Vanliga frågor om frakt

Hitta svar på några vanliga frågor om hur du ställer in inställningar för Frakt och leverans i Shopify.

Hur tillhandahåller jag gratis frakt för mina kunder?

Så här kan du erbjuda dina kunder gratis frakt:

Hur tar jag bort frakt för digitala produkter?

Om du säljer en digital nedladdningsprodukt eller en tjänst bör du inaktivera frakt för den produkten genom att avmarkera Detta är en fysisk produkt på produktens informationssida.

Hur lägger jag till hanteringsavgifter till mina fraktkostnader?

Du kan ange dina fraktkostnader eller lägga till en hanteringsavgift på följande sätt:

• lägg till ett fast belopp till dina produktpriser (du kan redigera dessa från sidan Produkter)
  • lägg till ett fast belopp till dina fasta priser eller en fast procentandel till dina beräknade priser.

Kan jag lägga till produktspecifika fraktkostnader?

Du kan lägga till fraktregler för varje produkt med hjälp av leveransprofiler. Om du lägger till produkter i en anpassad leveransprofil kan du skapa fraktzoner och priser som är specifika för endast de produkterna. För mer information, se _ Fraktprofiler.

Hur lägger jag till en anpassad transportör med mina egna uppgifter?

Du kan lägga till anpassade konton för budföretag om din butik har en Advanced Shopify Plan, finns på Shopify Plus eller har funktionen leverans beräknad av budföretag. Du kan visa dina avtalade priser i kassan genom att använda dina kunduppgifter med USPS, Canada Post, UPS, och FedEx.

Hur skriver jag ut en testetikett?

Du kan skriva ut en testfraktsedel från Frakt och leverans -sidan i din Shopify-administratör eller Shopify-app. Du debiteras inte när du skriver ut en testfraktetikett.

Hur avbryter eller annullerar jag en fraktetikett?

Du annullerar en fraktetikett från avsnittet Distribution på en orders sida.

Hur debiterar Shopify mig för fraktetiketter?

Kostnaden för en fraktetikett debiteras via ditt Shopify-konto under din vanliga faktureringsperiod. Om du når din dagliga faktureringströskel för fraktetiketter kan du dock fortsätta att köpa fraktetiketter som motsvarar 10 % av tröskelvärdet medan en faktura genereras. Alla inköp som görs under denna tid ingår i din nästa faktura.

Om du annullerar en fraktetikett kommer kostnaden att återbetalas som en kredit för framtida etikettköp. Kostnaden återbetalas inte direkt till ditt Shopify-konto.

Kan jag erbjuda mina kunder lokal hämtning eller ett leveransalternativ?

Om du vill erbjuda kunder möjligheten att hämta sin order lokalt kan du ställa in hämtning.

Med hämtning kan kunderna hämta sina onlineordrar i din detaljhandelsbutik, på trottoaren eller på vilken plats som helst som du väljer.

Om du vill erbjuda kunderna ett lokalt leveransalternativ kan du ställa in lokal leverans från dina frakt- och leveransinställningar.

Du kan skapa ett leveransområde för var och en av dina platser. Kunderna har lokal leverans som ett alternativ i kassan om deras adress är inom ett av dina leveransområden.

Hur mycket kostar det att köpa en fraktetikett via Shopify Shipping?

Obs! Shopify Shipping är tillgängligt för order som skickas från distributionsplatser baserade i USA (USPS, DHL Express och UPS) och Kanada (Canada Post).

Det finns ingen avgift per etikett när du köper en fraktetikett. I stället debiteras kostnaden för den rabatterade etiketten som köps via Shopify Shipping. Fraktpriserna varierar men du kan visa exempelpriser för att få en bättre uppfattning om fraktkostnaderna.

Hur gör jag mina fraktkostnader attraktivare för mina kunder?

Du kan göra dina fraktsatser attraktivare för dina kunder på tre sätt:

• gratis frakt—du kan erbjuda gratis frakt på order över ett visst belopp för att uppmuntra kunder att avsluta sin utcheckning.
  • beräknad frakt—du kan debitera exakta fraktkostnader för att undvika att ta för mycket betalt av kunderna.
  • frakt till fast avgift—du kan erbjuda frakt till fast avgift till inhemska kunder för att uppmuntra att utcheckningen slutförs.

Vad är skillnaden mellan Shopify Shipping och beräknade priser?

Om din butik är baserad i USA eller Kanada kan du använda Shopify Shipping för att visa beräknade priser för dina kunder och få reducerade fraktpriser från USPS eller Canada Post.

Om du inte är berättigad till Shopify Shipping kan du erbjuda dina kunder beräknade priser i kassan med hjälp av dina personuppgifter via USPS, Canada Post, UPSeller FedEx om du har en Advanced Shopify Plan eller högre, eller har funktionen leverans beräknad av budföretag på ditt konto.

Varför laddas min fraktetikett ner till min dator när jag klickar på Skriv ut etikett?

Om du använder Google Chrome kan dina fraktetiketter hämtas till datorn automatiskt i stället för att en utskriftsdialog öppnas.

Gör så här om du vill skriva ut en fraktetikett med dessa inställningar:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på numret för en order som du redan har köpt en fraktetikett för.

3. Klicka på Skriv ut etikett i avsnittet Distribution. Detta laddar ner etikettfilen till din dator så att du kan skriva ut den.

4. När nedladdningen är klar letar du fram och öppnar filen på din dator.

5. När du har öppnat filen klickar du på Skriv ut.

6. I utskriftsdialogrutan väljer du den skrivare du vill använda för att skriva ut etiketten.

7. Välj den pappersstorlek som överensstämmer med skrivaren du använder för att skriva ut etiketten. Välj 10 x 15 cm om du använder en etikettskrivare. Välj*22 x 28 cm* om du använder en vanlig skrivare.

8. När du har valt rätt skrivare och pappersformat klickar du på Skriv ut.