Göra en återbetalning till ett presentkort på Shopify POS

Om en kund använde ett presentkort för att göra ett köp och sedan vill returnera varan för en återbetalning, kan du göra återbetalningen till samma presentkort och dess saldo uppdateras automatiskt.

Återbetala en order till ett presentkort med Shopify POS

För att återbetala en order som betalats med presentkort:

1. Från skärmen Shopify POS ordrar, tryck på den order som betalades med ett presentkort.

2. Tryck på Returnera.

3. Använd + och - bredvid varje produkt för att ange den kvantitet du återbetalar.

4. Om ordern visar att kunden betalade för frakt, tryck på Lägg till för att inkludera fraktkostnaden i återbetalningen.

5. Bekräfta att kundinformationen är korrekt. Du kan skicka ett återbetalningspresentkort via e-post antingen till den ursprungliga kunden eller till en annan kund. Du kan också ta bort kunden från ordern och återbetala till ett fysiskt kort. Tryck på Redigera för att göra ändringar.

1. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

2. Tryck på Återbetalning.

3. När återbetalningen lyckades, tryck på klar för att återgå till orderinformationssidan.

Återbetala till ett återladdat presentkort med Shopify kassasystem

När du använder Shopify Payments kan du ladda om ett befintligt fysiskt eller digitalt presentkort på kundens profil. Det finns två sätt att utfärda en återbetalning till ett befintligt presentkort:

1. Retursammanfattning
  2. Bytesöversikt

Återbetalning från Retursammanfattning

Steg:

1. Från Retursammanfattning trycker du på Återbetala till presentkort.
  2. Tryck på Befintligt presentkort.
  3. Skanna kundens befintliga presentkortsstreckkod.

• Fysisk presentkortsstreckkod finns på baksidan av presentkortet.
    • Den digitala presentkortsstreckkoden finns i den ursprungliga e-postadressen för presentkortet.
  4. Välj kvittoalternativ.

5. Klicka på Klar.

Återbetalning från Exchange-sammanfattning

Steg:

1. Från Exchange-sammanfattningen trycker du på Återbetala till presentkort.
  2. Tryck på Befintligt presentkort.
  3. Skanna kundens befintliga presentkortsstreckkod.

• Fysisk presentkortsstreckkod finns på baksidan av presentkortet.
    • Den digitala presentkortsstreckkoden finns i den ursprungliga e-postadressen för presentkortet.
  4. Välj kvittoalternativ.

5. Klicka på Klar.

Vilka betalningstyper är berättigade för återbetalning till ett befintligt presentkort?

Endast transaktioner som behandlats via Shopify Payments är berättigade till återbetalningar som ska laddas om till ett befintligt presentkort.

Återbetalning till presentkort för en annan kund

Om kunden som returnerar artikeln inte är den ursprungliga kunden kan du skicka presentkortet till en annan e-postadress än den som användes i den ursprungliga transaktionen.

1. Tryck på ordern med artiklarna som ska returneras på skärmen Ordrar i Shopify POS.

2. Tryck på Returnera.

3. Använd + och - för varje produkt för att ställa in den kvantitet du återbetalar.

4. I Retursammanfattning väljer du Returnera saldo till presentkort för att aktivera.

5. Dra åt vänster på kundinformationen, tryck på Ta bort och tryck sedan på Ta bort för att bekräfta.

6. I kundavsnittet trycker du på Lägg till kund för att lägga till en ny eller befintlig kundprofil till presentkortet.

7. Valfritt: Ange en orsak till återbetalningen.

8. Tryck på Återbetalning.

9. När återbetalningen lyckades, tryck på klar för att återgå till orderinformationssidan.

Den ursprungliga ordern är fortfarande kopplad till den ursprungliga kunden, men du kan se returen under Orderhistorik > Byte. Om du vill see informationen om det nya presentkortet trycker du på Visa order #xxxx i avsnittet Nya artiklar för att se presentkortet och den nyligen tillagda kunden. Vid behov kan du skicka kvitton härifrån igen.