Blipp- och Chipkortläsare

Tillgängligt endast från Shopify

Shopifys kortläsare för kontaktlösa kort och smartkort är en kreditkortsläsare som är kompatibel med EMV och ansluts trådlöst till din iPad eller iPhone. Du kan använda Shopifys kortläsare för kontaktlösa kort och smartkort för att acceptera kontaktlösa kortbetalningar och kortbetalningar med chip med Shopify POS-appen.

Tap & Chip Card Reader för Shopify POS

Obs! Shopifys läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort är endast tillgänglig för handlare baserade i USA och Kanada.

Krav på kortläsare

För att använda Tap & Chip Card Reader måste du uppfylla följande krav:

• en butik baserad i USA och Kanada
  • Shopify Payments är aktiverat som din butiks betalningsleverantör
  • det helt nya Shopify POS (endast Kanada)
  • en kompatibel iPad eller iPhone som kör iOS 11 och stöder Bluetooth 4.2 eller högre:
    Enheter som fungerar med läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort
    Enhet Beskrivning
    iPhone iPhone 5 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
    iPad Air Generation 2 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
    iPad Generation 4 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
    iPad Mini Generation 2 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
    iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iOS 11.4 eller senare
    Android Android-enhet som har version 5.0 (Lollipop) eller högre

Stödda betalningstyper i USA

I USA kan du använda kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort för att acceptera betalningar från följande betalningstyper:

• Visa och Visa Debit
  • Mastercard och Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Apple Pay Cash
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Stödda betalningstyper i Kanada

I Kanada kan du använda läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort för att acceptera betalningar från följande betalningstyper:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Interac Flash
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

För Visa, Mastercard och American Express finns en gräns på 250 CAD när kortet läses direkt. Det finns ingen gräns om kortet är kopplat till Apple Pay eller Google Pay Wallet.

För Interac finns det en gräns på 100 CAD när kortet läses direkt och upp till 200 när kortet är kopplat till Apple Pay eller Google Pay Wallet.

Observera: det utgår en avgift på 0,10 $ för Interac Flash-transaktioner utöver de hanteringskostnader som är kopplade till din Shopify-plan.

Köpställen för Tap & Chip Card Reader

Läsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort är endast tillgänglig från Shopifys hårdvaruaffär i USA och Kanada.

Säkerhetsfunktioner

Läsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort är en PCI-kompatibel enhet. För att upprätthålla dessa standarder utför kortläsaren och POS-appen säkerhetskontroller under hela dagen i butiker baserade i Kanada. Dessa säkerhetskontroller kan inte kringgås och kan förekomma under transaktioner.

Observera: platstillstånd måste vara aktiverade för att POS-appen ska kunna utföra säkerhetskontroller.

Som skydd mot modifiering kommer läsaren att ange ett manipulerat tillstånd om den har manipulerats eller tagits bort med en allvarlig inverkan. Det manipulerade tillståndet indikeras med röda lysdioder upplysta både till vänster och till höger om maskinen. När läsaren har angett ett manipulerat tillstånd kommer den att bli oanvändbar och måste bytas ut.

Slå på och av Tap & Chip Card Reader

Tryck på strömknappen och släpp den sedan för att aktivera kortläsaren för kontaktlösa kort och smartkort. Statuslampan tänds. Om du redan har synkroniserat och anslutit kortläsaren till din POS-enhet ansluts kortläsaren automatiskt till enheten.

Komponenter i Tap & Chip Card Reader

Efter en timmes inaktivitet hamnar Tap & Chip Card Reader i viloläge. Du måste trycka på och släppa strömbrytaren för att aktivera kortläsaren igen. Om du trycker på och håller nere strömbrytaren i 4 sekunder eller mer kommer kortläsaren att återställa all Bluetooth-anslutning den hade och måste anslutas igen.

Ladda Tap & Chip Card Reader

Du kan ladda Tap & Chip Card Reader med hjälp av USB-kabeln som medföljer den. För att ladda kortläsaren, anslut den lilla änden av USB-anslutningen till kortläsaren eller dess bas, och anslut sedan den stora änden till en telefonladdare eller dator.

Det tar 1-2 timmar att ladda upp Tap & Chip Card Reader. Efter att läsaren är fulladdad bör batteriet hålla i en veckas försäljning.

