Ställa in Amazon försäljningskanal

När du har aktiverat Amazon försäljningskanal synkroniseras alla beställningar för dina produkter som släpps ut på Amazon automatiskt med Shopify.

För att kunna använda Amazons försäljningskanal behöver du ett professionellt säljarkonto hos Amazon Seller Central. Amazon tar ut en månatlig prenumerationsavgift och avgifter per vara som säljs. Om du har några frågor om säljavgifter, kontakta Amazon support.

Aktivera försäljningskanalen

Du kan lägga till Amazon försäljningskanal från appbutiken eller så kan du aktivera den direkt från din Shopify admin.

Steg:

1. Amazon Account -sidan klickar du på Anslut till Amazon.

2. Följ anvisningarna för att göra det möjligt att dela information mellan dina konton i Shopify och Amazon Seller Central. När du är klar omdirigeras du tillbaka till din Shopify-admin. I avsnittet användartillstånd på ditt Amazon Seller Central-konto bekräftar du utvecklaråtkomst för Shopify.

Kom igång med att sälja på Amazon

Om du är nybörjare på att köpa på Amazon kan du behöva ställa in alternativ i ditt Amazon Seller Central Account.

Det finns tre sätt att använda Amazon försäljningskanal:

• Om du vill sälja en produkt i en Shopify online-butik som är identisk med en som redan är listad för försäljning på Amazon, men du inte redan har sålt den på Amazon, kan du skapa ett erbjudande för den produkten. Det här är det enklaste sättet att använda Amazonas försäljningskanal.

• Om du vill sälja en unik produktvariant eller ett varumärke som du äger och som inte redan är listad på Amazon, måste du skapa en ny listning. När du skapar en listning i Amazon försäljningskanal, skapas ett erbjudande om att sälja din produkt automatiskt.

• Om du redan listar samma produkter på både Shopify och Amazon, kan du Länka Shopify till dina befintliga Amazon listor.