Blipp- och Chipkortläsare

Tillgängligt endast från Shopify

Shopifys kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort är en EMV-kompatibel kortläsare som ansluts trådlöst till din iPad-, iPhone- eller Android-enhet i USA. Du kan använda Shopifys kortläsare för kontaktlösa kort och smartkort för att acceptera kontaktlösa kortbetalningar och chipkortsbetalningar med Shopify kassasystemsappen.

Tap & Chip Card Reader för Shopify POS

Krav på kortläsare

För att ansluta läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort måste du uppfylla följande krav:

• Om din butik är baserad i USA måste du använda iOS operativsystem eller Android.
  • Aktivera Shopify Payments som betalningsleverantör för detaljhandelsbutiken och se till att testläget är avstängt.
  • Din fysiska detaljhandelsplats är baserad i samma land som din butik
  • Du säljer i USD (om du är baserad i USA)
  • Ha Shopifys kassasystemapp installerad.

Shopify POS-appen fungerar med enheter som uppfyller följande krav:

Enheter som fungerar med Shopify POS-app
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 7 eller senare, med iOS 15 eller senare
iPad Air Generation 2 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Generation 5 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Mini Generation 4 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iPadOS 15 eller senare
Android Telefon eller surfplatta med officiell Android-version 10.0 eller senare

Shopify kassasystem-appen är bara tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Den är inte tillgänglig för stationära datorer.

Obs! Shopify kassasystem-appen stöder inte beta-operativsystem. Av säkerhetsskäl stöds inte Shopify kassasystem av operativsystem som ändrats genom ”jailbraking”, ”rotning” eller andra liknande tekniker. Vi uppmuntrar starkt alla användare att hålla sina operativsystem uppdaterade för att säkerställa bästa säkerhet för dina data.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller senare och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopify-appen.

Så här aktiverar du Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Betalningstyper som stöds i USA

I USA kan du använda kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort för att acceptera betalningar från följande betalningstyper:

• Visa och Visa Debit
  • Mastercard och Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Apple Pay Cash
  • Google Pay
  • Samsung Pay

De flesta nationella betalkort som Interac-, Girocard- eller eftpos-kort som är samvarumärkta med Visa eller Mastercard kan behandla betalningar utanför sina hemland med hjälp av Visa och Mastercard.

Köpställen för läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort

Kortläsaren för tryck och smartkort är tillgänglig från Shopifys hårdvaruaffär i länder som stöds.

Säkerhetsfunktioner

Om läsaren manipuleras, tappas med en hård stöt eller ansluts till en instabil strömkälla så går den in i ett manipulerat läge. Det manipulerade tillståndet indikeras genom att röda lysdioder tänds både på vänster och höger sida av läsaren.

När läsaren har gått in i manipulerat tillstånd kommer den att bli oanvändbar och måste bytas ut.

Slå på och av läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort

Tryck på strömknappen och släpp den sedan för att aktivera kortläsaren för kontaktlösa kort och smartkort. Statuslamporna ska tändas och visa batterinivån. Om du redan har synkroniserat och anslutit kortläsaren till din POS-enhet ansluts kortläsaren automatiskt till enheten.

Efter 8 timmars inaktivitet går läsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort in i viloläge. Du måste trycka ner och släppa strömbrytaren för att aktivera kortläsaren igen. Om du trycker ner och håller inne strömbrytaren i 4 sekunder eller mer så återställer läsaren alla Bluetooth-parkopplingar den hade och måste parkopplas på nytt.

Ladda läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort

Du kan ladda kortläsaren för blipp- och chipkort med hjälp av medföljande USB-kabel. För att ladda kortläsaren ansluter du den lilla änden av USB-anslutningen till kortläsaren och sedan den stora änden till en telefonladdare eller dator.

Läsaren laddas även när den placeras i läsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort. USB-kabeln som medföljer dockningsstationen måste vara ansluten till en telefonladdare eller en dator.

Det tar 1-2 timmar att ladda upp Tap & Chip Card Reader. Efter att läsaren är fulladdad bör batteriet hålla i en veckas försäljning.

Tryck och släpp strömbrytaren för att visa läsarens batterinivå på de fyra statuslamporna:

Status för batterinivå i kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort
● ● ● ● Fulladdad
● ● ● ○ 75% laddad
● ● ○ ○ 50% laddad
● ○ ○ ○ 25% laddad
● ○ ○ ○ (röd) Låg batterinivå
● ❂ ○ ○ (blinkande) Laddar

Synkronisera och anslut läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort till din kassasystemsenhet

Du måste para läsaren med din enhet via Shopify POS för att kunna använda kortläsaren med Shopify POS. När läsaren och enheten är ihopparade kommer läsaren automatiskt att ansluta till enheten när båda är påslagna och inom räckhåll.

Steg:

1. Tryck in och släpp strömknappen för att starta läsaren.

2. Tryck på > Inställningar > Konfigurera maskinvara i Shopify POS.

3. Tryck på Kortläsare.

4. Tryck på Kontaktlösa betalkort och smartkort på sidan Välj kortläsare.

5. Tryck in kortläsarens strömknapp i 4 sekunder och släpp den sedan. De indikatorlamporna längst upp blinkar för att visa att kortläsaren är redo för synkronisering.

