Lägg till, ta bort eller redigera menyalternativ i din online-butik

Du kan lägga till menyalternativ i din meny för online-butiker för att bygga upp din butiksnavigering. Menyalternativ är länkar till produkter, serier, webbsidor, blogginlägg, policyer eller andra webbplatser. Du kan även ta bort eller redigera menyalternativ.

Obs! I de flesta fall måste du skapa en vara innan du kan länka till den. Till exempel måste du skapa en serie innan du kan lägga till den i en meny.

Du kan visa och ändra din webbutiksnavigering från sidan Navigering i din Shopify-administrator.

Lägg till ett menyalternativ

Du kan lägga till menyalternativ för att länka till:

• webbsidor
  • produktserier
  • produkter
  • bloggar eller blogginlägg
  • butikspolicyer
  • externa webbplatser
  • e-postlänkar

Steg:

1. På sidan Navigering klickar du på den menytitel som du vill redigera.

2. Klicka på Lägg till menyalternativ..

3. Ange en titel för menyalternativet. Denna titel visas i menyn och kan innehålla specialtecken eller emoji.

4. Klicka på fältet Länk och välj sedan en länktyp eller skriv in en webbadress för en extern webbplats:

- Hem - din online-butiks hemsida - Serier - en specifik serie eller alla serier - Produkter - en specifik produkt eller alla produkter - Sidor: - en webbsida i din online-butik - Blogg - en blogg i din online-butik. - Blogginlägg - ett blogginlägg i din online-butik - Policyer - en av dina butikspolicyer

För att skapa en e-postlänk, använd formatet mailto:youremail@example.com.

1. Om du har valt en länktyp väljer du en viss destination. När du väljer Hem ställs destinationen automatiskt in på din online-butiks hemsida.

2. Klicka på Spara meny.

Redigera ett menyalternativ

Steg:

1. Klicka på titeln för den meny där varan finns.

2. I avsnittet Menyalternativ klickar du på Redigera bredvid namnet på varan.

3. Gör eventuella ändringar:

- Om du vill ändra namnet på menyalternativet anger du text i fältet Namn. - För att ändra destinationen för menyalternativet, klicka på x i fältet Länk och ange eller välj sedan en ny destination.

1. Klicka på Tillämpa ändringar.

2. Klicka på Spara meny.

Ändra visningsordningen för menyalternativ

Du kan visa visningsordningen för menyalternativ på Navigeringssidan. Menyalternativen visas i din online-butik i den ordning de anges.

Steg:

1. Klicka på titeln på den meny som du vill sortera om.

2. Klicka och håll in handtagsikonen bredvid menyalternativet och dra sedan menyalternativet till ett annat läge:

Avsnittet menyalternativ med handle-ikonen markerad

3. Klicka på Spara meny.

Ta bort ett menyalternativ

Du kan ta bort ett menyalternativ för att radera det från din online-butiksnavigering. När du tar bort ett menyalternativ som har varor inbäddade under den i en rullgardinsmeny, tas även de inbäddade menyalternativen bort och rullgardinsmenyn tas bort från din online-butiksnavigering.

Steg:

1. Klicka på titeln på den meny som du vill sortera om.

2. Klicka på papperskorgen bredvid det menyalternativ som du vill ta bort.

3. Klicka på Ta bort för att bekräfta: