Sidor

Om du har en Shopify-webbshop kan du skapa sidor i Shopify-administratören. Sidor innehåller information som sällan ändras eller som kunder ofta kommer referera till, som en "Om oss"-sida eller en "Kontakta oss"-sida. Mer information om vad en "Om oss"-sida bör innehålla.

Du kan även lägga till en blogg i din webbshop för att uppdatera dina kunder om ditt företag och dina produkter.

Lägg till en ny sida till din webbshop

Lägg till innehåll på en sida

RTF-redigeraren visar text i fältet Innehåll i samma stil som texten som visas i din butik. Du kan formatera din text och ändra textfärgen genom att välja alternativ i RTF-redigeraren. Du kan även infoga följande element på en sida:

• länkar
  • tabeller
  • Bilder
  • Videor

Läs mer om RTF-redigeraren.

Om du vill redigera HTML-koden för sidan klickar du på Visa HTML-knappen Visa HTML och göra ändringar:

Shopify - visa html sidredigerare

Lägg till en länk till en sida

Du kan lägga till en länk till en sida för att dirigera kunder till en annan sida i din webbshop eller till andra ställen på internet.

Steg:

1. I fältet Innehåll anger du text som ska omvandlas till en länk.
  2. Markera länktexten och klicka på knappen Infoga länk:

Shopify - insert page link
3. Ange en webbadress i fältet Länka till. Ange en beskrivande Länktitel för att hjälpa till med sökmotoroptimering och tillgänglighet. 4. Klicka på Spara.

Lägg till en Google-karta på en sida

Du kan lägga till en Google-karta för en adress till en sida i din webbshop. Det är till exempel en bra idé att lägga till en karta på Om oss-sidan för att visa din detaljhandelsplats:

1. I Google Maps anger du den adress du vill visa på kartan.
  2. Klicka på ikonen Dela för att öppna delningsalternativ.
  3. Klicka på Embed map (bädda in karta) för att skapa din inbäddade kod.
  4. Välj önskad kartstorlek och kopiera sedan koden i textrutan. Koden börjar med <iframe src= och är en tagg skriven i HTML som bäddar in kartan.
  1. Klicka på titeln på sidan där du vill visa din karta.
  2. I verktygsfältet Innehåll klickar du på knappen Visa HTML för att visa din sidas HTML-kod:
    Shopify - show html toolbar
  3. Klistra in den kod du har kopierat från Google Maps till rutan Innehåll. Du kan bädda in kartan längst ner på sidan genom att klistra in koden efter något befintligt innehåll eller någon annanstans på sidan.
  4. Klicka på Visa redigerare för att växla tillbaka till sidoredigeraren från HTML-visaren och förhandsgranska din karta.
  5. Klicka på Spara.

Generera automatiskt innehåll för en sida

Du kan använda Shopify Magic för att automatiskt generera en titel och innehåll för sidan. Det är som standard amerikansk engelska som används för innehållsförslag. De språkdata som AI använder kommer främst från nordamerikanska källor så genererat innehåll kan innehålla ord och uttryck som är lokala för den regionen. Du kan ändra vilken del av innehållsförslagen som helst, så att de passar kundernas förväntningar.

Shopify Magic genererar endast texten för dina sidor. Eventuella andra interaktiva element kan läggas till manuellt. Om du till exempel skapar en kontaktsida kan du behöva använda anpassad kod för att skapa ett funktionellt kontaktformulär.

Steg:

1. I din Shopify-admin går du till Webbshop > Sidor.
  2. Klicka på Lägg till sida.
  3. Gör något av följande:

• Om du vill generera en sidotitel klickar du på ikonen Generera text i fältet Titel och skriver sedan en beskrivning av vad sidan handlar om.
    • Om du vill generera sidoinnehåll klickar du på ikonen Generera text i RTF-redigeraren i avsnittet Innehåll och slutför sedan följande steg:
      1. Skriv en beskrivning av vad sidan handlar om.
      2. Valfritt: Välj en ny ton från rullgardinsmenyn Ton. Mer information om att välja en ton.
      3. Valfritt: Klicka på ikonen Särskilda instruktioner och skriv ytterligare instruktioner du vill lägga till i fältet Särskilda instruktioner. Se Använda särskilda instruktioner för information om vilka typer av instruktioner du kan ge.
  4. Klicka på Generera.

5. Valfritt: Gör något av följande:

• Klicka på Generera igen för att se de olika resultaten.
    • Välj en annan ton eller ändra instruktionerna och klicka sedan på Generera igen.
  6. Klicka på Behåll för att lägga till det föreslagna innehållet på sidan.

7. Valfritt: Redigera och formatera genererat innehåll för att matcha ditt varumärke.

8. Klicka på Spara.

När du har genererat innehåll för en sida kan du slutföra de återstående stegen för att lägga till en ny sida för att publicera den i din webbshop.

Redigera en sida

Om du vill korrigera skrivfel, lägga till ny information eller göra ändringar i innehållet kan du redigera en sida.

Steg:

1. Klicka på sidans titel.
  2. Gör ändringar av det befintliga sidoinnehåller eller av befintliga inställningar.
  3. Klicka på Spara. Besök sidan i din webbshop för att se till att ändringarna visas. Du kan behöva ladda om webbläsaren för att visa sparade ändringar.

Redigera sökmotorslistningen för en sida

Du kan redigera hur sidan visas i sökmotorresultat för att hjälpa kunderna att hitta din sida och uppmuntra dem att klicka på länken.

Steg:

1. Klicka på sidans titel.

2. Klicka på Redigera i avsnittet Sökmotorlistning.

3. Skriv in en beskrivande titel i fältet Sidtitel. Denna titel kommer att visas som en länk i sökmotorresultat. Du kan skriva upp till 70 tecken i titeln.

4. Ange en Metabeskrivning för sökmotorlistningen. Se till att inkludera relevanta sökord för din produkt för att hjälpa nya kunder att hitta din länk. Du kan också inkludera ditt företagsnamn. Du kan ange upp till 320 tecken i beskrivningen.

1. I avsnittet URL och handtag kan du redigera webbadressen. I de flesta fall behöver du inte göra ändringar i webbadressen. Om du gör ändringar, se till att du konfigurerar URL-omdirigeringar från den gamla webbadressen. En URL får inte innehålla några mellanslag. Handles används för temadesign.
  2. Klicka på Spara.

Radera en sida

1. Klicka på titeln för den sida som du vill radera.
  2. Klicka på Radera sida.
  3. Klicka på Radera.

Om du raderar en sida som du använder i butikens navigering, så raderas även det tillhörande menyalternativet. Om du till exempel raderar en sida för Grossistförfrågningar som du använder i ett menyalternativ för Grosshandel så raderas båda.

Du kan även använda Bulk-åtgärder för att ta bort mer än en sida i taget.

Publicera eller avpublicera sidor i bulk

Du kan uppdatera publiceringsinställningarna för flera sidor i din webbshop samtidigt med hjälp av rullgardinsmenyn Åtgärder.

Publicera sidor i bulk

1. Markera rutan bredvid varje sida som du vill publicera.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Åtgärder och välj sedan Visa valda sidor.
  3. Valfritt: för att visa en opublicerad sida i din webbshopnavigering, lägg till en länk till den i en meny.

Avpublicera sidor i bulk

1. Markera rutan bredvid varje sida som du vill avpublicera från din webbshop.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Åtgärder och välj sedan Dölj valda sidor.
  3. Ta bort länkar till opublicerade sidor från din webbshopnavigering.