Skapa en grossistbutik

Din lösenordsskyddade grossistbutik skapas automatiskt när du lägger till grossistkanalen i din Shopify-admin.

Webbplatsadressen för din grossistbutik använder följande standardformat: https://your-shopify-store-name.wholesale.shopifyapps.com. Du kan ändra domänen för adressen från sidan Inställningar i grossistkanalen.

OBS! Till skillnad från din webbutik kan du inte logga in på din grossistbutik så snart den är skapad. Din grossistbutik är lösenordsskyddad och ingen (inklusive Shopify-butiksägaren) kan komma åt den utan ett grossistbutikskonto. Ett grossistbutikskonto är inte detsamma som ett webbutikskonto. Du kan inte logga in på grossistbutiken med hjälp av din webbutiks användarnamn och lösenord.

Du måste skapa grossistbutikskonton för de kunder som du vill logga in på grossistbutiken. Läs mer om hur du skapar grossistkunder.

Lägg till grossistkanalen (och skapa din grossistbutik)

En lösenordsskyddad, separat grossistbutik skapas automatiskt när du lägger till grossistkanalen i din Shopify-admin.

Innan du börjar

• Din butik måste ha Shopify Plus-planen.
  • Du måste logga in på din Shopify-admin med antingen butiksägarens inloggningsuppgifter till Shopify eller med ett personalkonto som har behörigheter för Applikationer och Inställningar.

Så här lägger du till grossistkanalen:

1. Från din Shopify-admin klickar du på + knappen bredvid rubriken Försäljningskanaler.
  2. I dialogrutan Lägg till försäljningskanal hittar du Grosshandel i listan över tillgängliga kanaler och klickar sedan på Läs mer.
  3. Klicka på Lägg till kanaloch följ anvisningarna.

Din grossistbutik har skapats.

Relaterade länkar