SMS-aviseringar

Du kan ge dina kunder möjlighet att ange ett telefonnummer i kassan istället för en e-postadress. Om du har ställt in SMS-aviseringar kommer kunder som anger ett telefonnummer i stället för en e-postadress att få sin orderbekräftelse via SMS till sin mobiltelefon när din företagsadress ligger i ett av följande länder:

• Australien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Nya Zeeland
  • Spanien
  • Storbritannien
  • USA

Kunderna kommer dock inte att få leveransaviseringar via SMS.

Du kan välja vilken kontaktmetod kunderna kan använda i kassan från Kassa- och kontosidan i din Shopify-admin.

Ställ in kundens alternativ för SMS-avisering

När en kund lägger en order i kassan i din butik anger kunden en e-postadress som standard. Om du låter kunder checka ut med sitt telefonnummer kan de välja att ange antingen en e-postadress eller ett telefonnummer. Om du har ställt in SMS-aviseringar kommer kunder som anger ett telefonnummer i stället för en e-postadress att få sin orderbekräftelse via SMS till sin mobiltelefon när din företagsadress ligger i ett av följande länder:

• Australien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Nya Zeeland
  • Spanien
  • Storbritannien
  • USA

När en kund anger ett telefonnummer sparas det i deras kundinformation. Det används även som standardnummer för leverans. Markera alternativet endast e-post om du behöver e-postadresser från kunder.

Steg:

Inaktivera Shopify SMS

Om du använder en tredjepartsapp för att skicka anpassade SMS-aviseringar till dina kunder kan du inaktivera Shopify SMS-aviseringar i din Shopify-admin för att undvika att skicka duplicerade meddelanden.

Steg:

Vanliga frågor om sms-aviseringar

Kan SMS-aviseringar inaktiveras för en order efter beställning?

Ja. Du kan stänga av SMS-aviseringar för en order genom att redigera orderkontaktinformationen i avsnittet Kunder på sidan Orderinformation i Shopify. Avmarkera Uppdatera kundprofil om du vill radera eller redigera orderkontaktinformationen utan att ändra kundens information för att spara ändringarna endast för den specifika ordern.

Kan kunder betala i kassan med sin e-postadress och välja att få SMS-uppdateringar?

Nej. Om en kund går igenom kassan med sin e-postadress kommer leveransuppdateringar att skickas via e-post. Att tillhandahålla uppdateringar via SMS skulle resultera i att kunder får duplicerade aviseringar.

Kan kunder betala i kassan utan en e-postadress?

Ja. Om du tillåter att kunderna anger ett telefonnummer i kassan kommer en kund som betalar med ett telefonnummer inte att ha en e-postadress sparad för ordern. Kunderna kan fortfarande välja att ange en e-postadress på orderstatussidan för att få e-postmeddelanden om en order efter att en beställning har gjorts.

Kan jag be kunder att ange en e-postadress i kassan?

Ja.Du kan inaktivera alternativet att ange ett telefonnummer i kassan i dina kassainställningar.Om du väljer E-postadress måste kunderna ange en e-postadress i kassan.

Kan en kund skapa ett konto med hjälp av ett telefonnummer istället för en e-postadress?

Nej. Kunderna måste ange en e-postadress för att skapa ett konto.

Kan en kund svara på en SMS-avisering?

Nej. Kunderna kan inte skicka ett meddelande till dig som svar på en SMS-avisering.

Kommer jag att debiteras för SMS-aviseringar?

Nej. Det kostar inget för dig. Standardkostnader för meddelanden kan fortfarande tillkomma för dina kunder beroende på deras telefonoperatör.

Kan jag återställa en övergiven varukorg om kunden började kassaprocessen med ett telefonnummer?

Nej. Du kan inte skicka ett kassaåterställnings-SMS till en kund.

Kan en kund som anger ett telefonnummer istället för en e-postadress köpa en digital nerladdning?

Ja. Länken till nedladdningen kommer att finnas tillgänglig från tacksidan som är kopplad till orderbekräftelsen som skickats via SMS. Eftersom vissa digitala nedladdningsbara appar skickar separata e-postmeddelanden bör du dock testa din.

Kan en kund som skriver in ett telefonnummer i stället för en e-postadress köpa ett presentkort?

Ja. Kunden får ett SMS med en länk till sitt presentkort.

Kan kunder betala med Shop Pay när de använder sitt telefonnummer i kassan?

Nej. Kunderna kan inte använda ett telefonnummer för att betala via Shop Pay just nu.