Skapa en inkommande överföring

När du har lagt till de nödvändiga produktuppgifterna, följ dessa steg för att starta en inkommande överföring av lagret till ett av Shopifys distributionscenter.

Var noga med att lägga till spårningsinformation när du skapar en överföring. Om du inte har spårningsinformation när du skapar överföringen ska du se till att du redigerar överföringen och lägger till informationen när du har den. Du kan lägga till extra hanteringskostnader om en leverans anländer till ett av Shopifys distributionsnätverk utan spårningsinformation.

Du kan överföra upp till 500 poster på en gång.

När du lägger till en variant som inte har skickats till Shopifys distributionsnätverk tidigare, visar varianten en New-tagg i den inkommande överföringen. När du skickar en inkommande överföring som innehåller nya varianter måste du bekräfta att de nya varianterna är berättigade för Shopifys distributionsnätverk. Om du skickar varianter som inte är berättigade till Shopifys distributionsnätverk kan du bli debiterad returavgifter.

Skapa en inkommande överföring

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inkommande överföringar > Skapa inkommande överföring.
  3. Välj ursprunget för överföringen. Detta kan vara från en av dina platser eller från en leverantör.
  4. Valfritt: Om du inte vill ändra lagernivåerna för ursprungsadressen avmarkerar du Dra av artiklar från lager på denna plats.
  5. Välj destination för överföringen.
  6. Klicka på Lägg till produkter. Hänvisa till Ladda upp produkter via en CSV-fil för att ladda upp produkter med hjälp av en CSV-fil.
  7. Klicka på Skicka in inkommande överföring.
  8. Om någon av dina produkter inte har skickats till Shopifys distributionsnätverk tidigare fyller du i dialogrutan Bekräfta att dina produkter är berättigade och klickar sedan på Bekräfta och skicka.

Packa och märk sedan din inkommande överföring.

Lägg till en leverantör

Istället för att välja en av dina egna platser som ursprung för en överföring kan du skapa leverantörsprofiler att använda som ursprung. När du har skapat en leverantör kan du välja den leverantören som ursprung för framtida överföring.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inkommande överföringar > Skapa inkommande överföring.
  3. Klicka på Lägg till leverantör och lägg till leverantörens uppgifter i rullgardinsmenyn Ursprung.
  4. Klicka på Spara leverantör.

Lägg till intervall till inkommande kvantiteter

Om kvantiteten för en variant i din inkommande överföring inte matchar den kvantitet som distributionscentret mottar, hamnar den inkommande överföringen i ett revisionstillstånd. Om det inte finns någon rimlig förklaring kontaktar vårt distributionsteam dig om skillnaden.

För att undvika det här revisionstillståndet för små felmarginaler kan du lägga till ett procentbaserat tröskelvärde, eller intervall, till dina inkommande överföringskvantiteter. Om den kvantitet som distributionscentret räknar ligger inom ditt intervall, hamnar den inkommande överföringen inte i ett revisionstillstånd.

Det intervall som du lägger till gäller för varje variant i överföringen. Om du vill lägga till olika intervall för olika varianter kan du skapa flera inkommande överföringar.

Antag till exempel att din inkommande överföring har två varianter, en med en kvantitet på 100 och en med 200. Du anger sedan ett kvantitetsintervall på 10% för den inkommande överföringen. Varianten med en kvantitet på 100 utlöser inte en revision om distributionscentret räknar på allt från 90 till 110 enheter. Varianten med en kvantitet på 200 utlöser inte en revision om distributionscentret räknar på allt från 180 till 220.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inkommande överföringar.
  3. Öppna en inkommande överföring: - Klicka på Skapa inkommande överföring om du inte redan har en inkommande överföring.

• Om du har en inkommande överföring som du vill lägga till en kvantitetströskel för klickar du på den inkommande överföringen.
  4. Bredvid Kvantitetskostnad ± 0 % klickar du på Redigera.

5. Ange ett procentbelopp i Kvantitetsintervall och klicka sedan på Skicka.

Redigera en leverantörs kontaktuppgifter

Du kan redigera en leverantörs uppgifter genom att lägga till leverantören till en ny ankommande överföring och sedan ändra leverantörens uppgifter. Du kan sedan radera den nya överföringen eller fortsätta att skapa en ny ankommande överföring.

När du har skickat en överföring kan leverantörens adress inte redigeras och kommer inte att ändras om du redigerar den adressen på en annan överföring.

Om du byter namn på en leverantör kommer leverantörens namn att ändras i alla befintliga överföringar.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inkommande överföringar > Skapa inkommande överföring.
  3. Välj leverantör i rullgardinsmenyn Ursprung.
  4. Klicka på Visa leverantörsuppgifter > Redigera.
  5. Gör eventuella ändringar och klicka sedan på Spara leverantör.

Lägg till produkter till en inkommande överföring i bulk med en CSV-fil

Du kan ladda upp produkter till din inkommande överföring via en CSV-fil, istället för att lägga till dem manuellt. När du skapar en inkommande överföring kan du klicka på Lägg till produkter via en CSV-fil och ladda upp en formaterad CSV-fil. Du kan antingen ladda ner en CSV-mallfil från din butik eller skapa CSV-filen manuellt.

Ladda ner CSV-mallfil

CSV-mallfilen innehåller alla dina produkter som är berättigade till Shopifys distributionsnätverk. Varje produkts lagernivå har ett standardvärde på 0.

När du har laddat ner mallen redigerar du det lager som du vill ska ingå i överföringen. Alla produkter med en lagernivå på 0 i CSV-filen läggs inte till i den inkommande överföringen.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inkommande överföringar > Skapa inkommande överföring.
  3. Klicka på Importera från CSV.
  4. Klicka på Ladda ner en förformaterad mall för CSV-mall.

Skapa en CSV-fil manuellt

Du kan skapa en CSV-fil med hjälp av ett kalkylarksprogram, till exempel Google Sheets. Filen kräver behöver bara ha rubrikerna SKU och Quantity. Lägg till SKU och lagerförteckningen för varje rad efter rubrikerna för en produkt som du vill lägga till i din lageröverföring. Alla SKU:er måste vara för produkter som är berättigade till Shopifys distributionsnätverk för att uppfylla kraven. Se till att du sparar kalkylbladsfilen som en CSV-fil när du är klar med att lägga till produkter.