Konfigurera Instagram-kanalen

Obs! För att kunna använda Instagram-kanalen måste du vara lokaliserad i ett land som stöds av Instagram.

Shopifys Instagram-kanal ansluter den produkt som du har på Shopify till din företagsprofil på Instagram. Se till att du har en företagssida på Facebook och att du har lagt till produkter i din Facebook-katalog innan du lägger till kanalen. Du kan skapa en produktkatalog för Facebook genom att konfigurera Facebook Shop.

Lägg till Instagram-kanalen

Steg:

1. Logga in på din Facebook-kontosida för att autentisera ditt Instagram-konto i försäljningskanalen.

När du har lagt till din företagsprofil på Instagram kommer ditt konto att granskas av Instagram för åtkomst till funktionen. Shopify kan inte aktivera funktionen för produkttaggar för din butik. När du är godkänd ser du en avisering i din Instagram-företagsprofil. Om du har frågor om din butiks behörighet kan du få hjälp i Instagrams hjälpcenter.

Hantera din produktkatalog

Du kan lägga till din produktkatalog från Butikssidan i dina Instagram-alternativ för din företagsprofil.

Steg:

1. Använd Instagram, öppna dina alternativ för din företagsprofil och gå sedan till avsnittet Inställningar.
  2. Tryck på Shoppa och bekräfta sedan ditt Facebook-konto.

Om du inte ser avsnittet Butik trycker du på Redigera profil och bekräftar att du är ansluten till din Facebook-företagssida.

3. Välj produktkatalogen yourstore.myshopify.com.

4. Tryck på Klar.

Ändra din produkts beskrivning

Om du vill ändra produktbeskrivning, produktnamn eller pris som visas i detaljerna för produkttaggen måste du redigera produktlistningen på Shopify och publicera den uppdaterade produkten på Facebook.

OBS! Din produktbeskrivning kan inte vara annorlunda på Instagram än i Shopify.