Redigera mallar för e-postaviseringar

Din butik har många aviseringsmallar. Aviseringar skickas vid händelser, såsom en ny beställning eller när en order distribueras. De skickas till dig, din medarbetare eller dina kunder beroende på händelsen och dina orderaviseringsinställningar.

Du kan anpassa dina e-postaviseringar genom att lägga till en logotyp eller ändra färgschemat för alla mallar samtidigt. Du kan också redigera innehållet i e-postmeddelanden eller SMS-meddelanden individuellt.

Lägg till en logotyp i dina e-postmallar

Du kan lägga till en logotyp för alla dina e-postmallar samtidigt:

1. Klicka på Anpassa:

2. Lägg till en logotyp genom att klicka på Välj fil, hitta den och ladda upp den:

Välj färger för dina e-postmallar

Du kan ändra färgschemat för dina e-postmallar:

1. Klicka på Anpassa:

2. Ändra accentfärgen på dina e-postmeddelanden genom att ange färgkoden eller klicka på färgväljaren:

Ändra språk för dina e-postmallar

Det språk som dina e-postmallar visas på beror på ditt temas språk och eventuella ändringar som du har gjort i mallarna.

• Om du inte har gjort några ändringar i dina e-postmallar ändras även e-postmallarnas språk när du ändrar ditt temas språk.
  • Om du har gjort ändringar i både brödtexten och namnet i dina e-postmallar ändras inte språket för mallarna om du ändrar ditt temas språk.
  • Om du har gjort ändringar endast i rubriken för dina e-postmallar ändras inte språket för mallarna om du ändrar ditt temas språk.
  • Om du har gjort ändringar endast i brödtexten i dina e-postmallar ändras rubriken till det nya språket om du ändrar ditt temas språk, men språket för brödtexten i dina e-postmallar ändras inte.

Anpassa särskilda e-postmallar

Steg:

1. Klicka på namnet på aviseringen som du vill ändra.

2. Du kan redigera Ämnesfältet för e-post och brödtexten i e-postmeddelandet:

3. Klicka på Spara.

OBS! Klicka på Återställ till standard under mallredigeraren om du behöver återställa en mall till standardinställningen.

Exempel: Lägg till ett skatteregistreringsnummer till en faktura

I vissa länder kan du behöva visa ditt skatteregistreringsnummer på kundfakturor eller andra meddelanden.

I Australien, Kanada och Indien kan till exempel företag som debiterar skatt på varor och tjänster (GST) behöva visa sina registreringsnummer. På samma sätt kan det hända att du behöver visa ditt identifikationsnummer för mervärdesskatt (VAT) i EU.

Rådfråga din skattrevisor eller en myndighet för att ta reda på om du behöver visa numret.

För att visa ditt nummer i en e-postavisering kan du göra följande steg:

1. Öppna en e-postmall som visas i Anpassa specifika e-postmallar.

2. Ange din registreringskod eller identifikationsnummer på en lämplig plats i området för E-postens brödtext (HTML). Inkludera HTML för att säkerställa att allt är korrekt formaterat.

I följande exempel lade butiksägaren till sin adress och sitt skattnummer direkt efter butikslogotypen i orderbekräftelsen:

En del av en mall som visar HTML för att lägga till skatteregistreringsnummer

Förhandsgranskningen visar följande:

Förhandsgranskning av skatteregistreringsnummer

1. Klicka på Spara.

Ett annat sätt att tillhandahålla denna information är att använda en fakturaapp. olika appar, som du kan köpa och ladda ner från Shopify App Store, kan inkludera skattenummer på fakturor.

Lägg till ett anpassat meddelande i aviseringar

Du kan lägga till ett anpassat meddelande i flera aviseringar, inklusive:

• övergiven kassa
  • kontakta kund
  • kundaktivering
  • utkast till orderfaktura

Steg:

1. Ange ett anpassat meddelande i textfältet (det här är för aviseringar om övergivna kassor):
  2. Klicka på Granska e-post.
  3. Verifiera att meddelandet visas korrekt och klicka på Tillbaka för att göra ändringar.
  4. Klicka på Skicka avisering när du är redo.

Utforma e-postmallar med infogad CSS

Du kan använda CSS för att utforma dina e-postmallar genom att åsidosätta standardformatmallen som är: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/assets/notifications/styles.css">. Mallredigeraren infogar alla stiltaggar i mallen automatiskt. Det bevarar mediefrågor för att göra det enkelt att skapa responsiva e-postmeddelanden. Externa formatmallar och formatmallar som laddas upp med tematillgångar kan inte vara i linje, så det rekommenderas att CSS-styling ska ingå i en <style>-tagg i <head> av dina mallar.

Automatisk konvertering av e-postmeddelanden med vanlig text

Dina e-postmallar i HTML omvandlas till oformaterad text för e-postklienter som kräver att den här versionen visas, till exempel Mail för Apple Watch.

Anpassa specifika mallar för SMS

Du kan anpassa kopiering och formatering för varje SMS-mall.

Steg:

1. Klicka på den mall du vill ändra i avsnittet Mallar.

2. Klicka på SMS.

3. Gör valfria ändringar i innehållet i SMS.