Anpassade köpupplevelser

Om din affärsmodell inte passar in i någon av de försäljningskanaler och appar som Shopify och våra partners erbjuder kan du använda utvecklarverktyg (API och SDK) för att bygga dina egna lösningar. Dessa verktyg, som kallas verktyg för anpassade butiker, låter dig skapa följande typer av köpupplevelser:

• Bygg anpassade webbplatser - Anpassa den främre delen av din webbplats och skapa en butik med JavaScript SDK. I det här fallet ersätter du Webbutikskanalen och Liquid-teman med en anpassad butiksfront som skapats med de språk och verktyg du föredrar.

• Lägg till handel i din mobilapp - Bygg upp köpupplevelser i dina iOS-och Android-appar genom att använda de mobila SDK.

• Förvandla spelare till kunder - Infoga köpupplevelser i spel med Unity SDK.

• Sälj på anpassade kanaler - Använd Storefront API för att ha full kontroll över alla plattformar.

Huvudlös handel och anpassade webbshoppar

Huvudlös handel är en arkitektur där din webbplats frontend och serverdel är oberoende av varandra. En anpassad webbshop är ett exempel på en huvudlös handelsmodell. När du skapar en anpassad webbshop ersätter du webbshopskanalen (frontend) med ett skyltfönster som du har skapat och ansluter sedan den till Shopify (serverdel). Dina kunder kan bläddra bland produkter, lägga till dem i en varukorg och sedan betala via Shopify-kassan. Du kan också lägga till andra verktyg (till exempel ett frakt- och distributionsverktyg) till Shopify för att bearbeta dina ordrar.

Huvudlös handel gäller inte bara webbutiker. Till exempel kan Shopify också användas i andra typer av köpupplevelser, till exempel mobilappar, videospel, smarta enheter och mer.

Komplexa lösningar kan involvera anslutning av andra affärssystem, till exempel ett innehållshanteringssystem (CMS), kundrelationshantering (CRM), företagsresursplaneringssystem (ERP) eller produktinformationshanteringssystem (PIM) till frontend eller backend.

Skapa anpassade köpupplevelser

För att skapa anpassade köpupplevelser för dina kunder väljer du bland följande alternativ: