Minimibelopp för grossistorder

Du kan ställa in ett lägsta beställningsbelopp för din grossistbutik på sidan Inställningar för att säkerställa att dina kunder spenderar ett visst belopp varje gång de lägger en grossistorder. För enskilda kunder kan du ställa in beloppet från deras kundsida. Ett lästa beställningsbelopp som ställts in för en grossistkund har företräde framför det lägsta beställningsbelopp som ställts in för affären.

Till exempel kan du ställa in $150 som det minimala beställningsbeloppet för din grossistbutik. Därefter anger du det minimala beställningsbeloppet som $200 för kunden Joe. Alla kunder utom Joe skapar order som uppfyller eller överstiger $150. Joe skapar ordrar som uppfyller eller överstiger $200.

Du kan även ställa in minimi- och maximikvantiteter för enskilda produkter och varianter när du skapar dina prislistor. Läs mer om grossistprislistor.

Ange det minimala beställningsbeloppet för din grossistbutik

Såvida en grossistkund inte har sina egna minimala beställningsbelopp måste dina grossistkunder skicka in beställningar som uppfyller eller överstiger det belopp som ställts in för grossistbutiken.

Så här ställer du in de minimala beställningsbeloppen för din grossistbutik:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Wholesale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar.

5. Välj alternativet Ställ in ett lägsta belopp och ange det belopp som grosshandelsorderutkast måste matcha eller överstiga.

6. Klicka på Spara.

Ange ett lägsta orderbelopp för nya grossistkunder

Det minimala beställningsbelopp som du ställer in för en grossistkund är det belopp som deras grossistbeställningar måste uppfylla eller överstiga (oavsett om det finns ett minimibelopp som ställts in för butiken).

Så här ställer du in minimibeloppet för en kund:

1. Öppna grossistkanalen och klicka sedan på Kunder.
  2. Klicka på kundens namn i tabellen.
  3. Välj Ställ in ett lägsta belopp och ange sedan det lägsta belopp som denna kunds ordrar måste uppnå eller överstiga.
  4. Klicka på Spara.

Relaterade länkar