Tryck på strömbrytaren för att visa läsarens batterinivå på de fyra statuslamporna:

Status för batterinivå i kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort
● ● ● ● Fulladdad
● ● ● ○ 75% laddad
● ● ○ ○ 50% laddad
● ○ ○ ○ 25% laddad
● ○ ○ ○ (röd) Låg batterinivå
● ❂ ○ ○ (blinkande) Laddar

Synkronisera och anslut Tap & Chip Card Reader till din POS-enhet

För att använda kortläsaren med Shopify POS måste du synkronisera och ansluta den till din POS-enhet. När kortläsaren och enheten har synkroniserats ansluter kortläsaren automatiskt till enheten när båda är påslagna och inom räckvidd.

Steg:

1. Tryck in och släpp strömknappen för att starta läsaren.

2. Tryck på > Inställningar > Ställ in maskinvara i Shopify POS.

3. Tryck på Kortläsare.

4. Tryck på Kontaktlösa betalkort och smartkort på sidan Välj kortläsare.

5. Tryck in kortläsarens strömknapp i 4 sekunder och släpp den sedan. De 4 LED-indikatorerna blinkar som i ett mönster fram och tillbaka för att visa att kortläsaren är redo för synkronisering.

Obs! se till att du släpper strömbrytaren när LED-lampan blinkar fram och tillbaka i blått. Om du fortsätter att hålla strömbrytaren kommer Bluetooth-anslutningen återställas eller så stängs läsaren av.

1. När kortläsaren visas under Tillgängliga kortläsare trycker du på Anslut bredvid den.

Koppla bort Tap & Chip Card Reader från din POS-enhet

Du kan endast använda Tap & Chip Card Reader med en enhet åt gången. Om du vill använda kortläsaren med en annan enhet måste du först koppla isär den från den nuvarande enheten.

Steg:

1. Tryck på = och sedan på Inställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Hantera ansluten maskinvara.

3. Skriv in namnen på din anslutna kortläsare.

4. Tryck på Glöm kortläsare.

Acceptera en betalning med kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort

Du kan använda en kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort för att acceptera kontaktlösa betalningar.

Kontaktlösa betalningar kan begränsas till inköp under ett visst belopp beroende på betalningstyp eller det land där ditt företag är baserat. För att göra inköp för större belopp, eller om din kund har överskridit sin betalningsgräns, måste din kund välja en annan betalningstyp.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på utcheckning. Om läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort är ansluten och klar, blir alternativet tryck eller infoga kort tillgängligt.

2. Tryck på det kontaktlösa betalkortet eller enheten på kortets framsida och håll det intryckt tills de fyra blå meddelandelamporna visas. När Shopify POS visar meddelandet Betalning mottagen är transaktionen slutförd.

Acceptera betalning med läsaren för blipp- och chipkort

Du kan använda kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort för att acceptera smartkortsbetalningar.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på utcheckning. Om läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort är ansluten kommer den att visa Tryck eller sätt in kort högst upp på skärmen.

2. Låt kunden sätta in sitt kort. Chipet ska vara vänd uppåt mot Shopify-logotypen.

3. Om det krävs PIN-kod, låt då kunden diskret ange sin PIN-kod på skärmen för PIN-inmatning. När kunden har slutfört inmatningen av sin PIN trycker de på den gröna knappen med logotypen för bocka av.

Obs! I Kanada stöder kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort och PIN-betalningar endast kreditkort. I USA stöds inte betalningar med smartkort och PIN.

1. Låt kunden skriva under med sitt namn på signaturskärmen om en signatur krävs. När kunden är nöjd med sin signatur trycker de på Skicka signatur.

2. När transaktionen är slutförd väljer du om du vill tillhandahålla ett kvitto och trycker sedan på Starta ny order. Kunden kan nu ta bort sitt kort.

Felsök Tap & Chip Card Reader

Om kortläsaren inte fungerar kan du felsöka problemet genom att gå igenom följande steg med en testorder:

1. Kontrollera att du uppfyller kraven för att använda Tap & Chip Card Reader.

2. Kontrollera att du har en internetanslutning. Shopify POS måste ansluta till internet via wi-fi eller enhetens mobildata för att bearbeta betalningar. Om du inte kan ansluta till internet kan du inte behandla betalningar med kortläsare för kontaktlösa kort och smartkort.

Om du vill behandla kreditkortsbetalningar men inte har en internetanslutning måste du använda en extern betalningsterminal.

