Konverterar till leveransprofiler med flera ursprung

Obs! Den här sidan gäller endast för butiker som har funktionen Fraktprofiler. Om avsnittet Fraktprofiler inte finns på sidan för leveransinställningar bör du istället hänvisa till de tidigare leveransinställningarna .

Beroende på hur din butik är inställd kan du behöva konvertera den innan du kan använda leveransprofiler med flera ursprung och debitera produktbaserade fraktkostnader.

Om din butik inte har leveransprofiler med flera ursprung kan du inte skapa anpassade leveransprofiler eller skapa platsspecifika fraktkostnader.

Innan du börjar

Det finns ett antal överväganden som du bör känna till innan du konverterar din butik till leveransprofiler med flera ursprung.

Leveransprofiler och flera ursprung och flera ursprung

Om du inte har aktiverat flera platsinventeringar och du vill använda leverans med flera ursprung i din admin måste du konvertera din butik till en som spårar lagerförteckningen på flera platser. Om du vill ha mer information om den här processen, se Konvertera till flera platser.

Appar som styr och redigerar fraktkostnader i Shopify-admin

Vissa leveransappar erbjuder liknande funktioner som leveransprofiler, till exempel leveranskostnader per produkt, leveranskostnad som slås samman eller rabatter. Varje leveransapp integreras med leveransprofiler på olika sätt. Kontakta utvecklarna av leveransappen som du använder för mer information hur du integrerar appen med leveransprofiler med flera ursprung.

Flera platser för distribution av onlineorder

Om du har mer än en aktiv plats som distribuerar onlineordrar delas dina ordrar för att distribueras i kassan baserat på lagernivå.

När produkterna i en order måste skickas från olika platser eller ingår i olika leveransprofiler beräknas en leverans- eller fraktavgift för varje vara och sedan läggs varje fraktavgift ihop. Kunden ser endast den slutliga leveranskostnaden i kassan. Om du vill ha mer information om hur priserna läggs till tillsammans, se Sammanräknade kostnader i kassan.

Inga platser för distribution av onlineorder

Om du inte har några aktiva platser som distribuerar onlineordrar kan du inte aktivera leverans med flera ursprung. Om du vill ändra om dina platser kan distribuera onlineordrar, se Ställa in dina platser.

Steg 1: Bestäm om du ska konvertera din butik

Du kan välja om eller när du vill börja använda leveransprofiler med flera ursprung för din butik. Du behöver inte konvertera direkt.

Varning! Om du konverterar din butik för att använda leveransprofiler med flera ursprung kan detta inte ångras. När du har konvertera kan du inte växla tillbaka till leverans med ett ursprung.

Överväg att konvertera till leveransprofiler med flera ursprung om du kör din butik på följande sätt:

• Du har flera detaljhandelsplatser eller platser där du distribuerar ordrar.
  • Du skickar onlineordrar från antingen en eller flera platser, inklusive distributionstjänster.

Steg 2: Konvertera från leveransprofiler med ett ursprung till leveransprofiler med flera ursprung

Följ dessa steg om du vill konvertera din butik från att ha leveransprofiler med ett ursprung till att ha leveransprofiler med flera ursprung.

Varning! Om du konverterar din butik för att använda leveransprofiler med flera ursprung kan detta inte ångras. När du har konvertera kan du inte växla tillbaka till leverans med ett ursprung.

1. Gå till Inställningar > Frakt från ditt Shopify-administratörskonto.

2. Klicka på Hantera priseri avsnittet Leveransprofiler.

3. Klicka på Aktivera leverans från flera ursprung i avsnittet Skicka från.

Knappen för att aktivera leverans med flera ursprung

4. Klicka på Fortsätt

5. Klicka på Spara för att skapa din nya leveransprofil.

6. Klicka på Spara för att bekräfta aktiveringen av leverans med flera ursprung.