Kortläsare

En kreditkortsläsare eller -terminal är en enhet som du kan använda för att acceptera kredit- och betalkortbetalningar genom PayWave, sätta in eller dra kort, eller genom att manuellt ange kortinformation. Kortläsare är vanligtvis små kortdragningsenheter som ansluts till din Shopify POS-enhet. En extern läsare är vanligtvis en separat, fristående enhet.

I det här avsnittet

Godkända korttyper

Shopifys kortläsare accepterar betalning från alla större typer av kreditkort, samt Debit Mastercard och Visa Debit-kort.

I Kanada accepterar Swipe-kortläsarna inte betalkort som endast är Interac (till exempel Interac-kort som inte är Debit Mastercard eller Visa Debit).

Om du är i USA kan du även acceptera Apple Pay Cash-betalningar med en kortläsare som stöds.

Om du använder en extern kortläsare måste du kontrollera med din betalningsprocessor vilka korttyper som terminalen accepterar.

Välj en kortläsare

Den kortläsare du väljer beror på var du befinner dig, vilken betalningsleverantör du använder och vilken enhet du använder för Shopify POS.

Shopify POS stödjer flera olika kortläsare:

• Blipp- och Chipkortläsare
  • Chip- och Swipe-kortläsare
  • Kortläsarna för kort med magnetremsa
  • Blipp-, Chip- och Swipe-kortläsare

Dessa stödda kortläsare är integrerade med Shopify POS, så du kan betala från Shopify POS, och då visas detaljerna för transaktionen i Shopify i beställningens tidslinje. För att kunna använda en kortläsare som stöds måste din butik vara beläget i ett land som stöds och använda en kompatibel betalningsleverantör.

Obs! Om din butik är baserad i USA, Kanada, Storbritannien eller på Irland kan du använda en Shopify-kortläsare för att acceptera kreditkortsbetalningar överallt i världen där du har en internetanslutning.

Du kan även använda en extern kortläsare som inte stöds. Du kan hitta en extern terminalleverantör var som helst i världen och eftersom betalningen behandlas utanför Shopify behöver du inte skapa en specifik betalningsleverantör i Shopify-administratören.

Nackdelarna med en extern terminal är att du behöver ett konto hos din terminalleverantör och att Shopify visar betalningsstatus för en beställning men inte några transaktionsdetaljer.

Kortläsare som stöds av Shopify POS
Kortläsare Länder som stöds Kompatibla betalningsleverantörer (iOS)
Blipp- och Chipkortläsare USA och Kanada Shopify Payments
Chip- och magnetkortsläsare USA Shopify Payments
Blipp-, Chip- och Swipe- (EMV) kortläsare Storbritannien och Irland Shopify Payments
Kortläsare (ljuduttag) för kort med magnetremsa Kanada Shopify Payments eller en POS-stödd betalningsleverantör
Kortläsare för kort med magnetremsa (30 pin) Avvecklad Shopify Payments eller en POS-stödd betalningsleverantör
Kortläsare (Lightning) för kort med magnetremsa Kanada Shopify Payments eller en POS-stödd betalningsleverantör
Extern kortterminal Var som helst Betalningen behandlas av din terminalleverantör utanför Shopify.