Sidor

Om du har en Shopify online-butik kan du skapa webbsidor i din Shopify-admin. Webbsidor innehåller information som sällan ändras eller som kunder ofta kommer referera till, som en "Om oss"-sida eller en "Kontakta oss"-sida.

Du kan även lägga till en blogg i din online-butik för innehåll som du uppdaterar regelbundet, eller om du vill uppmuntra feedback.

Lägg till en ny webbsida till din online-butik

Steg:

1. I webbsideredigeraren anger du en Titel och ett Innehåll i de angivna textrutorna.

Var beskrivande och tydlig när du väljer titeln för din webbsida. Sidans titel visas i fliken eller webbläsarens titelfält. Den används även som titel i sökmotorresultat. Läs mer om SEO av webbplatser.

2. I fältet Synlighet kan du välja om du vill att din webbsida ska publiceras eller inte. Som standard görs din nya webbsida synlig när du klickar på Spara. Välj alternativet Dold om du vill att din nya webbsida ska vara dold från din online-butik, eller klicka på Ange ett specifikt publiceringsdatum för att styra när din webbsida publiceras:

Shopify - skapa sidor

3. Klicka på Spara.

4. Valfritt: Lägg till en länk i en meny om du vill att en publicerad webbsida visas i webbutikens navigering.

Lägg till innehåll på en webbsida

RTF-redigeraren visar text i fältet Innehåll i samma stil som den kommer att visas online. Du kan formatera din text och ändra textfärgen genom att välja alternativ i RTF-redigeraren. Du kan även infoga följande element på en webbsida:

• länkar
  • tabeller
  • bilder
  • videor

Läs mer om RTF-redigeraren.

Om du vill redigera HTML-koden för sidan klickar du på Visa HTML-knappen Visa HTML och göra ändringar:

Shopify - visa html sidredigerare

Se till att du klickar på Spara när du ändrar innehållet på webbsidan som du vill behålla.

Lägg till en länk till en webbsida

Du kan lägga till en länk till en webbsida för att dirigera kunder till en annan webbsida i din online-butik eller till andra ställen på internet.

Steg:

1. I fältet Innehåll anger du text som ska omvandlas till en länk:

Shopify - sidlänk

2. Markera länktexten och klicka på knappen Infoga länk:

Shopify - infoga sidlänk

3. Ange en webbadress i fältet Länk. Ange en beskrivande Länktitel för att hjälpa till med sökmotoroptimering och tillgänglighet.

4. Klicka på Spara.

Lägg till en Google-karta på en webbsida

Du kan lägga till en Google-karta för en adress till en webbsida i din online-butik. Det är till exempel en bra idé att lägga till en karta på din Om oss-sida för att visa din försäljningsplats:

1. I Google Maps anger du den adress du vill visa på kartan.

2. Klicka på ikonen Dela för att öppna delningsalternativ.

3. Klicka på Bädda in karta för att skapa din inbäddningskod:

Shopify - bädda in google maps i sidan

4. Välj önskad kartstorlek och kopiera sedan koden i textrutan. Koden börjar med <iframe src= och är en tagg skriven i HTML som bäddar in kartan.

1. Klicka på titeln på webbsidan där du vill visa din karta.

2. I verktygsfältet Innehåll klickar du på Visa HTML-knappen för att visa HTML-koden för din webbsida:

Shopify - visa html-verktygsfältet

3. Klistra in den kod du kopierat från Google Maps till rutan Innehåll. Du kan bädda in kartan längst ner på din webbsida genom att klistra in koden efter något befintligt innehåll eller någon annanstans på din webbsida.

4. Klicka på Visa redigerare för att växla tillbaka till webbsideredigeraren från HTML-visaren och förhandsgranska din karta.

5. Klicka på Spara.

Redigera en webbsida

Du kan redigera en webbsida i Shopify om du vill korrigera skrivfel, lägga till ny information eller ändra innehåll.

Steg:

1. Klicka på titeln på den webbsida som du vill redigera.

2. Gör dina ändringar till den befintliga webbsidans innehåll eller inställningar.

3. Klicka på Spara. Besök webbsidan i din online-butik för att se till att ändringarna visas. Du kan behöva ladda om webbläsaren för att visa sparade ändringar.

Redigera sökmotorlistan för en webbsida

Du kan redigera hur din webbsida visas i sökmotorresultat för att hjälpa kunderna hitta din webbsida och uppmuntra dem att klicka på länken.

Steg:

1. Klicka på titeln på den webbsida som du vill redigera.

2. In the Search engine listing preview section, click Edit website SEO:

Edit website SEO button

1. In the Page title field, enter a descriptive title. This title will display as a link in search engine results. You can enter up to 55 characters in the title.

Edit page title SEO

1. Enter a description for the search engine listing. Make sure to include relevant keywords to help new customers find your link, and to include your business name. You can enter up to 320 characters in the description.

Edit meta description

1. In the URL and handle section, you can edit the web address. In most cases, you won't need to make changes to the web address. If you do make changes, then make sure that you set up URL redirects from the old web address. The URL can't contain any spaces. Handles are used in theme design.

Edit URL and handle

1. Click Save.

Click save button

Ta bort en webbsida

Steg:

1. Klicka på knappen Ta bort sida på den webbsida du vill ta bort.

2. En bekräftelseruta visas. Klicka på Ta bort.

3. Om det någonstans i din butiksnavigering finns en länk till webbsidan du har raderat, ta bort länken.

Du kan även använda Bulk-åtgärder för att ta bort mer än en sida i taget.

Publicera eller avpublicera webbsidor i bulk

Du kan enkelt styra de webbsidor som publiceras i din online-butik genom att använda rullgardinsmenyn Åtgärder i Shopify. På så sätt kan du publicera eller avpublicera flera webbsidor samtidigt, vilket är fördelaktigt om du kommer till Shopify från en annan e-handelsplattform eller webbplats, eller om du laddar upp en mängd färdigskrivna dokument.

Masspublicera webbsidor

Steg:

1. Markera rutan bredvid varje webbsida som du vill publicera.

2. Klicka på rullgardinsmenyn Åtgärder och välj sedan Publicera valda sidor. Du ska nu kunna se dina webbsidor i din online-butik.

3. Lägg till en länk till dina nya webbsidor i en meny, så att kunderna kan hitta dem.

Avpublicera webbsidor i bulk

Steg:

1. Markera rutan bredvid varje webbsida som du vill avpublicera från din online-butik.

2. Klicka på rullgardinsmenyn Åtgärder och välj sedan Avpublicera valda sidor.

3. Ta bort länkar till dina webbsidor från menyer.