3. Kontrollera att din enhet har Bluetooth aktiverat och att kortläsaren visas som ansluten i Shopify POS maskinvaruinställningar. Om kortläsaren inte visas som ansluten, prova att synkronisera kortläsaren med din enhet.

4. Se till att du inte håller strömbrytaren intryckt i mer än 4 sekunder när du kopplar kortläsaren till din enheten. En av följande saker kan inträffa om du fortsätter att hålla strömbrytaren intryckt efter det att LED-lamporna blinkar fram och tillbaka:

- Om kortläsaren inte är synkroniserad stängs den av. - Om kortläsaren redan är synkroniserad kopplas den bort från den aktuella enheten.

1. Se till att du trycker på Kredit på betalningsskärmen. Betalningsalternativet Externt terminal är endast till för när du använder en extern betalningsterminal istället för en kortläsare som stöds av Shopify.

2. Gå till avsnittet Hantera ansluten hårdvara i Shopify POS-inställningarna och kontrollera om din enhet också är synkroniserad med kortläsare för kontaktlösa betalkort, smartkort och kort med magnetremsa.

När båda kortläsarna är synkroniserade med din enhet försöker Shopify POS att använda kortläsaren Tap, Chip & Swipe Card Reader eftersom den har flest funktioner. Om du vill vara säker på vilken kortläsare du använder, koppla bort den kortläsare som du vill att Shopify POS ska ignorera.

Obs! Kortläsaren för kontaktlösa betalkort, smartkort och kort med magnetremsa är endast tillgänglig i USA.

1. Se till att du sätter in kortet korrekt.

2. Försök att ange kortinformationen manuellt. Om det fungerar finns det ett problem med kortläsaren.

3. Stäng av Shopify POS-appen och stäng sedan av enheten om manuell inmatning inte fungerar. Slå på enheten igen, öppna Shopify POS och se till att kortläsaren har anslutit igen. Försök med en annan testorder när kortläsarens statuslampa visar att den är ansluten.

Om kortläsaren fortfarande inte fungerar, kontakta Shopify-support.

Shopify Dock for the Tap & Chip Reader

Shopify Dock for the Tap & Chip

The dock for the Tap & Chip Reader provides the following benefits:

• keeps the reader powered on

• elevates the reader

• secures the reader to a countertop

The dock is available from the Shopify Hardware Store in the United States and Canada.

Attach the Tap & Chip Reader

You need to power on and pair the Shopify Tap & Chip card reader before you insert it into the dock.

1. Optional: Mount the dock to a countertop using the M5 (0.8 mm) bolt and nut. You need to drill a hole through the countertop. You then screw the bolt through the bottom of the countertop and into the bottom of the dock.

2. Remove the end cap from the dock.

3. Slide the Tap & Chip Reader into the dock. Make sure that the USB-C connector on the dock connects to the card reader.

4. Replace the end cap.

5. Connect the power cable to the dock and then to a power source that has a USB-A connector, such as the Shopify Retail Stand.

Iphone-skal med blipp- och chipkortläsare

Obs! Shopifys iPhone-skal med blipp- och chipkortläsare är endast tillgängliga för handlare i USA och Kanada.

Iphone-skal med blipp- och chipkortläsare

Skalet är utformat så att du ska kunna fästa Shopifys blipp- och chipkortläsare på baksidan av din iPhone. Detta ger dig rörlighet och smidighet att ta emot betalningar utan att vara begränsad till en vanlig kassa. Den erbjuder även skydd för din iPhone och kortläsare.

Skalet är kompatibelt med modellerna iPhone X och iPhone XS. Det finns tillgängligt från Shopify Hardware Store i USA och Kanada.

Fästa fodralet till iPhone och Shopifys blipp- och chipkortläsare

Vi rekommenderar att du fäster iPhone-enheten till skalet innan du fäster Shopifys blipp- och chipkortläsare.

Du måste Aktivera och parkoppla Shopifys blipp- och chipkortläsare med enheten innan du kopplar den till skalet.

Steg:

1. Sätt på kortläsaren och parkoppla den sedan till din telefon.

2. Fäst skalet vid iPhone-enheten.

3. Fäst skalet vid Shopifys blipp- och chipkortläsare.

Ta bort Shopifys blipp- och chipkortläsare från skalet innan du kopplar bort iPhone-enheten.