Distribution av Amazon

Shopify stöder inte längre Fulfillment by Amazon (FBA)-integrering från 31 mars 2023. Om du vill fortsätta eller börja hantera Amazon Multi-Channel Fulfillment (MCF) direkt från Shopify så måste du installera en app från Shopify App Store.

Amazon Multi-Channel Fulfillment (MCF) för Shopify – Gratisapp från Amazon

Amazon Multi-Channel Fulfillment-appen (MCF) gör att du tryggt kan importera och distribuera Shopify-ordrar med Amazons plocknings-, packnings- och leveranstjänst. Denna tjänst är tillgänglig för handlare som distribuerar ordrar i USA, för kunder med adresser i USA. Du kan installera MCF-appen från Shopify App Store.

Slutför konfigurationen av Amazon Multi-Channel Fulfillment-appen (MCF) genom att:

• Anslut ett Amazon-säljarkonto
  • Hantera din lagerförteckning
  • Konfigurera dina inställningar i MCF-appen

Gå till Amazons användarguide för att granska installationsprocessen. Mer information om fördelarna med att använda MCF-appen.

Andra anslutningsappar från tredje part

Om du behöver distribuera ordrar med MCF utanför USA så kan du installera en annan app som erbjuder integration med MCF-tjänster i Storbritannien, Kanada, Japan, Frankrike, Italien, Tyskland, Mexiko, Australien, Spanien och USA.

Faq

Kommer FBA-integrationen att förbli installerad i min butik efter den 31 mars 2023? Ja. Du kan inaktivera den manuellt. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin. Klicka på knappen Inaktivera under avsnittet Fulfillment by Amazon.

Vad kommer att hända med mina ordrar när FBA-integrationen är inaktuell? Ordrar kommer fortsatt att visas på din butiks ordersida och förbli öppna. Du måste flytta dem till den nya MCF-distributionstjänsten manuellt genom att installera MCF-appen och flytta produkter till den nya distributionsplatsen eller flytta dem till den distributionstjänst du föredrar.

Vad är processen efter att jag har installerat MCF-appen?Först måste du uppdatera alla lager för produkt/produktvariant från FBA till MCF.Du kan duplicera ej distribuerade ordrar med produkter som Amazon har distribuerat för att uppdatera dem så att MCF-distributionstjänsten är länkad till ordern.Från en orders detaljer klickar du på Fler åtgärder och väljer sedan Duplicera.När ordern har duplicerats visas dess plats som MCF istället för FBA för de relevanta produkterna.

Vad händer med lager för produkter som inte har tilldelats en ny plats för din distributionstjänst?Produkter som inte har tilldelats en ny plats för distributionstjänster tilldelas din butiks standardplats. Du kan manuellt tilldela lagret till den nya appens plats.