Kortläsare (Lightning) för kort med magnetremsa

Tillgängligt endast från Shopify

OBS! Swipe (Lightning) Card Reader är endast tillgänglig om du befinner dig i Kanada. Om du vill använda en kortläsare med Shopify POS och inte är i Kanada måste du acceptera betalningar med en extern kortläsare som stöds.

Swipe (Lightning) Card Reader har en robust design som gör den tillförlitlig för stora volymer av kortdragningar.

Swipe (Lightning) Card Reader för Shopify POS

Obs! Du måste aktivera Shopify Payments eller en POS-stödd betalningsleverantör för att kunna använda någon av de krypterade Swipe-kortläsarna som stöds av Shopify.

Vem är den här kortläsaren för?

Swipe (Lightning) Card Reader är en lätt men robust kortläsare som finns i Kanada. Det ansluts direkt i din iPad eller iPhone och har inga sladdar, så den är idealiskt för handlare som ofta förflyttar sig. Dess design är mer robust än Swipe (audio-jack) Card Reader, vilket gör denna kortläsare till ett bra val för handlare som regelbundet använder kreditkortsbetalningar.

Obs: Din POS-enhet behöver en internetanslutning för att använda kortläsaren för magnetkort (lightning). Var du än säljer ska du se till att din enhet kan ansluta till internet under transaktioner med antingen wi-fi eller enhetens mobildata.

Kompatibla enheter och betalningsleverantörer

Följande tabell visar vilka enheter och betalningsleverantörer som är kompatibla med Swipe (Lightning) Card Reader:

Enheter och betalningsleverantörer som är kompatibla med Swipe (Lightning) Card Reader
Enhet Godkända betalningsleverantörer
  • iPad 4/Air/Air 2
  • iPhone 5/5S/6/6 Plus/7/7 Plus/8/8 Plus/X
Shopify Payments (USA och Kanada)
Authorize.net (USA och Kanada)
First Data Payeezy (USA)

Köpställen för Swipe (Lightning) Card Reader

Swipe (Lightning) Card Reader finns tillgänglig från Shopify Hardware Store i Kanada.

Varning! Du måste köpa Swipe (Lightning) Card Reader från Shopify Hardware Store för att den ska kunna arbeta med Shopify POS.

Installera Swipe (Lightning) Card Reader

För att installera kortläsaren, anslut blixtkontakten till din iPad eller iPhone. Du kan använda de plastadaptrar som medföljer kortläsaren för att se till att det är säkert.

För att ladda din iPhone eller iPad när du använder kortläsaren ansluter du den medföljande mikro-USB-kabeln till kortläsarens mikro-USB-port.

Så här drar du ett kort

Dra kreditkortet över kortläsaren med kortets magnetremsa vänd bort från dig:

Ett kort som dras från vänster till höger med magnetremsan vänd bort och chipet framåt

Felsökning

Om kortläsaren inte fungerar, gå igenom följande steg med en testorder för en snabbförsäljningsprodukt för $1,00 (du kan återbetala ordern senare).

Steg:

1. Kontrollera att du har en internetanslutning. Shopify POS måste ansluta till internet via wi-fi eller enhetens mobildata för att bearbeta betalningar. Om du inte kan ansluta till internet kan du inte behandla kortbetalningar.

2. Använder du en kompatibel betalningsleverantör och valuta? Du kan bara använda Swipe (Lightning) Card Reader om:

- din butik är baserad i USA eller Kanada - Du använder en kompatibel betalningsleverantör - Din butiks valuta är i USD eller CAD.

Om ett av dessa krav inte är sant för dig, måste du ta kreditkortsbetalningarna med hjälp av en kortläsare som stöds.

1. Se till att du trycker på Kredit på betalningsskärmen. Betalningsalternativet Externt terminal är endast till för om du använder en extern betalningsterminal istället för en kortläsare som stöds av Shopify.

2. Kontrollera att läsaren är korrekt ansluten till din POS-enheten och att enhetens hölje inte är i vägen.

3. Se till att du drar kortet korrekt med magnetremsan vänd bort från dig.

4. När du har tryckt på Kredit på betalningsskärmen, koppla ur kortläsaren och anslut den sedan till POS-enheten igen. Kontrollera att du ser en Kortläsare ansluten-avisering.

5. Försök ange kreditkortsinformationen manuellt. Om det fungerar finns det ett problem med kortläsaren.

6. Om den manuella inmatningen inte fungerar, stäng då av Shopify POS-appen, stäng av enheten och dra ur kortläsaren. Stäng av enheten igen, öppna Shopify POS, anslut kortläsaren och försök med en annan testorder.

Om kortläsaren fortfarande inte fungerar, kontakta Shopify-support. Du kan även konsultera tillverkarens installations- och användarmanual om du har problem med din kortläsare.