Skapa en inkommande överföring

När du har lagt till de nödvändiga produktuppgifterna, följ dessa steg för att starta en inkommande överföring av lagret till ett av Shopifys distributionscenter.

Var noga med att lägga till spårningsinformation när du skapar en överföring. Om du inte har spårningsinformation när du skapar överföringen ska du se till att du redigerar överföringen och lägger till informationen när du har den. Du kan lägga till extra hanteringskostnader om en leverans anländer till ett av Shopifys distributionsnätverk utan spårningsinformation.

Du kan överföra upp till 500 poster på en gång.

Skapa en inkommande överföring

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inkommande överföringar > Skapa inkommande överföring.
  3. Välj ursprung för överföringen.
  4. Valfritt: Om du inte vill ändra lagernivåerna för ursprungsadressen avmarkerar du Dra av artiklar från lager på denna plats.
  5. Välj destination för överföringen.
  6. Lägg till produkter till överföringen. Hänvisa till Ladda upp produkter via en CSV-fil för att ladda upp produkter med hjälp av en CSV-fil.
  7. Klicka på Skicka in inkommande överföring.

Packa och märk sedan din inkommande överföring.

Lägg till en leverantör

Istället för att välja en av dina egna platser som ursprung för en överföring kan du skapa leverantörsprofiler att använda som ursprung. När du har skapat en leverantör kan du välja den leverantören vid ursprung för framtida överföring.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inkommande överföringar > Skapa inkommande överföring.
  3. Klicka på Lägg till leverantör och lägg till leverantörens uppgifter i rullgardinsmenyn Ursprung.
  4. Klicka på Spara leverantör.

När du har skapat leverantören kan du antingen radera den nya överföringen eller fortsätta att skapa den nya ankommande överföringen.

Redigera en leverantörs kontaktuppgifter

Du kan redigera en leverantörs uppgifter genom att lägga till leverantören till en ny ankommande överföring och sedan ändra leverantörens uppgifter. Du kan sedan radera den nya överföringen eller fortsätta att skapa en ny ankommande överföring.

När du har skickat en överföring kan leverantörens adress inte redigeras och kommer inte att ändras om du redigerar den adressen på en annan överföring.

Om du byter namn på en leverantör kommer leverantörens namn att ändras i alla befintliga överföringar.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inkommande överföringar > Skapa inkommande överföring.
  3. Välj leverantör i rullgardinsmenyn Ursprung.
  4. Klicka på Visa leverantörsuppgifter > Redigera.
  5. Gör eventuella ändringar och klicka sedan på Spara leverantör.

Ladda upp produkter via en CSV-fil

Du kan ladda upp produkter till din inkommande överföring via en CSV-fil, istället för att lägga till dem manuellt. När du skapar en inkommande överföring kan du klicka på Lägg till produkter via en CSV-fil och ladda upp en formaterad CSV-fil. Du kan antingen ladda ner en CSV-mallfil från din butik eller skapa CSV-filen manuellt.

Ladda ner CSV-mallfil

CSV-mallfilen innehåller alla dina produkter som är berättigade till Shopifys distributionsnätverk. Varje produkts lagernivå har ett standardvärde på 0.

När du har laddat ner mallen redigerar du det lager som du vill ska ingå i överföringen. Alla produkter med en lagernivå på 0 i CSV-filen läggs inte till i den inkommande överföringen.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inkommande överföringar > Skapa inkommande överföring.
  3. Klicka på Importera från CSV.
  4. Klicka på Ladda ner en förformaterad mall för CSV-mall.

Skapa en CSV-fil manuellt

Du kan skapa en CSV-fil med hjälp av ett kalkylarksprogram, till exempel Google Sheets. Filen kräver behöver bara ha rubrikerna SKU och Quantity. Lägg till SKU och lagerförteckningen för varje rad efter rubrikerna för en produkt som du vill lägga till i din lageröverföring. Alla SKU:er måste vara för produkter som är berättigade till Shopifys distributionsnätverk för att uppfylla kraven. Se till att du sparar kalkylbladsfilen som en CSV-fil när du är klar med att lägga till produkter.