Skapa en QR-kod för POS-inloggning

Vanligtvis måste en Point of sale-medarbetare logga in i appen med ett användarnamn och lösenord för administratör, innan du kan använda Shopify POS-appen för att hantera försäljning. Du kan dock generera en QR-kod, så att POS-medarbetare som inte har administratörsuppgifter kan öppna Shopify POS-appens inloggning på en enda enhet på en viss plats med sin PIN-kod. För att skapa en QR-kod måste du tilldelas en roll som har alla administratörsbehörigheter tillåtna.

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Skapa en QR-kod

Bekräfta följande innan du genererar en QR-kod:

• medarbetaren som är uteslutande POS-medarbetare har en POS-PIN
  • platsen har en POS Pro-prenumeration

Steg:

1. Under FÖRSÄLJNINGSKANALER i din Shopify-administratör klickar du på Point of Sale > Platser.
  2. Välj den plats som du vill generera kod för.
  3. Klicka på Konfigurera inloggning med QR-kod.
  4. Under E-posta QR-kod söker du efter den Point of sale-medarbetare som du vill skicka koden till och klickar sedan på E-posta QR-kod.
  5. Valfritt: Om du behöver att en medarbetare loggar in på flera enheter på samma plats, eller om koden har löpt ut, klickar du på Generera ny QR-kod. Att generera en ny kod påverkar inte tidigare koder och de kommer fortfarande att vara giltiga.

Logga in med en QR-kod

1. Tryck på Logga in med QR-kod på inloggningsskärmen för Shopify POS.
  2. Skanna QR-koden med enhetens kamera.
  3. Valfritt: om du inte kan skanna QR-koden trycker du på Använd URL, anger URL:en och trycker på Nästa.