Webhooks

Webhooks är ett verktyg för att hämta och lagra data från en viss händelse. De gör det möjligt för dig att registrera en https://-webbadress där händelsedata kan lagras i JSON- eller XML-format. Webhooks används ofta för:

• Att göra en beställning
  • Ändra en produkts pris
  • Meddela din IM-klient eller din personsökare när du är offline
  • Samla in uppgifter för datalagring
  • Integrera din bokföringsprogramvara
  • Filtrera orderartiklarna och informera olika leverantörer om ordern
  • Ta bort kunduppgifter från din databas när de avinstallerar din app

OBS! Du får ett e-postmeddelande till butiksägarens e-postadress när en webhook misslyckas. E-postmeddelandet skickas endast när en webhook skapas av en app från Shopify App Store eller av en privat app. Om webhook-målet upprepade gånger returnerar en statuskod som inte är 200 så raderas webhook-prenumerationen automatiskt från din Shopify-admin.

Skapa webhooks

Steg:

1. Bläddra ner till avsnittet Webhooks.

2. Klicka på knappen Skapa webhook. Ett nytt fönster ska visas.

3. Från den första rullgardinsmenyn väljer du "Händelse" från listan nedan:

- Skapa varukorg: en webhook kommer att skickas varje gång en varukorg skapas. - Uppdatera varukorg: en webhook kommer att skickas varje gång en varukorg uppdateras. - Skapa kassa: en webhook kommer att skickas varje gång en kassa skapas. - Radera kassa: en webhook kommer att skickas varje gång en kassa raderas. - Uppdatera kassa: en webhook kommer att skickas varje gång en kassa uppdateras. - Skapa kollektion: en webhook kommer att skickas varje gång en kollektion skapas. - Radera kollektion: en webhook kommer att skickas varje gång en kollektion raderas. - Uppdatera kollektion: en webhook kommer att skickas varje gång en kollektion uppdateras. - Skapa kundgrupp: en webhook kommer att skickas varje gång en kundgrupp skapas. - Radera kundgrupp: en webhook kommer att skickas varje gång en kundgrupp raderas. - Uppdatera kundgrupp: en webhook kommer att skickas varje gång en kundgrupp uppdateras. - Skapa kund: en webhook kommer att skickas varje gång en ny kund skapas. - Radera kund: en webhook kommer att skickas varje gång ett kundregister raderas. - Inaktivera kund: en webhook kommer att skickas varje gång ett kundkonto inaktiveras. - Aktivera kund: en webhook kommer att skickas varje gång ett kundkonto aktiveras. - Uppdatera kund: en webhook kommer att skickas varje gång ett kundregister uppdateras. - Skapa orderutkast: en webhook kommer att skickas varje gång ett orderutkast skapas. - Radera orderutkast: en webhook kommer att skickas varje gång ett orderutkast raderas. - Uppdatera orderutkast: en webhook kommer att skickas varje gång ett orderutkast har uppdaterats. - Skapa orderhantering: en webhook kommer att skickas varje gång en orderhantering skapas för en order. - Uppdatera orderhantering: en webhook kommer att skickas varje gång som en orderhantering uppdateras för en order. - Avbeställ order: en webhook kommer att skickas varje gång en order avbeställs. - Skapa order: en webhook kommer att skickas varje gång en order skapas. - Radera order: en webhook kommer att skickas varje gång en order raderas. - Orderhantering: en webhook kommer att skickas varje gång en order är distribuerad. - Orderbetalning: en webhook kommer att skickas varje gång en order har betalats. - Orderuppdatering: en webhook kommer att skickas varje gång en order har uppdaterats. - Skapa produkt: en webhook kommer att skickas varje gång en produkt har skapats. - Radera produkt: en webhook kommer att skickas varje gång en produkt har raderats. - Produktuppdatering: en webhook kommer att skickas varje gång en produkt har uppdaterats. - Skapa återbetalning: en webhook kommer att skickas varje gång en återbetalning utfärdas. - Butiksuppdateringen: en webhook kommer att skickas varje gång en butiksegenskap uppdateras. - Temaskapande: en webhook kommer att skickas varje gång ett tema skapas. - Temaborttagning: en webhook kommer att skickas varje gång ett tema raderas. - Temauppdatering: en webhook kommer att skickas varje gång en temaegenskap uppdateras.

1. Från den andra rullgardinsmenyn väljer du det format i vilket du vill att Shopify ska skicka denna information till dig. De två valen är JSON eller XML.

2. Under URL anger du den URL där du vill att data ska lagras. Det är viktigt att notera att Webhooks inte kan returneras till följande webbadresser:

- Localhost - Alla webbadresser som slutar med ordet "internal" (d.v.s. thisshop.com/internal) - "Falska" domäner som www.example.com - Shopify-domäner (d.v.s. shopify.com och myshopify.com)

1. Klicka på Lägg till webhook. Din webhook ska nu visas under avsnittet "Webhooks".

2. Du har också möjlighet att prova din webhook för att se till att den önskade informationen skickas till rätt webbadress. För att göra detta klickar du på länken Skicka testavisering. Verifiera att det fungerar på den URL som du angav.

Radera webhooks

Steg:

1. Bläddra ner till avsnittet Webhooks.

2. Bredvid den webhook du skapade bör det finnas en liten ikon av en soptunna.

3. Klicka på ikonen av soptunnan för att radera din webhook.

OBS! Om webhook-destinationen upprepade gånger returnerar en statuskod som inte är 200 raderas webhook-prenumerationen automatiskt från din Shopify-admin.