Prissättning och hantering av produkter

För att publicera produkter på Handshake måste du tilldela varje produkt ett grossistpris. Dessa priser visas intill dina produkter när återförsäljare besöker Handshake.

Du måste också ställa in en produktkategori för varje produkt från de fördefinierade kategorierna i Handshake. Om du till exempel säljer T-shirts till damer väljer du Apparel & Footwear > Women's Apparel. Om du vill att en enda produkt ska visas i två olika kategorier måste du duplicera produkten i Shopify-administratören och tilldela alla kopior till olika produktkategorier i Handshake.

Lägg till grossistpriser och produktdetaljer

Du kan ange produktpriser och detaljdata individuellt eller i mängd.

Ange individuell information

1. Från din Shopify-administratör går du till Handshake > Produkter.
  2. Välj en produkt.
  3. I avsnittet Kategori väljer du den kategori som bäst matchar produkten.
  4. Valfritt: Om du vill att alla produktvarianter ska ha samma prisinformation klickar du på Tillämpa på alla varianter i avsnittet Prissättning.
  5. Ange prisinformationen för varje variant: - Grossistpris - Det pris per enhet som en återförsäljare skulle betala om de köpte produkten i grosshandel.

• Detaljhandelspris - Rekommenderat pris för återförsäljare att sälja produkten för.
    • Minimiorder - Det minimala antalet artiklar av varianten som en återförsäljare måste köpa per order. Detta är inte synligt för återförsäljare.
    • Artiklar per ärende - Kvantiteten av en variant i ett enda fall som du skulle skicka till återförsäljaren. Till exempel, om en låda med en viss variant innehåller 50 av den varianten anger du 50. Detta är inte synligt för återförsäljare.
  6. Klicka på Spara.

För att redigera detaljerna för en produkt, gå till Produkter i din Shopify-administratör och klicka på den produkt som du vill redigera. Om du vill ha olika produktdetaljer för samma produkt måste du duplicera produkten i din Shopify-administratör och redigera detaljerna för de enskilda versionerna.

Ange massinformation

När du anger priser och detaljuppgifter i mängd gäller de för alla varianter av varje produkt. Om du vill ändra pris eller detaljer för en viss variant, se Ange individuell information.

När du redigerar produkter i mängd kan du ändra produktkategorierna, produktpriserna, artiklarna per ärende och de minimala orderbeloppen.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Handshake > Produkter.
  2. Välj de produkter som du vill redigera och klicka sedan på Redigera.
  3. Valfritt: I avsnittet Kategori väljer du den kategori som bäst matchar produkten.
  4. Valfritt: Välj hur du vill ställa in produktpriserna: - För att ställa in ett specifikt pris som gäller för varje produkt, till exempel 10 USD, välj Fast grossistpris och ange sedan priset.

• Om du vill ställa in priserna till en procentandel av varje produkts ursprungliga pris, till exempel 15 % rabatt på det ursprungliga priset, väljer du Procentuell rabatt och anger sedan procentbeloppet. Antag till exempel att du redigerar tre produkter som hade priserna 50 USD, 75 USD och 100 USD. Om du angav en procentuell rabatt på 15 % blir grossistpriserna 42,50 USD, 63,75 USD och 85 USD.
  5. Valfritt: Lägg till ytterligare information: - Artiklar per fall - Antalet artiklar som finns i en vanlig produktbehållare.

• Minsta order - Det minsta antalet varor en kund kan beställa av en produkt.
  6. Klicka på Klar och sedan på Spara.

Publicera och avpublicera produkter

1. Från din Shopify-administratör går du till Handshake > Produkter.
  2. Klicka på produkten.
  3. I avsnittet Status väljer du om du vill publicera eller avpublicera produkten.
  4. Klicka på Spara.

Följande produktstatusar visas på sidan Handshake > Produkter:

• Publicerad - Produkten är publicerad i Handshake-katalogen och den är synlig för återförsäljare.
  • Väntande - Produkten är redo att publiceras, men du har ännu inte publicerat din leverantörsprofil för Handshake.
  • Opublicerade - Produkten saknar nödvändig information, eller så har du tagit bort produkten från Handshake.

Hantera produkttillgänglighet

När du lägger till försäljningskanalen Handshake i din Shopify-butik är alla produkter inställda för att vara tillgängliga i Handshake som standard. Om du vill ändra tillgängligheten kan du justera tillgängligheten för produkten i din Shopify-administratör. Produktsidan i Handshake ger dig en översikt över alla produkter du lägger till och gör det möjligt för dig att redigera produkterna enskilt eller i mängd.