1. När kortläsaren visas under Tillgängliga kortläsare trycker du på Anslut bredvid den.

Koppla bort läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort från din kassasystemsenhet

Du kan endast använda Tap & Chip Card Reader med en enhet åt gången. Om du vill använda kortläsaren med en annan enhet måste du först koppla isär den från den nuvarande enheten.

Steg:

1. Tryck på = och sedan på Inställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Hantera ansluten maskinvara.

3. Skriv in namnen på din anslutna kortläsare.

4. Tryck på Glöm kortläsare.

5. Gå till enhetens Bluetooth-inställningar och glöm läsaren från listan över tidigare anslutna enheter.

Acceptera en betalning med läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort

Du kan använda en kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort för att acceptera kontaktlösa betalningar.

För vissa korttyper kan kontaktlösa betalningar begränsas till köp under ett visst belopp. För att göra köp för större belopp kan en kund sätta in kortet.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem trycker du på Kassa.Om läsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort är ansluten och redo visar Shopify kassasystem Blippa eller sätt in kort och den vänstra lampan på läsaren slås på.

2. Tryck på det kontaktlösa betalkortet eller enheten på kortets framsida och håll det intryckt tills de fyra blå meddelandelamporna visas. När Shopify POS visar ett meddelande om godkänd betalning är transaktionen slutförd.

Acceptera en chippbetalning med läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort

Du kan använda kortläsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort för att acceptera smartkortsbetalningar.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem trycker du på Kassa.Om läsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort är ansluten och redo visar Shopify kassasystem Blippa eller sätt in kort och den vänstra lampan på läsaren slås på.

2. Låt kunden sätta in sitt kort. Chipet ska vara vänd uppåt mot Shopify-logotypen.

3. Om ett kontoval krävs måste kunden välja om han/hon ska använda sitt checkkonto eller sparkonto. Beroende på vilken bank som kunden använder kan de även uppmanas att välja vilket språk som transaktionen ska slutföras i.

4. Låt kunden diskret ange sin PIN-kod på skärmen för PIN-inmatning. När kunden har slutfört inmatningen av sin PIN trycker de på den gröna knappen med ikonen för bocka av.

5. Kunden kan ta bort sitt kort så snart som Ta bort kort visas på skärmen.

6. När transaktionen är klar väljer du om du vill tillhandahålla ett kvitto och trycker sedan på Klar. Kassasystemappen slutför transaktionen och går tillbaka till startskärmen.

Återbetalning eller byte med läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort

Återbetalningar är tillgängliga för Interac debet. För att förhindra bedrägeri måste återbetalningen göras personligen med betalkortet på plats. Om kunden använde ett Interac-kort som är kopplat till en digital plånbok, till exempel Apple Pay eller Google Pay, måste den ursprungligen använda enheten vara närvarande. Du kan inte återbetala ett köp till en annan betalning än den som ursprungligen användes och du kan inte heller återbetala köpet kontant. Återbetalningar kan inte slutföras via Shopify-administratören.

Byten kan endast göras av handlare som använder Shopify POS Pro.

Felsök läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort

Om kortläsaren inte fungerar kan du undersöka problemet i följande steg:

1. Kontrollera att du uppfyller kraven för att använda läsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort.

2. Verifiera att du har internetuppkoppling. Shopify POS måste ansluta till internet via wi-fi eller enhetens mobildata för att bearbeta betalningar. Om du inte kan ansluta till internet måste du använda en annan betalningstyp när du är offline.

3. Kontrollera dina brandväggsinställningar

4. Se till att din enhet har Bluetooth aktiverat och att Shopify kassasystem har behörighet att komma åt enhetens Bluetooth.

5. Se till att enheten har platstjänster påslagna och att Shopify POS-appen har rätt behörighet för att komma åt enhetens plats.

6. För att ansluta till läsaren för kontaktlösa betalkort och smartkort måste Shopify Payments testläge stängas av.

7. Om läsaren behöver en programvaruuppdatering och läsaren inte har minst 50 % batteriladdning tillgänglig kommer läsaren inte anslutas till Shopify kassasystem. Anslut läsarens laddare och låt batteriet laddas upp till minst 50 % innan du åter ansluter läsaren till Shopify kassasystem.

8. Se till att kortläsaren är listad som en ansluten enhet i Shopifys kassasystem maskinvaruinställningar. Om kortläsaren inte är ansluten parar du kortläsaren med din enhet.

9. Försök återställa din läsare med en nål. Det finns ett litet hål längst upp på läsaren, bredvid strömknappen. Sätt in ett tunt spetsigt föremål, till exempel ett gem, i hålet och tryck ner det i fem sekunder för att återställa läsaren. Vänta på att kortläsarens statusindikatorlampa blinkar fyra gånger för att visa att den är ansluten.

