Appen Retail Barcode Labels

Du kan använda appen Retail Barcode Labels för att utforma och skriva ut streckkodsetiketter från Shopify. Du behöver också ha en etikettskrivare som stöds och som ansluter till din dator.

Appen Retail Barcode Labels kan användas för att skriva ut etiketter från Shopify och från Shopifys mobilapp, men inte från Shopify POS.

Obs: Du kan inte skriva ut streckkodsetiketter genom att använda Retail Barcode Labels från Shopifys mobilapp på en iPad. Använd iPad-appen Dynamo Connect för att skriva ut streckkodsetiketter med hjälp av en skrivare från Dynamo Label,. Skrivaren behöver anslutas till en stationär dator med programvaran för Dynamo Label installerad.

Etikettstorlekar som stöds

Appen Retail Barcode Labels stöder följande etikettstorlekar:

• Dymo- 30252 Stor (1 1/8" x 3 1/2"), max 40 siffror
  • Dymo - 30336 Liten (1" x 2 1/8"), max 22 siffror
  • Dymo - 30332 Kvadrat (1" x 1"), max 6-8 siffror
  • Dymo - 30299 Prislapp (3/8" x 3/4"), max 8 siffror (ej tillgänglig i Storbritannien)
  • Avery Standard - 5160 (2.63" x 1")

Ställ in appen Retail Barcode Labels i Shopify

Du kan ställa in appen Retail Barcode Labels inom detaljhandel med några få steg.

1. Installera appen Retail Barcode Labels från Shopifys appbutik.
  2. Skapa mall för streckkodsetikett i Shopify.
  3. Skapa streckkoder för alla produkter.

Skapa en mall för streckkodsetiketter

Streckkodsmallar definierar produktinformationen som dina streckkodsetiketter innehåller. Mindre mallstorlekar har färre anpassningsalternativ på grund av det begränsade utrymmet på etiketten.

Steg:

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Retail Barcode Labels.

3. Klicka på Skapa mall. Om du inte har skapat några mallar än klickar du på Kom igång och väljer ett av följande alternativ i dialogrutan Kom igång:

- Hoppa över: Hoppa över att skapa streckkoder och gå direkt till vyn för att skapa mallar. - Skapa streckkoder: Skapa streckkoder för dina produkter.

Retail Barcode Labels -skapa mall

1. Ange ett mallnamn.

2. Välj en etikettyp från avsnittet Populära etikettyper eller välj Andra etikettyper och välj sedan ett pappersmärke och en kod.

Retail Barcode Labels - redigera mall

3. I avsnittet Etikettattribut väljer du den information som du vill inkludera i etiketten. Klicka och dra punkterna bredvid ett objekt för att ändra ordning på etiketten.

4. Klicka på Skapa mall.

Skapa streckkoder för alla dina produkter

Använd appen Retail Barcode Labels för att automatiskt skapa unika streckkoder för alla dina produkter. Appen genererar 8-siffriga streckkoder. Du kan redigera en streckkod från sidan med produktuppgifter eller variantuppgifter genom en massåtgärd.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Retail Barcode Labels.

3. Klicka på Skapa streckkoder och välj sedan Skapa streckkoder för alla produkter.

4. I dialogrutan Skapa streckkoder för produkter väljer du ett av följande:

- Skapa endast streckkoder för produkter eller varianter som inte har streckkoder än: Detta genererar streckkoder för alla dina produkter som inte redan har streckkoder. - Byt ut alla befintliga streckkoder med nya. Om en produkt eller variant inte har en streckkod ännu kan du skapa en ny streckkod: Detta skapar en ny streckkod för alla produkter i din katalog. Du kan inte ångra den här åtgärden.

1. Klicka på Skapa streckkoder.

Skapa streckkoder för specifika produkter

Använd appen Retail Barcode Labels för att skapa unika streckkoder för specifika produkter. Appen genererar 8-siffriga streckkoder. Du kan redigera en streckkod från sidan med produktuppgifter eller variantuppgifter genom en massåtgärd.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Retail Barcode Labels.

3. Klicka på Skapa streckkoder och välj sedan Skapa streckkoder för specifika produkter.

4. I dialogrutan Lägg till produkter väljer du de produkter som du vill skapa streckkoder för och klickar sedan på Lägg till.

Retail Barcode Labels - skapa en specifik etikett

5. I dialogrutan Skapa streckkoder för produkter väljer du ett av följande:

- Skapa endast streckkoder för produkter eller varianter som inte har streckkoder än: Detta genererar streckkoder för alla dina produkter som inte redan har streckkoder. - Byt ut alla befintliga streckkoder med nya. Om en produkt eller variant inte har en streckkod ännu kan du skapa en ny streckkod.: Detta skapar en ny streckkod för alla produkter i din katalog. Du kan inte ångra den här åtgärden.

1. Klicka på Skapa streckkoder.

Skriv ut streckkodsetiketter från produktlistvyn

Steg:

1. Gå till Produkter > Alla produkter från din Shopify-admin.

2. Välj de produkter som du vill skapa en streckkodsetikett för.

Retail Barcode Labels - välj produktlista

3. Klicka på Åtgärder och välj sedan Skriv ut streckkodsetiketter.

4. Välj en etikettmall.

Retail Barcode Labels - utskriftsetikett för en enda produkt från produktdetaljvyn

5. I avsnittet Produkter klickar du på produktnamnet och anger sedan antalet etiketter som du vill skriva ut för varje variant.

6. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska etiketter för att visa en förhandsgranskning av varje produktetikett.

7. Verifiera dina skrivarinställningar som visas i avsnittet Utskriftsjobb.

8. Klicka på knappen Skriv ut etiketter.

9. Valfritt: Spara en PDF-kopia av streckkodsetiketterna genom att ange Destination för Spara som PDF.

10. Uppdatera dina skrivarinställningar enligt de rekommenderade inställningarna och klicka på Skriv ut.

Skriv ut streckkodsetiketter med Retail Barcode Labels-appen

Obs: När du använder Shopify-mobilappen på en iPad kan du inte skriva ut streckkodsetiketter via appen Detaljhandel streckkoder. Använd istället Dymo Connect iPad-appen för att skriva ut streckkodsetiketter.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Appar.

2. Klicka på Retail Barcode Labels > Skriv ut etiketter.

3. Välj de produkter som du vill skriva ut streckkodsetikett för och klicka sedan på Lägg till.

4. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska etiketter för att visa en förhandsgranskning av varje produktetikett.

5. Verifiera dina skrivarinställningar som visas i avsnittet Utskriftsjobb.

6. Klicka på knappen Skriv ut etiketter.

7. Valfritt: Spara en PDF-kopia av streckkodsetiketterna genom att ange Destination för Spara som PDF.

8. Uppdatera dina skrivarinställningar enligt de rekommenderade inställningarna och klicka på Skriv ut.

Rekommenderade utskriftsinställningar för streckkodsetiketter

Följ dessa steg för att se till att dina streckkodsetiketter skrivs ut korrekt.