Aktiverar beräknad frakt med UPS

Du kan visa fraktkostnader i din kassa som har beräknats av UPS. Du måste konfigurera ditt UPS-konto och sedan ansluta det till din Shopify-admin.

När du har anslutit ditt UPS-konto till din Shopify-administratör kan du ställa in priser beräknade av UPS.

Om din butik är baserad i USA kan du även göra följande:

Krav för att aktivera beräknad frakt med UPS

För att aktivera beräknad frakt med UPS måste du uppfylla följande krav:

• Du måste ha ett UPS-konto som har ett kontonummer, ibland kallat ett Leveransnummer.
  • Din butik måste ha Advanced Shopify- eller Plus-planen. Om du använder Shopify-planen kan du lägga till den här funktionen mot en månadsavgift eller byta från månadsvis till årlig fakturering. Kontakta Shopify-supporten för ytterligare information.

Steg 1: Registrera dig för ett konto hos UPS

Om du inte redan har ett UPS-konto kan du registrera dig för ett.

Steg:

1. Besök UPS webbplats.
  2. Registrera dig för ett konto genom att använda en av de anslutna partnersidorna eller genom att fylla i formuläret som krävs.
  3. Godkänn UPS-teknikavtalet och klicka sedan på Registrera.
  4. Bekräfta din e-postadress för att slutföra registreringsprocessen.

Steg 2: Erhåll ditt UPS-kontonummer

Beroende på när och hur du skapade ditt UPS-konto kan det hända att det inte har ett kontonummer, ibland kallat ett Leveransnummer, som är kopplat till det ännu. Du kan kontrollera om ditt konto redan har ett kontonummer eller så kan du registrera dig för ett.

Hitta ditt kontonummer

Om du redan har ett kontonummer så kan du hitta det på en kopia av en UPS-faktura eller genom att logga in på ditt UPS-konto. Om du inte har ett kontonummer kan du registrera dig för ett online.

Steg:

1. Logga in på ditt konto på UPS webbplats.
  2. Välj Betalningsalternativ från kontomenyn uppe i högra hörnet på sidan.

Ditt kontonummer visas under Mina betalningsmetoder i kolumnen Nummer (ditt kontonummer har ett format som liknar 123AB4). Om ett kontonummer inte visas här måste du registrera dig för ett online.

Registrera dig för ett kontonummer hos UPS

Om ditt UPS-konto inte har ett kontonummer som är kopplat till det ännu så måste du registrera dig för ett.

Steg:

1. Logga in på ditt konto på UPS webbplats.
  2. Välj Betalningsalternativ från kontomenyn uppe i högra hörnet på sidan.
  3. Välj Lägg till nytt konto från menyn Lägg till en betalningsmetod och klicka sedan på Lägg till.
  4. Välj den adress du vill använda för registreringen och klicka på Nästa.
  5. Ange dina svar på frågorna angående din leveransprofil.

Du kan nu ange ditt kontonummer för att ansluta ditt UPS-konto.

Steg 3: Verifiera din adress

Du måste bekräfta ditt konto med adressen som är kopplad till ditt kontonummer.

Steg:

1. Logga in på ditt konto på UPS webbplats.
  2. Välj Betalningsalternativ från kontomenyn uppe i högra hörnet på sidan.
  3. Hitta rätt konto i avsnittet Mina betalningsmetoder och klicka sedan på Redigera.
  4. Öppna avsnittet Platsadress.
  5. Använd posterna för land och postnummer i det här avsnittet för att godkänna ditt konto.

Steg 4: Verifiera din faktura

Om du har fått en faktura under de senaste 90 dagarna (eller 45 dagar för konton som inte är baserade i USA eller Kanada) så måste du auktorisera ditt konto med en av de tre senaste fakturorna. Du behöver inte genomföra det här steget om du inte har erhållit en faktura under den perioden.

Om du har registrerat dig för UPS Billing Center kan du se dina fakturor online.

