Sidor

Om du har en Shopify-webbutik kan du skapa webbsidor i din Shopify-admin. Webbsidor innehåller information som sällan ändras eller som kunderna ofta kommer referera till, som en ”Om oss”-sida eller en sida med kontaktinformation. Läs mer om vad en ”Om oss”-sida bör innefatta.

Du kan även lägga till en blogg i din online-butik för innehåll som du uppdaterar regelbundet, eller om du vill uppmuntra feedback.

Lägg till en ny webbsida till din online-butik

Steg:

1. Ange sidans titel och innehåll.

Var beskrivande och tydlig när du väljer titeln för din webbsida. Sidans titel visas i fliken eller titelfältet i webbläsare. Den visas även som sidtitel i sökmotorresultat. Läs mer om SEO av webbplatser.

2. Under Synlighet väljer du när sidan ska publiceras. Som standard kommer din nya webbsida att vara synlig när du klickar på Spara. Välj alternativet Dold om du vill att din nya webbsida ska döljas från din webbutik eller klicka på Ange ett specifikt publiceringsdatum för att kontrollera när din webbsida publiceras:

Shopify - skapa sidor

3. Klicka på Spara.

4. Valfritt: Lägg till en länk i en meny om du vill att en publicerad webbsida visas i webbutikens navigering.

Lägg till innehåll på en webbsida

RTF-redigeraren visar text i fältet Innehåll i samma stil som den kommer att visas online. Du kan formatera din text och ändra textfärgen genom att välja alternativ i RTF-redigeraren. Du kan även infoga följande element på en webbsida:

• länkar
  • tabeller
  • bilder
  • videor

Läs mer om RTF-redigeraren.

Om du vill redigera HTML-koden för sidan klickar du på Visa HTML-knappen Visa HTML och göra ändringar:

Shopify - visa html sidredigerare

Se till att du klickar på Spara när du ändrar innehållet på webbsidan som du vill behålla.

Lägg till en länk till en webbsida

Du kan lägga till en länk till en webbsida för att dirigera kunder till en annan webbsida i din online-butik eller till andra ställen på internet.

Steg:

1. I fältet Innehåll anger du text som ska omvandlas till en länk:

Shopify - sidlänk

2. Markera länktexten och klicka på knappen Infoga länk:

Shopify - infoga sidlänk

3. Ange en webbadress i fältet Länk. Ange en beskrivande Länktitel för att hjälpa till med sökmotoroptimering och tillgänglighet.

4. Klicka på Spara.

Lägg till en Google-karta på en webbsida

Du kan lägga till en Google-karta för en adress till en webbsida i din online-butik. Det är till exempel en bra idé att lägga till en karta på din Om oss-sida för att visa din försäljningsplats:

1. I Google Maps anger du den adress du vill visa på kartan.

2. Klicka på ikonen Dela för att öppna delningsalternativ.

3. Klicka på Bädda in karta för att skapa din inbäddningskod:

Shopify - bädda in google maps i sidan

4. Välj önskad kartstorlek och kopiera sedan koden i textrutan. Koden börjar med <iframe src= och är en tagg skriven i HTML som bäddar in kartan.

1. Klicka på titeln på webbsidan där du vill visa din karta.

2. I verktygsfältet Innehåll klickar du på Visa HTML-knappen för att visa HTML-koden för din webbsida:

Shopify - visa html-verktygsfältet

3. Klistra in den kod du kopierat från Google Maps till rutan Innehåll. Du kan bädda in kartan längst ner på din webbsida genom att klistra in koden efter något befintligt innehåll eller någon annanstans på din webbsida.

4. Klicka på Visa redigerare för att växla tillbaka till webbsideredigeraren från HTML-visaren och förhandsgranska din karta.

5. Klicka på Spara.

Redigera en webbsida

Du kan redigera en webbsida i Shopify om du vill korrigera skrivfel, lägga till ny information eller ändra innehåll.

Steg:

1. Klicka på webbsidans namn.

2. Gör dina ändringar till den befintliga webbsidans innehåll eller inställningar.

3. Klicka på Spara. Besök webbsidan i din online-butik för att se till att ändringarna visas. Du kan behöva ladda om webbläsaren för att visa sparade ändringar.

Redigera sökmotorlistan för en webbsida

Du kan redigera hur din webbsida visas i sökmotorresultat för att hjälpa kunderna hitta din webbsida och uppmuntra dem att klicka på länken.

Steg:

1. Klicka på webbsidans namn.

2. I avsnittet Förhandsgranskning av sökmotorlista klickar du på Redigera SEO för webbplats:

Redigera webbplatsens SEO-knapp

1. Skriv in en beskrivande titel i fältet Sidtitel. Denna titel kommer att visas som en länk i sökmotorresultat. Du kan skriva upp till 55 tecken i titeln.

Redigera SEO för sidtitel

1. Ange en beskrivning för sökmotorlistningen. Se till att du inkluderar relevanta nyckelord för att hjälpa nya kunder att hitta din länk samt att inkludera ditt företagsnamn. Du kan ange upp till 320 tecken i beskrivningen.

Redigera metabeskrivning

Obs! Sidtitel och metabeskrivning har angivna teckenbegränsningar. Om du skriver in mer text, utöver teckengränsen, kommer din sidtitel och beskrivning förkortas i sökmotorresultaten. Läs mer om sökmotoroptimering.

1. I avsnittet URL och handle kan du redigera webbadressen. I de flesta fall behöver du inte göra ändringar i webbadressen. Om du gör ändringar, se till att du konfigurerar URL-omdirigeringar från den gamla webbadressen. En URL får inte innehålla några mellanslag. Handles används för temadesign.

Redigera URL och användarnamn

1. Klicka på Spara.

Klicka på sparaknappen

Ta bort en webbsida

Steg:

1. Klicka på knappen Ta bort sida på den webbsida du vill ta bort.

2. En bekräftelseruta visas. Klicka på Ta bort.

3. Om det någonstans i din butiksnavigering finns en länk till webbsidan du har raderat, ta bort länken.

Du kan även använda Bulk-åtgärder för att ta bort mer än en sida i taget.

Publicera eller avpublicera webbsidor i bulk

Du kan styra de webbsidor som publiceras i din webbutik genom att använda rullgardinsmenyn Åtgärder i Shopify. På så sätt kan du publicera eller avpublicera flera webbsidor samtidigt, vilket är fördelaktigt om du kommer till Shopify från en annan e-handelsplattform eller webbplats, eller om du laddar upp en mängd färdigskrivna dokument.

Masspublicera webbsidor

Steg:

1. Markera rutan bredvid varje webbsida som du vill publicera.

2. Klicka på rullgardinsmenyn Åtgärder och välj sedan Publicera valda sidor. Du ska nu kunna se dina webbsidor i din online-butik.

3. Lägg till en länk till dina nya webbsidor i en meny, så att kunderna kan hitta dem.

Avpublicera webbsidor i bulk

Steg:

1. Markera rutan bredvid varje webbsida som du vill avpublicera från din online-butik.

2. Klicka på rullgardinsmenyn Åtgärder och välj sedan Avpublicera valda sidor.

3. Ta bort länkar till dina webbsidor från menyer.