Lista produkter med Amazons försäljningskanal

Amazon försäljningskanal låter dig skapa och hantera listor för att sälja dina produkter på Amazon. Dina Shopify produkter listas inte automatiskt i Amazon när du aktiverar Amazon försäljningskanal. Istället kan du Länka Shopify till dina befintliga Amazon listningar, skapa ett erbjudande för en produkt du säljer som redan säljs på Amazon, eller skapa en ny listning för en produkt som är ny för Amazon.

Amazon provlistning

När du har skapat en listning skickas den till Amazon för godkännande. Mest framgångsrika listor godkänns inom några timmar. Om din listning godkänns kommer den att visas på Amazon Marketplace. Du kan Hantera dina Amazon försäljningskanallistor i din Shopify admin.

Tips om du har ett stort lager med olistade produkter som du vill sälja på Amazon.com kan du använda en lagermall i stället för att skapa nya produktförteckningar manuellt. Om du säljer på Amazon.ca kan du använda mallen lagerfil för försäljning i Kanada.

Bli godkänd för att sälja i en kategori

Vissa produktkategorier kräver godkännande från Amazon innan de säljs. Du kommer att bli uppmanad att ansöka innan du kan skicka in din listning om din produkt kräver godkännande:

Ansök om Amazon-godkännande

För tillfället kan du bara skapa listningar för nya produkter genom att använda Amazons försäljningskanal i dessa kategorier:

• Kläder, skor, & smycken
  • Konst, hantverk & sömnad
  • Hem och kök
  • Uteplatser, gräsmattor och trädgård
  • Sport- och friluftsaktiviteter
  • Hälsa och hushåll
  • Leksaker och spel
  • Skönhetsprodukter
  • Elektronik.

OBS! Listningar i Amazons elektronikkategori stöder inte varianter. Genom att lägga till en variant till en listning i elektronikkategorin via Amazons försäljningskanal skapas en separat listning.

Du kan fortfarande skapa nya listningar för produkter i andra kategorier direkt i Amazon Seller Central och sedan länka dem till Shopify.

Skapa en ny listning för en produkt

Om du är en varumärkesägare eller om du säljer en produkt som inte redan är listad på Amazon, måste du skapa en ny listning för din produkt.

OBS! Listningar i Amazons elektronikkategori stöder inte varianter. Genom att lägga till en variant till en listning i elektronikkategorin via Amazons försäljningskanal skapas en separat listning.

Innan du skapar en listning med Amazon försäljningskanal behöver du en UPC eller EAN-kod för varje produktvariant du vill lista om du inte är registrerad varumärke. Amazon kommer att använda UPC eller EAN för att skapa en ASIN, som identifierar din produkt på Amazon.

Obs! Om du är nybörjare på att försälja med Amazon kan det hända att du inte kan lista alla dina produkter samtidigt. Amazon begränsar antalet nya ASINs du kan skapa under en viss vecka tills du har upprättat en försäljningshistorik.

Steg:

1. Klicka på Skapa listning.

2. Välj produkten från din Shopify Catalog som du vill lista på Amazon och klicka sedan på Välj produkt:

Välj produktknapp

3. Klicka på skapa listningpå sidan Sök :

Knappen Skapa listning

4. Hitta kategorin som matchar din produkt från listan Kategori:

Välj en kategori

När du har valt en kategori måste du redigera din produktinformation innan du publicerar den till Amazon. Viss produktinformation synkroniseras automatiskt och de relaterade fälten i listningsuppgifterna är ifyllda åt dig. Information som du anger på sidan Amazon-listningsinformation påverkar inte din produktinformation någon annanstans i Shopify.

Så här redigerar du produktinformation:

1. Fyll i fälten i Amason listningsuppgifterna:

Amazon listningsdetaljfält

2. I avsnittet varianter väljer du de produktalternativ som gäller för din produkt. Om du till exempel handlar med en vit T-shirt som finns i olika storlekar väljer du storlek. Du kan inte ändra produktalternativen efter att du har publicerat listningen till Amazon, men du kan lägga till fler varianter inom de alternativ som du har valt.

Obs! Om du väljer ett enda produktalternativ behöver du fortfarande ange ett värde för alla andra alternativ som gäller för produktkategorin när du lägger till varianterna. Om du till exempel handlar med en vit T-shirt som finns i olika storlekar, anger du white in fältet färg för varje variant.

1. Fyll i detaljfälten (inklusive produktidentifieraren), Välj Lagerhanteringsinställningar, ange tillverkningstiden om tillämpligt och välj en bild för din variant. Upprepa det här steget för alla varianter som du vill lägga till i listan.

2. Klicka på publicera.

Lägg till en UPC- eller EAN-kod

Amazon kräver att alla nya listningar har ett GTIN (Global Trade item Number), ett unikt produktidentifierare för varje produktvariant som används för att skapa en Asin. När du skapar en listning via Amazon försäljningskanal kan du lägga till en UPC eller EAN-kod till din produktvariantinformation för att uppfylla detta krav. Produktidentifieraren du lägger till kommer automatiskt att ingå när du skapar en lista över Amazon.

Du kan läsa mer om hur du använder GTIN produktidentifierare på Amazon Help Center. Det är viktigt att inte uppfinna falsk GTIN information för dina produkter. Läs mer om streckkoder och GTIN.

Obs! Om du är en varumärkes ägare kan du Registrera ditt varumärke hos Amazon och sedan kan du skapa listor utan GTIN genom att använda Amazon försäljningskanal.

Du kan lägga till UPC eller EAN-koden i streckkodsfältet för en produktvariant när du skapar en ny listning i Amazon försäljningskanal.

Lägg till streckkoden genom att redigera en produkt

Steg:

1. Gå till en produktsida i Shopify.

2. Klicka på Redigera bredvid en variant i lager -avsnittet.

3. Ange GTIN för produktvarianten i fältet streckkod.

4. Klicka på Spara.

Lägg till ditt registrerade varumärke

Du kan skapa listor utan GTIN om du är ett varumärke som är registrerat på Amazon. Du kan lägga till ett registrerat varumärke till Amazon försäljningskanal från sidan konto. Du måste använda samma varumärkes namn som du använder på Amazon Seller Central.

Steg:

1. Klicka på konto.

2. Klicka på Lägg till registrerat varumärkei avsnittet Amazon brand Registry.

3. Ange ditt varumärkes namn och välj sedan listans kategori och attribut för varumärket.

4. Klicka på Lägg till varumärke.

När du har lagt till ditt registrerade varumärke kan du välja det när du skapar en listning och du behöver inte lägga till ett GTIN för listningen.

Obs! Om du är varumärkesregistrerad kan du fortfarande skapa listor för produkter från andra varumärken och tillhandahålla ett GTIN genom att välja annat varumärke i listningsuppgifterna.

Skapa ett erbjudande för en produkt på Amazon

Om du vill sälja en produkt som redan finns på Amazon kan du skapa ett erbjudande.

Obs! Om du är nybörjare på att försälja med Amazon kan det hända att du inte kan lista alla dina produkter samtidigt. Amazon begränsar antalet nya erbjudanden som du kan skapa under en viss vecka tills dess att du har upprättat en försäljningshistorik.

Du kan använda Amazon försäljningskanal för att hitta produkten på Amazon, matcha den med en produkt i din Shopify admin och redigera detaljerna för erbjudandet.

Obs! det kan krävas godkännande för att produkter som säljs i vissa kategorier ska godkännas. Se till att du känner till kategorierna och produkterna som kräver godkännande från Amazon.

Steg:

1. Klicka på Skapa listning.

2. Välj produkten från din Shopify Catalog som du vill lista på Amazon och klicka sedan på Välj produkt:

Välj produktknapp

3. söksidan klickar du på hitta produkt:

Lista över liknande produkter i Amazon
    här visas en lista över liknande produkter i Amazon Catalog. Du kan klicka på Visa på Amazon för att se alla produktdetaljer. Om din Shopify produkt inte matchar något av dessa, måste du skapa en ny listning i Amazon.

4. Hitta produkten på Amazon som matchar din produkt och klicka sedan på Välj:

Matcha produkterna

När du matchar din produkt till en på Amazon, måste du välja vilka varianter som du ska erbjuda och redigera listningen:

1. På sidan Redigera lista väljer du de varianter som ska läggas till i erbjudandet genom att matcha Amazon varianterna med dina Shopifys produktvarianter:

Matcha Amazon-varianter med Shopify-varianter
    om du inte vill lägga till en specifik variant i din listning väljer du Erbjud inte variant från Rullgardinsmenyn SHOPIFY-varianter.

2. För varje variant som du lägger till i listningen anger du ett listpris och väljer lagerinställningar.

3. När du är klar klickar du på publicera.

Länka Shopify till dina befintliga Amazon-listningar

Om du redan har sålt på Amazon kan du länka dina befintliga Amazon-listningar till dina Shopify-produkter. Om du länkar dina Shopify-produkter till dina Amazon-listningar, kan du hantera dina befintliga listningar via din Shopify-admin. Att länka dina befintliga listningar kan också stoppa dig från att oavsiktligt skapa två erbjudanden för samma produkt.

Steg:

1. En banner kommer att visas om någon länkbara produkt upptäcks av Amazon försäljningskanal. Produkter som är fullföljta med hjälp av "Amason" i Amazon Seller Central kan inte länkas till dina Shopify produkter eftersom Amazon försäljningskanal inte stöder FBA erbjudanden. Klicka på Länka produkter från listningssidan :

Länka produkter-knappen

2. Klicka på Bläddra bland produkter intill den produkt du vill länka till din Shopify produkt:

Bläddra bland produkter-knapp

3. I dialogrutan Välj en produkt klickar du på den produkt du vill länka till och klickar sedan på Välj produkt:

Välj en produktdialogruta

4. Välj hur du vill hantera lager för de produkter du länkar till:

Lagerinställningar

5. Ange en tillverkningstid, om det behövs. Om du väljer krävs inte för dessa produkter, är standardtillverkningstiden inställd på 2 dagar. Om du behöver mer tid för att producera artikeln innan du skickar, måste du ange antalet dagar som du länkar till, även om du redan har ställt in en annan tillverkningstid i Amazon Seller Central. Annars kommer produktionstiden i Amazon att ställas in som standard 2 dagar.

6. Välj den variant som du vill länka till din Amazon-listning:

Lista över varianter

7. Klicka på Länka produkter för att länka din befintliga Amazon listning till din Shopify produkt.

När du har länkat en produkt till en listning kommer den att visas på listningssidan för din Shopify admin:

Amazon Listings-sidan i Shopify

Du kan Koppla bort alla länkade varianter för en produkt på Redigera listningssida.

Obs! när du har anslutit ditt Amazon konto till din Shopify butik kan det ta några minuter för Shopify att identifiera länkbara produkter. Efter den första anslutningen kommer Shopify att söka efter länkbara produkter var 6 timme.