Appen Retail Barcode Labels

Du kan använda appen Retail Barcode Labels i Shopify för att utforma och skriva ut streckkodsetiketter. Du måste även ha en etikettskrivare som är ansluten till din dator.

Appen Retail Barcode Labels används för att skriva ut etiketter från Shopify-admin på datorn och i Shopify-appen. Det går för närvarande inte att skriva ut etiketter med Shopify kassasystem.

Etikettstorlekar som stöds

Appen Retail Barcode Labels stöder följande etikettstorlekar:

• Dymo – 30252 Stor (1 1/8" x 3 1/2"), maximalt 39 siffror
  • Dymo - 30336 Liten (1" x 2 1/8"), max 22 siffror
  • Dymo - 30332 Kvadrat (1" x 1"), max 6-8 siffror
  • Dymo - 30299 Prislapp (3/8" x 3/4"), max 8 siffror (ej tillgänglig i Storbritannien)
  • Avery Standard - 5160 (2.63" x 1")
  • Avery Standard – 5167 (1.75" x 0.5")
  • Zebra - 10010037 (1,188 tum x 0,844 tum)
  • Zebra - 10010038 (1.25" x 1")
  • Zebra - 10010039 (2 tum x 1 tum)
  • Zebra - 10015340 (2,25 tum x 0,75 tum)
  • Zebra - 10010043 (3" x 1")
  • Zebra - 10010044 (3" x 2")
  • Zebra – ZSB-LC6 (2.25" x 1")
  • Zebra – ZSB-LC7 (1.25" x 1.25")
  • Zebra – ZSB-LC8 (2.25" x 0.5")

Ställ in appen Retail Barcode Labels i Shopify

Du kan ställa in appen Retail Barcode Labels med några få steg:

1. Installera appen Retail Barcode Labels från Shopify App Store.
  2. Skapa mall för streckkodsetikett i Shopify.
  3. Skapa streckkoder för dina produkter.

Skapa en mall för streckkodsetiketter

Streckkodsmallar definierar produktinformationen som dina streckkodsetiketter innehåller. Mindre mallstorlekar har färre anpassningsalternativ på grund av det begränsade utrymmet på etiketten.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på Retail Barcode Labels.

3. Klicka på Skapa mall. Om du inte har skapat några mallar än klickar du på Kom igång och väljer ett av följande alternativ i dialogrutan Kom igång:

• Hoppa över: Hoppa över att skapa streckkoder och gå direkt till vyn för att skapa mallar.
    • Skapa streckkoder: Skapa streckkoder för dina produkter.
  4. Ange ett mallnamn.

5. Välj en etikettyp från avsnittet Populära etikettyper eller välj Andra etikettyper och välj sedan ett pappersmärke och en kod.

6. I avsnittet Etikettattribut väljer du den information som du vill inkludera i etiketten. Klicka och dra punkterna bredvid ett objekt för att ändra ordning på etiketten.

7. Klicka på Skapa mall.

Skapa streckkoder för alla dina produkter

Använd appen Retail Barcode Labels för att automatiskt skapa unika streckkoder för alla dina produkter. Appen genererar 8-siffriga streckkoder. Du kan redigera en streckkod från sidan med produktuppgifter eller variantuppgifter genom en massåtgärd.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på Retail Barcode Labels.

3. Klicka på Skapa streckkoder och välj sedan Skapa streckkoder för alla produkter.

4. I dialogrutan Skapa streckkoder för produkter väljer du ett av följande:

• Skapa endast streckkoder för produkter eller varianter som inte har streckkoder än: Detta genererar streckkoder för alla dina produkter som inte redan har streckkoder.
    • Byt ut alla befintliga streckkoder med nya. Om en produkt eller variant inte har en streckkod ännu kan du skapa en ny streckkod: Detta skapar en ny streckkod för alla produkter i din katalog. Du kan inte ångra den här åtgärden.
  5. Klicka på Skapa streckkoder.

Skapa streckkoder för specifika produkter

Använd appen Retail Barcode Labels för att skapa unika streckkoder för specifika produkter. Appen genererar 8-siffriga streckkoder. Du kan redigera en streckkod från sidan med produktuppgifter eller variantuppgifter genom en massåtgärd.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på Retail Barcode Labels.

3. Klicka på Skapa streckkoder och välj sedan Skapa streckkoder för specifika produkter.

4. I dialogrutan Lägg till produkter väljer du de produkter som du vill skapa streckkoder för och klickar sedan på Lägg till.

5. I dialogrutan Skapa streckkoder för produkter väljer du ett av följande:

• Skapa endast streckkoder för produkter eller varianter som inte har streckkoder än: Detta genererar streckkoder för alla dina produkter som inte redan har streckkoder.
    • Byt ut alla befintliga streckkoder med nya. Om en produkt eller variant inte har en streckkod ännu kan du skapa en ny streckkod.: Detta skapar en ny streckkod för alla produkter i din katalog. Du kan inte ångra den här åtgärden.
  6. Klicka på Skapa streckkoder.

Skriv ut streckkodsetiketter från produktlistvyn

Steg:

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

2. Välj de produkter som du vill skapa en streckkodsetikett för.

3. Klicka på ... och välj sedan Skriv ut streckkodsetiketter i avsnittet APPAR.

4. Välj en etikettmall.

5. I avsnittet Produkter klickar du på produktnamnet och anger sedan antalet etiketter som du vill skriva ut för varje variant.

6. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska etiketter för att visa en förhandsgranskning av varje produktetikett.

7. Verifiera dina skrivarinställningar som visas i avsnittet Utskriftsjobb.

8. Klicka på knappen Skriv ut etiketter.

9. Valfritt: Spara en PDF-kopia av streckkodsetiketterna genom att ange Destination för Spara som PDF.

10. Uppdatera dina skrivarinställningar enligt de rekommenderade inställningarna och klicka på Skriv ut.

Skriv ut streckkodsetiketter med Retail Barcode Labels-appen

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. Klicka på Retail Barcode Labels > Skriv ut etiketter.

3. Välj de produkter som du vill skriva ut streckkodsetikett för och klicka sedan på Lägg till.

4. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska etiketter för att visa en förhandsgranskning av varje produktetikett.

5. Verifiera dina skrivarinställningar som visas i avsnittet Utskriftsjobb.

6. Klicka på knappen Skriv ut etiketter.

7. Valfritt: Spara en PDF-kopia av streckkodsetiketterna genom att ange Destination för Spara som PDF.

8. Uppdatera dina skrivarinställningar enligt de rekommenderade inställningarna och klicka på Skriv ut.

Rekommenderade utskriftsinställningar för streckkodsetiketter

Följ dessa steg för att se till att dina streckkodsetiketter skrivs ut korrekt.