upp Shopify Payments för POS

Shopify Payments är det enklaste sättet att acceptera betalningar. Det eliminerar besväret med att konfigurera en tredjepartsbetalningsleverantör eller ett merchant-konto. Du behöver inte heller skriva in autentiseringsuppgifterna i Shopify. Med Shopify Payments kan du automatiskt acceptera alla större betalningsmetoder så fort du skapar din Shopify-butik.

När du har ställt in Shopify Payments kan dina kunder göra kreditkortsbetalningar i din butik. Du kan aktivera Shopify Payments från sidan betalningsleverantör i Shopifys inställningar. När du ställer in Shopify Payments behöver du följande information:

• ditt organisationsnummer (EIN)
  • dina bankuppgifter
  • snittpriset för dina order
  • den genomsnittliga leveranstiden för dina order

Shopify Payments är endast tillgängligt för butiker i vissa länder och regioner. Med Shopify Payments är du automatiskt inställd på att acceptera alla större betalningsmetoder så fort du skapar din Shopify butik.

Aktivera Shopify Payments i kassasystemsappen

Om Shopify Payments har ställts in för din butik kan du acceptera kreditkortsbetalningar personligen. När du har ställt in Shopify Payments måste du aktivera det i Shopify POS-appen.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem trycker du på > Inställningar > Betalningstyper.
  2. I avsnittet Standardbetalningstyper bekräftar du att kredit-/debetalternativet visas som Godkänt.

Godkänn kortbetalningar utan en signatur

Du kan acceptera kortbetalningar utan kundens underskrift om du uppfyller följande krav:

• Din butik är baserad i USA.
  • Du använder Shopify Payments.
  • Du använder en EMV-kortläsare.

Det här alternativet är avstängt som standard, men du kan aktivera det från skärmen Betalningstyper Shopify kassasystem.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem trycker du på > Inställningar > Betalningstyper.
  2. Tryck på Kredit/debet i avsnittet Standardbetalningstyper.
  3. Tryck på växlingsknappen för att aktivera eller inaktivera Hoppa över kundsignaturer när det är möjligt.

Länder och regioner som stöds

Endast länder där Shopify Payments stöder både online- och personlig behandling är tillgängliga. Använd följande lista för att ta reda på om Shopify Payments är tillgängligt för användning med Shopifys kassasystemapp i det land där ditt företag är verksamt:

Lands- och valutaefterlevnad för personlig försäljning

När du behandlar en kassasystemstransaktion personligen med hjälp av Shopify Payments och en Shopify-kortläsare måste du följa betalningsreglerna för det land du behandlar transaktionen i.

För att acceptera kassasystemsbetalningar personligen i flera länder måste du skapa ett separat Shopify-butiks- och Shopify Payments-konto för varje ytterligare land, såvida butiken inte är i Europeiska unionen (EU). Om din butik är i EU och säljer i euro (EUR) behöver du inte skapa separata konton och kan ha kassasystemsplatser i andra utvalda EU-länder som alla hanteras av en Shopify-butik.

Krav

För att följa landskraven vid personlig försäljning måste ditt företag uppfylla följande skyldigheter:

• Ditt Shopify-butiksland måste matcha landet för din fysiska butiks plats.
  • Din Shopify-butiksvaluta måste matcha den lokala valutan för din fysiska butiks platser.

Dessa krav gäller inte under följande omständigheter:

• Din butik är belägen i ett EU-land och säljer i euro (EUR). Du kan acceptera betalningar från en kassasystemsplats i ett annat EU-land som stöds av Shopify Payments för POS utan att behöva skapa en ny Shopify-butik. Se listan över länder som stöds.
  • Du accepterar inte kassasystemsbetalningar personligen på dina internationella platser, till exempel platser för lager eller lagerhantering. Dessa krav gäller endast fysiska platser där du accepterar betalningar.
  • Du säljer endast till olika internationella marknader online. Dessa krav gäller personlig försäljning.

Exempel

Drews företag är baserat i Washington och säljer online med USD som butiksvaluta. Om de öppnar detaljhandelsplatser i Kalifornien och New York matchar butikslandet och valutan detaljhandelsplatserna, som alla är inom USA och använder USD. Men om Drew senare öppnar en detaljhandelsplats i Storbritannien är de inte längre kompatibla eftersom butikens land är USA (vilket inte matchar kassasystemsplatsen i Storbritannien) och deras kassasystem skulle fortfarande sälja i USD (inte GBP, vilken är den lokala valutan).

Exempel 1 tabell
Butiksplats Valuta Kompatibel
USA Usd Ja
Storbritannien Usd Nej

Sashas butik är baserad i Berlin och säljer personligen i EUR. Sasha kan öppna en detaljhandelsplats i Nederländerna som säljer i EUR och förbli kompatibel, eftersom både Tyskland och Nederländerna är EU-medlemmar som stöds av Shopify Payments och båda detaljhandelsplatserna säljer i EUR. Sasha skulle dock inte kunna skapa en detaljhandelsplats i Schweiz eftersom Shopify Payments inte är tillgänglig för personlig försäljning i Schweiz.

Exempel 2 tabell
Butiksplats Valuta Kompatibel
Tyskland Euro Ja
Nederländerna Euro Ja
Schweiz Euro Nej

Till exempel är Janes detaljhandelsbutik i USA och hon har en lagerlokal för lagervaror i Kanada. Jane behöver inte skapa en ny butik för sitt lager i Kanada eftersom hon inte personligen accepterar betalningar i Kanada. Men om Jane vill börja sälja personligen med Shopify kassasystem i Kanada måste Jane skapa en ny Shopify-butik som är baserad i Kanada och säljer i CAD.

Exempel 3 tabell
Butiksplats Valuta Kompatibel
USA Usd Ja
Kanada Usd Nej

Ställa in en ny Shopify-butik för att acceptera POS-betalningar i ett annat land

Du kan acceptera kassasystemsbetalningar personligen med hjälp av Shopify Payments och en Shopify-kortläsare i endast ett land per Shopify-konto, såvida din butik inte är i Europeiska unionen (EU). Om din butik är i EU och säljer i euro (EUR) behöver du inte skapa separata konton och kan ha kassasystemsplatser i andra utvalda EU-länder som alla hanteras av en Shopify-butik.

Steg:

1. Skapa en ny butik, registrerad i landet där du vill godkänna kassasystemsbetalningar personligen och med lämplig valuta.
  2. Konfigurera den nya butiken. Du kan exportera din produktinformation från din ursprungliga butik med CSV-filer.
  3. Skapa ett nytt Shopify Payments-konto som är registrerat i det land där du vill acceptera POS-betalningar personligen och med lämplig valuta.
  4. Ställ in Shopify kassasystem för den nya butiken.

Bankkontokrav för Shopify Payments

Bankkontokrav beror på det land där din butik är baserad. Se krav för varje land som stöds.

Redigera bankkontoinformation

Om du byter bank, eller om dina bankkontouppgifter ändras kan du uppdatera informationen i dina inställningar för Shopify Payments.

Du kan inte använda förbetalda bankkort som bankkontouppgifter för att få utbetalningar från Shopify Payments.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Inställningar > Betalningsleverantörer.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. Klicka på Byt bankkonto under Bankkonto för utbetalning i avsnittet Utbetalningsinformation.
  4. Ange dina bankkontouppgifter och klicka sedan på Spara.

Mer information