Shopkey

Shopkey är ett tangentbordstillägg för iPhone, iPad och iPod touch. Du kan snabbt lägga till länkar till dina produkter i meddelandeappar, på sociala medier och på andra platser via webben. När du har delat en produktlänk med Shopkey kan du hålla koll på försäljningen som den genererar från avsnittet Ordrar i Shopify.

OBS! Shopkey är inte längre tillgänglig för nerladdning. Om du tidigare installerade den kan du fortsätta att använda den.

Krav

Innan du använder Shopkey ska du se till att följande krav uppfylls:

Aktivera Shopkey

Du måste konfigurera dina enhetsinställningar för att göra Shopkey tillgänglig i dina tangentbordsalternativ.

Om du har mer än en Shopify-butik associerad med din e-postadress kommer appen också att be dig ange den specifika .myshopify.com-URL för den butik som du vill använda.

Steg:

1. Tryck på ikonen för Shopkey för att öppna appen.

2. Ange samma kontoinformation som du använder för att logga in till din Shopify-butik och tryck sedan på LOGGA IN.

OBS! Om du har ett lösenord som skyddar din webbutik måste du ta bort det innan du kan använda Shopkey.

1. Tryck på Allmänt , tryck på Tangentbord och tryck sedan på Tangentbord i enhetens inställningar. Du kommer att se de tangentbord som du har aktiverat.

2. Tryck på Lägg till nytt tangentbord ... och tryck sedan på Shopkey.

3. Tryck på Shopkey i tangentbordslistan och tryck sedan på knappen Tillåt full åtkomst.

OBS! Fullständig åtkomst är ett iOS-tillstånd som Shopkey behöver för att fungera korrekt. Du kan granska Shopifys sekretesspolicy för att lära dig mer om dina sekretessinställningar.

1. Klicka på Tillåt för att aktivera full åtkomst till Shopkey. Du kan nu använda Shopkey i dina meddelandeappar eller på sociala medier.

Använd Shopkey

När du har aktiverat Shopkey kan du använda det för att komma åt din produktkatalog från andra appar på din iOS-enhet.

Steg:

1. Öppna den app som du vill använda.

2. När du är redo att lägga till en länk till en produkt trycker du på och håller ner glob-ikonen för att välja Shopkey från dina aktiverade tangentbord.

3. Tryck på bilden för den produkt du vill dela eller använd sökfunktionen för att hitta den.

OBS! För att dina produkter ska vara tillgängliga i Shopkey måste de finnas tillgängliga i din webbutik.

1. Om du vill lägga till spårningsinformation till din Shopkey-länk, tryck på knappen ... och välj den plattform där du vill dela länken.

2. Skicka ditt meddelande (eller publicera i din sociala medier-app). Dina kunder kommer att kunna klicka på URL:en och se den produkt du delade i din butik.

Om en kund bestämmer sig för att köpa produkten med hjälp av din Shopkey-länk kommer hänvisningskällan att visas på orderns informationssida i din Shopify-admin.