Ange behandlingstider

Om du visar en förväntad leveranshastighet intill dina fraktkostnader i din kassa, bör du även meddela dina kunder om dina behandlingstider. För mer information om vad behandlingstid är, se Förstå och förkorta behandlingstider.

Förväntade leveranshastigheter kan visas i följande situationer:

• om de manuellt läggs till i en anpassad fast fraktkostnad
  • om du använder transportörsberäknade fraktkostnader
  • om du använder leveranshastighetsfunktionen

Många kunder förväntar sig att den leveranshastighet som anges intill en fraktkostnad också är det antal dagar det tar för ordern att anlända. De flesta företag har dock minst 24-48 timmars behandlingstid innan ordern skickas. Detta kan leda till att kunder kontaktar dig med supportärenden där de frågar var deras ordrar är och kan skapa en dålig upplevelse för dina kunder.

Om du förtydligar dina behandlingstider för kunderna i kassan kan de här supportinteraktionerna minskas och en mer positiv kundupplevelse skapas. Du kan meddela kunderna om dina behandlingstider i din kassa, på en FAQ-sida, en leveransinformationssida eller en leveranspolicysida. Alternativt kan du även ta bort beräknade leveranshastigheter från dina fraktkostnader om du inte använder transportörsberäknade fraktkostnader.

Justera ditt kassaspråk för behandlingstider

Du kan justera ditt kassaspråk i ditt temas inställningar för att lägga till ett meddelande till dina kunder. Det är fördelaktigt att berätta för dem hur lång tid det tar för dig att behandla deras ordrar och för leveranstiderna att starta, så att de kan förstå när de kan förvänta sig att deras ordrar kommer fram.

Steg:

1. Från din Shopify admin går du till Webbutik > teman.
  2. Intill ditt tema klickar du på Åtgärder > Redigera språk.
  3. Klicka på fliken Kassa och system.
  4. Redigera fältet Namn på leveransmetod i avsnittet Leverans i kassan för att framhäva dina behandlingstider, till exempel Shipping method (Orders shipped within X - X days) eller Shipping method (Orders are processed in X - X business days).

Uppdatera en befintlig FAQ- eller leveransinformationssida

1. Från din Shopify-administratör går du till Webbutik > Sidor.
  2. Klicka på den sida som du vill uppdatera.
  3. Ange information om dina behandlingstider och klicka sedan på Spara.

Skapa en ny FAQ- eller leveransinformationssida

1. Från din Shopify-administratör går du till Webbutik > Sidor.
  2. Klicka på Lägg till sida.
  3. Lägg till innehållet på sidan och klicka sedan på Spara.
  4. Valfritt: Lägg till sidan i dina webbutiksmenyer. För detaljerade instruktioner om hur du redigerar butikens menyer, se Lägg till, ta bort eller redigera menyalternativ i din webbutik.

Uppdatera din leveranspolicysida

1. Från din Shopify admin går du till Inställningar ≫ juridiskt.
  2. Redigera din leveranspolicy i avsnittet Leveranspolicy för att inkludera dina orderbehandlingstider.
  3. Klicka på Spara.

Skapa en leveranspolicy

När du skapar en leveranspolicy visas en länk till din leveranspolicysida i din kassa. Du kan också länka direkt till din leveranspolicysida i din webbutik.

1. Från din Shopify admin går du till Inställningar ≫ juridiskt.
  2. I avsnittet Leveranspolicy anger du dina leveranspolicyer och dina orderbehandlingstider.
  3. Klicka på Spara.
  4. Valfritt: Lägg till din leveranspolicy i dina butiksmenyer. För detaljerade instruktioner, se Lägg till policyer i dina butiksmenyer.

Ta bort leveranshastigheter från en fraktkostnadsbenämning

Om leveranshastigheter lagts till i dina fraktkostnadsbenämningar kan du ta bort dem genom att redigera dina fraktkostnader.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera priser bredvid den leveransprofil som du vill redigera en kostnad för. 3. Klicka på knappen ... bredvid den kostnad som du vill redigera. 4. Klicka på Redigera kostnad i rullgardinsmenyn. 5. Ta bort information om leveranstid och klicka sedan på Klar. 6. Klicka på Spara.

Ta bort leveranshastigheten från en fraktkostnad

Om leveranshastigheter har lagts till i dina fraktkostnader med hjälp av leveranshastighetsfunktionen, kan du ta bort leveranshastigheten genom att ställa in fraktkostnaden till en Anpassad fast avgift (ingen leveranshastighet).

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera kostnader intill leveransprofilen som du vill redigera en kostnad för. 3. Klicka på knappen ... intill den kostnad som du vill redigera. 4. Klicka på Redigera kostnad i rullgardinsmenyn. 5. I rullgardinsmenyn Leveranshastighet väljer du Anpassad fast avgift (ingen leveranshastighet). 6. Klicka på Klaroch sedan på Spara.