Steg:

1. Logga in på UPS Billing Center.
  2. Klicka på Visa faktura i avsnittet Snabblänkar.
  3. Välj en tillämplig faktura genom att klicka på fakturanumret.
  4. Klicka på Visa/ladda ner fakturauppgifter.

Du kan hitta följande information på din UPS-faktura:

• Uppe i högra hörnet av fakturan, under Faktura för leveransservice hittar du fakturadatum, fakturanummer och kontroll-ID.
  • Fakturabeloppet visas bredvid Summan för denna period längst ner på fakturan. Om summan är 0 så använder du summan Avgifter denna period som visas under Sammanfattning av avgifter.

Steg 5: Anslut ditt UPS-konto

Du måste registrera dig för ett UPS-konto och ha en UPS-faktura innan du kan ansluta ditt UPS-konto till Shopify.

När du ansluter ditt konto kan du välja att använda detaljhandelsfraktpriser som ställts in av UPS eller fraktkostnader som ditt företag har förhandlat fram med UPS. Det kan ta upp till tre arbetsdagar innan de förhandlade priserna visas i din kassa. Om de inte visas efter tre arbetsdagar kan du kontakta Shopify-support för att få hjälp.

Steg:

När du har anslutit ditt UPS-konto till Shopify visas en ny post i avsnittet Ytterligare användare på din kontosida i ditt UPS-konto. Det här är ditt Shopify-konto som är anslutet till ditt UPS-konto. Den innehåller ett konto-ID som du kanske inte känner igen och den e-postadress som är kopplad till ditt Shopify-konto. Detta konto krävs. Om du tar bort det förlorar du anslutningen mellan dina UPS- och Shopify-konton och du måste kontakta Shopify-support för att lösa problemet.

Steg 6: Testa dina budberäknade fraktkostnader

När du har anslutit din tredjepartstransportör till din Shopify-admin kan du testa din kontointegration och förhandsgranska beräknade fraktkostnader för specifika pakettyper, storlekar och destinationer i Shopify-admin.

Fraktkostnaderna som visas under testning är exempelkostnader och kan skilja sig från fraktkostnaderna som visas för dina kunder i kassan.

Steg 7: Ställ in budberäknade fraktkostnader

Ställ in dina fraktkostnader som UPS har beräknat, för att visa dem för dina kunder i kassan.

Få support

Om du har problem med din UPS-kontokonfiguration kan du gå till UPS hjälp- och supportcenter eller kontakta UPS kundsupport:

Få hjälp med konfiguration av UPS-konto
Land Kontaktnummer
USA 1-800-742-5877
Kanada 1-800-742-5877
Storbritannien 03457 877 877

Kontakta Shopify-support om du har problem med att ansluta ditt UPS-konto till Shopify.

Inaktivera beräknad frakt från UPS

Om du inte längre vill använda beräknad frakt av UPS kan du koppla bort ditt budkonto från din Shopify-admin.

UPS-kontotyper

Beskrivning av de olika UPS -ontotyperna
Kontotyp Metod Beskrivning
Daglig upphämtning Hämta En chaufför från UPS stannar vid din plats en gång per arbetsdag, enligt ett schema. Du kan schemalägga dina dagliga upphämtningar på UPS.com. Se Daglig upphämtning för att få mer information om den här tjänsten
Engångsupphämtning Hämta Du kontaktar UPS för att få dina paket upphämtade genom att schemalägga dina upphämtningar online eller via telefon, enligt behov. Se UPS On-Call Pickup om du vill lära dig mer om den här tjänsten.
Kundräknare Lämna Du lämnar dina paket vid ett UPS-kundcenter (UPS Store, auktoriserade leveransoutlets och UPS kontaktpunkter).
Brevcenter Lämna Du lämnar dina paket i en UPS-brevlåda.
Air Service-center Lämna Du lämnar dina paket på ett flygservicecenter.