Streckkodsläsare

Du kan använda streckkodsläsare från Shopify för att snabbt ange rabattkoder och lägga till produkter i varukorgen i kassan. Trådlösa streckkodsläsare kan användas upp till 100 meter från din iPad.

Obs! Du kan använda enhetens kamera för att skanna både 1D- och 2D-streckkoder.

Shopify stöder följande streckkodsläsare för Bluetooth:

1D streckkoder kontra 2D streckkoder

Ditt val av streckkodsläsare beror på om du vill skanna 1D eller 2D streckkoder. De två typerna av streckkoder är lätta att skilja från varandra och har olika användningsområden. Du kan använda Socket Mobile S740 och CHS 7Qi 2D streckkodsläsare för att skanna både 1D och 2D streckkoder.

1D-streckkoder

1D-streckkoder är en rad parallella linjer av varierande tjocklek:

Shopify POS - streckkodsexempel

Du kan skapa streckkodsetiketter med 1D-streckkoder för dina produkter och sedan använda streckkodsläsaren Socket Mobile S700 och CHS 7Ci 1D eller din enhets frontkamera för att snabbt lägga till produkter i Shopify POS-varukorgen när du tar betalt av en kund.

2D-streckkoder

2D-streckkoder är ett mönster av svarta och vita block som är placerade i en kvadrat:

Shopify POS - 2d streckkodsexempel

Med Shopify POS kan du använda 2D-streckkoder på några olika sätt:

• Skanna streckkoden på ett presentkort för att lägga till det i kundvagnen när du säljer ett fysiskt presentkort.
  • Skanna en fysisk eller pappersstreckkod i kassan när du löser in ett presentkort.
  • Skanna en rabattkod för att tillämpa den på beställningen.
  • Använd kvittoskrivaren för att skriva ut presentkort med 2D-streckkod.
  • Inkludera 2D-streckkoder på kundkvitton så att du kan skanna dem i framtiden för att hitta den tillhörande beställningen.

Bevilja Shopify POS-app åtkomst till enhetens kamera

Du kan använda enhetens kamera för att skanna följande 1D- och 2D- streckkoder:

• Produkter
  • kvitton
  • presentkort (endast 2D)

Om du vill läsa av streckkoder med din iPads frontkamera måste du ge Shopify POS-appen tillgång till kameran. Du kommer bli ombedd att bevilja appen tillgång första gången du trycker på streckkodsknappen eller skannar ett presentkort, men du kan även göra det manuellt från din iPads sekretessinställningar.

Steg:

1. På din iPad-startskärm trycker du på Inställningar.

2. Tryck på Shopify POS.

3. Aktivera Kamera.

Obs! Kameran kan inte skanna en streckkod om du håller den för nära eller för långt bort från kameran. När du skannar en streckkod håller du den 10-15 tum från enhetens kamera.