Lämna leveransfordran

Observera: Transportörer accepterar för närvarande inte fordran för sena paket, eftersom de har stängt av garantin för leveransdatum på grund av COVID-19.

Om en av dina försändelser kommer sent, är skadad eller saknar varor, eller om den har försvunnit under transport, kan du skicka in en fordran som ett e-postmeddelande till fraktspecialistgruppen i fliken Översikt i din app för Shopifys distributionsnätverk.

Fraktspecialistgruppen hjälper dig med din fordran så snart som möjligt, och de kommer att skicka ett svar via e-post när de har mer information eller vet mer om nästa steg. När de har skickat in din fordran till transportören tar det mellan 10-15 dagar för transportören att behandla din fordran.

Villkor

Alla leveranser är inte berättigade till fordran. Granska följande riktlinjer för att avgöra om ditt paket är kvalificerat:

• USPS First Class och First Class International-etiketterna inkluderar inte försäkring, och det är alltså inte möjligt att göra anspråk på leveranser som använder dessa tjänster.
  • Alla USPS-fordran måste göras inom 60 dagar från inlämningsdagen.
  • UPS servicegarantifordran måste göras inom 15 dagar från det schemalagda leveransdatumet.
  • UPS skadefordran på leveranser skickade inom Kanada, till USA och internationellt måste göras så snart som möjligt efter att skadan upptäckts och senast 60 dagar efter leveransdatum.
  • I allmänhet måste UPS förlustfordran på leveranser skickade inom Kanada eller till USA göras inom 9 månader.
  • I allmänhet måste UPS förlustfordran på leveranser som skickas till internationella destinationer (utom till USA) göras inom 6 månader.
  • Om din fordran gäller en förlorad försändelse måste du lämna in fordran efter den tidsram som transportföretaget angivit: - USPS Priority Express - efter 7 dagar från inlämningsdagen

• Alla andra USPS tjänster - efter 15 dagar från inlämningsdatum
    • UPS - 24 timmar efter förväntat leveransdatum
  • Om din försändelse inte skannades eller godkändes korrekt av transportföretaget, kontakta sfn-help@shopify.com istället.

Om du vill ha mer information om USPS fordringar, se USPS: s sida för att lämna en fordran. Om du vill ha mer information om UPS fordringar, se UPS regler och villkor för service.

Information krävs

Ditt e-postmeddelande till fraktspecialistgruppen måste innehålla följande information:

• en länk till ordern
  • leveransens spårningsnummer
  • en sammanställning av problemet
  • kundens för- och efternamn
  • kundens telefonnummer (UPS kommer inte att öppna en fordran utan denna)
  • en lista över produkterna och deras SKU i leveransen
  • totalkostnad för produkter i leveransen
  • kostnaden för fraktsedeln

Om fordran gäller en skadad försändelse måste du också ange följande:

• i e-postmeddelandet till fraktspecialistgruppen ska du bifoga en beskrivning av originalförpackningen
  • i e-postmeddelandet till fraktspecialistgruppen ska du bifoga fraktsedeln
  • om transportföretaget begär en inspektion ska du se till att paketet är tillgängligt för upphämtning

Fordringsresultat

Fraktspecialistteamet skickar ett e-postmeddelande till dig med ett resultat av fordran. Om din fordran lyckas kommer krediten att tillämpas på ditt konto hos Shopify. Kontoägaren kan se kredit i din Shopify-administratör genom att gå till Inställningar > fakturering och klicka på tillämplig faktura.