Om kortläsaren fortfarande inte fungerar så skickar du en rapport till Shopify-support från din Shopify POS-app genom att trycka på > Support > Rapportera en bugg. Supporten kommer kontakta dig när rapporten har skickats.

Uppdatering för felsökning av kortläsare

Om du uppdaterar kortläsaren via din Shopify POS-app och uppdateringen fryser, måste du para kortläsaren till en annan enhet och försöka igen.

Steg:

1. Se till att läsaren är ansluten till en strömkälla och att batteriet är laddat till minst 50 %.

2. Se till att du använder den senaste versionen av Shopify kassasystem och att din enhet är ansluten till internet.

3. Stäng av och starta om appen för Shopify kassasystem på din enhet.

4. Från Shopify kassasystem kopplar du bort kortläsaren och parar sedan kortläsaren till Shopify kassasystem igen.

5. Starta om uppdateringen av kortläsaren.

Om kortläsaren inte fungerar efter det att du har slutfört dessa felsökningssteg skickar du en rapport till Shopify-support genom att trycka på symbolen > Support > Rapportera en bugg. Support kommer att kontakta dig baserat på din rapport.

Felsökning av betalningsgodkännande

Om kortläsaren inte behandlar betalningar kan du undersöka problemet med hjälp av följande steg:

1. Se till att du sätter in kortet korrekt.
  2. Se till att enheten har platstjänster påslagna och att Shopify kassasystem-appen har rätt behörighet för att komma åt enhetens plats.
  1. Tvångsavsluta Shopify POS-appen och stäng sedan av enheten. Slå på enheten igen, öppna Shopify POS och se till att kortläsaren har anslutit igen. Försök med en annan betalning när kortläsarens statuslampa visar att den är ansluten.

2. Försök återställa din läsare med en nål. Det finns ett litet hål längst upp på läsaren, bredvid strömknappen. Sätt in ett tunt spetsigt föremål, till exempel ett gem, i hålet och tryck ner det i fem sekunder för att återställa läsaren. Vänta på att kortläsarens statusindikatorlampa blinkar 4 gånger för att visa att den är ansluten innan du använder den för nästa betalning.

Ytterligare felsökningstips innan du skickar en rapport till Shopify-support

• Blås aldrig in i chippspringan, eftersom salivpartiklarna kan fräta chippkontakterna.
  • Använd inte något vidhäftande som en klisterlapp eller tejp eftersom det kan lämna rester som kan samla skräp.
  • Använd en burk med tryckluft för att få bort eventuellt skräp inuti chippspringan.
  • Använd isopropylalkohol och tunna bomullspinnar för att försiktigt rengöra kontakterna i chippspringan.

Om din kortläsare fortfarande inte fungerar så skickar du en rapport till Shopify-supporten genom att trycka på > Support > Rapportera en bugg. Supporten kommer kontakta dig när rapporten har skickats.

Shopifys docka för läsare för kontaktlösa betalkort och smartkort

Shopify docka för blipp- och chipp

Dockan för blipp- och chipkortläsare har följande fördelar:

• håller läsaren påslagen när den är ansluten till en USB-strömkälla

• höjer upp läsaren

• säkrar läsaren till en bänkskiva

Dockan finns tillgänglig från Shopify maskinvaruhandel i USA.

Anslut blipp- och chipkortläsaren

Du måste aktivera och parkoppla Shopifys blipp- och chipkortläsare innan du sätter i den i dockan.

1. Valfritt: Montera dockan till en bänkskiva med bult och mutter M5 (0,8 mm). Du måste borra ett hål genom bänkskivan. Du skruvar sedan bulten genom botten av bänkskivan och in till botten av dockan.

2. Ta bort ändstycket från dockan.

3. Skjut in blipp- och chipkortläsaren i dockan. Se till att USB-C-kontakten på dockan ansluts till kortläsaren.

4. Byt ut ändstycket.

5. Anslut strömkabeln till dockan och sedan till en strömkälla som har en USB-A-anslutning såsom Shopifys Retail Stand.

Iphone-skal med blipp- och chipkortläsare

Skalet är utformat så att du ska kunna fästa Shopifys blipp- och chipkortläsare på baksidan av din iPhone. Detta ger dig rörlighet och smidighet att ta emot betalningar utan att vara begränsad till en vanlig kassa. Den erbjuder även skydd för din iPhone och kortläsare.

Fodralet är kompatibel med modellerna iPhone X och iPhone XS.

Fästa fodralet till iPhone och Shopifys blipp- och chipkortläsare

Vi rekommenderar att du fäster iPhone-enheten till skalet innan du fäster Shopifys blipp- och chipkortläsare.

Du måste Aktivera och parkoppla Shopifys blipp- och chipkortläsare med enheten innan du kopplar den till skalet.

Steg:

1. Sätt på kortläsaren och parkoppla den sedan till din telefon.
  2. Fäst skalet vid iPhone-enheten.
  3. Fäst skalet vid Shopifys blipp- och chipkortläsare.

Ta bort Shopifys blipp- och chipkortläsare från skalet innan du kopplar bort iPhone-enheten.