mPOP allt-i-ett

Du kan använda allt-i-ett Star mPOP — en kvittoskrivare med en integrerad kassalåda och en valfri USB-streckkodsläsare. Du kan också använda en Heckler Windfall iPad-monter med mPOP genom att lägga till Heckler PopTop-monteringsbord.

Allt-i-ett Star mPOP stöds inte på iPhones.

Obs! Skannern Star känner bara igen 1D-streckkoder, så du kan inte använda den för att skanna 2D-streckkoder på fysiska presentkort. Om du vill skanna fysiska presentkort måste du använda din iPads frontkamera eller köpa en 2D- streckkodsläsare.

Köpställen för mPOP

MPOP och dess tillbehör finns att köpa från Shopify Hardware Store i USA, Canada, Storbritannien och Irland.

mPOP finns även från tredjepartsåterförsäljare runt om i världen.

Koppla ihop mPOP med din iPad

När mPOP och din iPad har kopplats ihop fungerar kassalådan, kvittoskrivaren och streckkodsläsaren med Shopify POS.

Steg:

1. Se till att skrivaren är ansluten till en strömförsörjning och påslagen. Om du har USB-streckkodsläsaren ska du se till att den är ansluten till mPOP.

2. Tryck på Bluetooth från din iPads huvudinställningar.

3. Under ANDRA ENHETER trycker du på mPOP för att synkronisera den med din iPad. När mPOP visas under MINA ENHETER på skärmen Bluetooth-inställningar när den är synkroniserad och ansluten.

4. Tryck på > Inställningar i Shopify POS.

5. Tryck på Hantera ansluten maskinvara och se till att mPOP-kvittoskrivaren visas. Om du har streckkodsskannern visas den separat på samma skärm.

6. Valfritt: När mPOP visas på inställningsskärmen Hårdvara i Shopify POS-appen kan du ställa in den som standardskrivare.

Koppla bort mPOP från din iPad

MPOP ansluts automatiskt till den sista enheten som den synkroniserades med. Om du vill använda mPOP med en annan enhet måste du koppla bort mPOP från din iPad.

Steg:

1. Tryck på Bluetooth från din iPads huvudinställningar.
  2. Klicka på ⓘ-ikonen bredvid mPOP.
  3. Tryck på Koppla bort.
  4. Tryck på Glöm den här enheten.
  5. Tryck på OK för att bekräfta att du vill att iPad ska glömma mPOP.
  6. I Shopify POS kan du ta bort mPOP-mottagarskrivaren och skannern från inställningsskärmen Hårdvara genom att dra var och en åt vänster och sedan trycka på Radera.

Tillverkarens användarmanual

Mer information om hur du ställer in och använder mPOP, inklusive hur du installerar kvittopapper, ansluter Star-skannern och felsöker mPOP, se tillverkarens användarmanual.

Köp kvittopapper för din mPOP-skrivare

Alla termiska pappersrullar med följande specifikationer fungerar med mPOP:

Pappersspecifikationer för mPOP-skrivare
Bredd Mellan 57 mm och 58 mm
Tjocklek Mellan 0,053 mm och 0,075 mm
Rullens diameter Upp till 50 mm

Du kan köpa kvitton för allt-i-ett Star mPOP från Shopify Hardware Store.

Felsökning

• Aktivera Automatisk anslutning
  • Streckkodstyper som stöds
  • Tillverkarens felsökningsguide

Aktivera Automatisk anslutning

Om du köper din mPOP från någon annanstans än Shopify Hardware Store, eller om du återställer enheten till fabriksinställningarna, kan alternativet Automatisk anslutning stängas av. I det här fallet måste du manuellt ansluta mPOP till din iPad när de kopplas bort.

Om alternativet Automatisk anslutning är avstängt kan du använda appen mPOP Utility för att aktivera det. När du har aktiverat alternativet ansluter mPOP automatiskt till den sista iPad som den synkroniserades med närhelst båda enheterna är på.

Obs! Om du köper mPOP från Shopifys hårdvarubutik är Automatisk anslutning aktiverad och mPOP ansluts automatiskt till den iPad som den senast synkroniserades med. Du behöver inte aktivera Automatisk anslutning manuellt.

Steg:

1. Se till att du har synkroniserat mPOP med din iPad och att de är anslutna.

2. Från din iPad, installera och öppna appen MPOP Utility.

3. Från appen mPOP ska du se till att din mPOP är vald under Vald enhet.

4. På menyn längst ned på skärmen trycker du på Inställningar.

5. Från Inställningsskärmen trycker du på Bluetooth-inställningar.

6. Inaktivera alternativet Nytt synkroniseringstillstånd genom att trycka på dess växlingsknapp.

7. Aktivera alternativet Automatisk anslutning genom att trycka på växlingsknappen.

8. Tryck på Tillämpa och tryck sedan på Ja.

9. Tryck på OK.

10. Om du vill tillämpa ändringarna på din mPOP ska du stänga av och slå på den igen. mPOP ansluter nu till din iPad automatiskt när de är både påslagna och inom räckhåll.

Streckkodstyper som stöds

Star-streckkodsläsaren stöder följande 1D-streckkodstyper:

• Bookland EAN
  • Codabar/NW7
  • Code 11, 39, 93, 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF)
  • Industrial 2 of 5
  • Matrix 2 of 5
  • MSI/Plessey
  • UK/Plessey
  • Telepen
  • RSS (Limit, Stack, Expansion Limit, Expansion Stack)
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, EAN-13, EAN-8)

Tillverkarens felsökningsguide

Star Micronics har felsökningsguide som du kan hänvisa till om du har några problem med mPOP. Om du inte kan lösa ett problem kan du också kontakta Shopify-support.