Reserv-fraktkostnader

Om dina fraktkostnader beräknas av en tredjepart, till exempel en budföretags- eller en leveransapp, kan tredje part ibland få avbrott eller inte kunna returnera fraktkostnader snabbt nog. När detta inträffar kommer fraktkostnaderna inte att visas i kassan och dina kunder kan inte slutföra sina beställningar.

Om inga priser returneras från tredjepart visas dina fraktkostnadsreserver. Som ett resultat av detta kan dina kunder fortfarande betala i kassan och fortsätta sina beställningar, istället för att behöva överge sina beställningar på grund av otillgängliga fraktkostnader.

Överväganden för reservfraktkostnader

Shopify-baserade backup-fraktkostnader aktiveras som standard i din Shopify-butik för alla leveransprofiler och fraktzoner som innehåller fraktkostnader från tredje part. Om standardinställningarna för backup-priser inte tillgodoser dina företagsbehov kan du anpassa dina backup-fraktkostnader med hjälp av villkoren för beställningsvärde eller artikelvikt. Backup-fraktkostnader är obligatoriska när du är beroende av en tredje part för att beräkna fraktkostnader i kassan.

När reservfraktkostnader används för en order visas en banner på ordersidan i Shopify-administratören, som visar att en reservkostnad användes och vilken tredjepart som inte angav några fraktkostnader.

Shopify-baserade backup-fraktkostnader

För att säkerställa att dina backup-priser är korrekta och fullständiga inkluderar Shopify-baserade backup-fraktkostnader Shopify Shipping samt landsspecifika backup-priser.

Fraktkostnadsreserv för Shopify Shipping

I fraktzoner där Shopify Shipping är tillgängligt visas Shopify-fraktkostnader som backup-fraktkostnader i kassan. Du kan beräkna och förhandsgranska Shopifys fraktkostnader med hjälp av Shopify Shipping-kalkylatorn. Du kan köpa motsvarande sedel via Shopify Shipping.

Backup-priser stöder standardmässigt följande Shopify-transportörer och visar den mest ekonomiska tjänsten som finns tillgänglig i ett givet fall i kassan.

Land Transportör
USA Usps
Kanada Canada Post
Australien Sendle
Storbritannien Evri
Frankrike Chronopost
Italien Poste Italiane
Spanien Correos

Läs mer om att köpa en Shopify-fraktsedel.

Landsspecifik fraktkostnadsreserv

I fraktzoner där Shopify-fraktkostnader inte är tillgängliga visas landsspecifika priser som dina backup-fraktkostnader.

Följande kriterier kan avgöra vilka reservpriser som visas i din kassa:

• Adress och prioritet för din distributionsplats
  • din kunds leveransadress
  • standardvaluta för din butik
  • artikelns vikt
  • det totala beställningsvärdet

Landsspecifika backup-priser baseras på historiska data med målet att tillhandahålla korrekta priser i kassan.

Om Shopify-baserade backup-priser inte tillgodoser dina företagsbehov kan du ställa in anpassade backup-priser med hjälp av beställningsvärde eller viktvillkor.

Anpassa backup-fraktkostnader

En Shopify-baserade backup-avgift kommer att läggas till i varje leveransprofil och fraktzon för vilken en beräknad fraktkostnad har konfigurerats. Du kan anpassa backup-priserna genom att följa dessa steg.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Leverans klickar du på den leveransprofil som du vill lägga till reservavgifter till.

3. Välj Fraktkostnader och appkostnader inom fraktzonen och klicka på pennikonen för att redigera backup-priserna.

4. Använd Shopifys standardmässiga säkerhetskopieringspriser är inställt som standard. Dessa priser kommer antingen vara Shopify Shipping-kostnader eller landsspecifika priser, beroende på fraktzonen. Om du vill anpassa dina backup-kostnader väljer du något av följande och ställer in dina villkor:

1. Definiera anpassade backup-priser efter beställningsvärde: ange dina villkor baserat på beställningsvärde.
    2. Definiera anpassade backup-priser efter artikelvikt: ange dina villkor baserat på artikelvikt.
  5. Klicka på Klar.

6. Klicka på Spara för att spara dina backup-priser.

Få tillgång till historik för backup-priser

För att få tillgång till 30-dagars historik över dina backup-priser går du till Inställningar > Frakt och leverans och klickar sedan på en fraktzon. Klicka på backup-priser i valfri leveransprofil. Historik över backup-priser visar antalet ordrar och försäljning som återfördes när backup-priser accepterades. Backup-priser visar inte hur ofta dina kunder visades backup-priser.