Skriv en ”Om oss”-sida

Om du bestämmer dig för att ha en ”Om oss”-sida i din webbutiks innehåll kan du använda den för att berätta historien om ditt företag för dina kunder och få dem att knyta an till ditt varumärke.

Obs! Du behöver inte namnge sidan till ”Om oss”. Istället kan du lägga till en benämning som är mer meningsfull för ditt företag, till exempel ”Vår historia”, ”Värdgrund” eller till och med något mer direkt, som ”Rättvis handel-engagemang”.

Fundera över målen på din ”Om oss”-sida

Överväg följande mål när du skriver din ”Om oss”-sida:

• Var motiverande – Fundera över vad du vill att dina kunder ska göra och hur du vill att de ska känna efter att ha läst sidan. Det kan till exempel vara en bra vilja att inspirera kunder till att gå med i din e-postlista för att lära sig mer om producenterna av dina produkter, eller så kanske du vill göra dem nyfikna om produkter i begränsad upplaga så att de följer dig på sociala medier.
  • Vara autentisk – Berätta historien om ditt företag genom att använda ett unikt och ärligt tilltal. Berätta om de värden som driver ditt företag, historien om dess tillväxt och utmaningar samt målen för ditt företag. Exempelvis kan du genom att berätta om egna erfarenheter övertyga kunderna om behovet av just dina produkter. Om du har svårt att hitta ett autentiskt tilltal kan du försöka med att spela in din berättelse i talad form och sedan skriva av det som ett första utkast.
  • Var engagerande – Använd bilder eller videoklipp för att dela upp texten och hjälpa dina kunder att relatera till ditt företag. Du kan till exempel visa foton ¨på ditt företagsteam eller lägga upp videor med befintliga kunder.

Oroa dig inte över att skapa en perfekt ”Om oss”- sida. När ditt företag växer och förändras över tid kan du uppdatera den här sidan med innehåll som är relevant för dina kunder.

Information som bör vara med på din ”Om oss”-sida

När du skriver din ”Om oss”-sida bör du ange information om ditt företag och dina produkter som kommer att motivera kunderna. Du behöver inte ange precis allt om ditt företag. Fundera på om något av följande exempel skulle göra sig bra på din”Om oss”-sida:

• Vad ni säljer – Allt som gör era produkter annorlunda
  • Varför ni säljer era produkter – företagets uppdrag eller värden
  • Vilka ni är – ert företag, grundaren eller era producenter
  • Vem ni ska säljer till – ert förhållningssätt till kundservice eller kundnöjdhet
  • Varför ni utmärker er – specifik expertis, kundberättelser eller tilläggstjänster

Glöm inte att ha med specifika uppmaningar till kunderna som matchar sidans mål, uppmaningar till handling. Du kan till exempel ha ett registreringsformulär för nyhetsbrevsprenumeration eller knappar för att följa ditt företag på sociala medier.

Lägg till en ”Om oss”-sida i din Shopify-webbutik

När du har skrivit ett utkast till din ”om oss”-sida kan det vara bra att be någon annan att läsa igenom den, ge dig feedback och leta efter eventuella skrivfel. När du är redo kan du lägga till en sida i din webbutik för att dela din berättelse med kunderna.

Steg:

1. Ange sidans titel och innehåll.

2. Under Synlighet väljer du när sidan ska publiceras. Som standard är din nya webbsida synlig när du klickar på Spara. Välj alternativet Dold om du vill att din nya webbsida ska döljas från din webbutik eller klicka på Ange ett specifikt publiceringsdatum för att kontrollera när din webbsida publiceras.

3. Klicka på Spara.

När du har skapat din ”om oss”-sida måste du lägga till en länk till den från din webbutiks navigering så att den visas i en meny.