Att komma igång

Om dina ordrar levereras från flera platser eller om du planerar att använda Shopify Shipping för att köpa fraktsedlar behöver du göra några extra inställningar innan du startar din Shopify-butik.

Lägg till leveransplatser

Den ursprungliga adressen som anges när ett Shopify-konto skapas läggs till som en plats som standard. Den här platsen är också konfigurerad för att kunna distribuera ordrar.

Se till att alla andra platser som du planerar att skicka från samt alla appar som distribuerar produkter för din räkning, läggs till som platser. Mer information om platser, se Konfigurera platser.

Sparade paket

Leveransinställningarna i din Shopify-butik inkluderar en standardförpackning som hjälper dig att debitera dina kunder mer exakta fraktkostnader. Du kan ändra måtten för standardförpackningen i dina leveransinställningar. Om du använder Shopify-frakt kan du ställa in en annan standardförpackning när du köper fraktsedlar.

Om du anger mått och vikter för de paket som du vanligtvis skickar blir dina beräknade fraktkostnader mer exakta. Du kan lägga till hur många ytterligare paket du vill.

Standardpaketet används för att beräkna fraktkostnaderna i kassan, men eventuella sparade paket kan användas när du köper en fraktsedel via Shopify Shipping.

Om du har transportörsberäknade fraktkostnader så används standardpaketets information av transportföretaget för att fastställa fraktkostnaden som dina kunder debiteras i kassan. Om du har viktbaserade priser så adderas standardpaketsvikten till vikten för de produkter som levereras, för att avgöra vilken viktbaserad avgift som ska debiteras.

Antag till exempel att du har ett standardpaket på 1,825 kg och att du har följande viktbaserade fraktkostnader:

• 0 till 4,99 kg = 3 USD i fraktkostnad
  • 5 till 9,99 kg = 5 USD i fraktkostnad
  • 10 till 19,99 kg = 10 USD i fraktkostnad

Antag att en kund köper produkter som väger totalt 4,9 kg. När kunden når din kassa läggs standardpaketets vikt på. 1,825 kg till vikten av produkterna. Eftersom produkterna och standardpaketet har en sammanlagd vikt på 5,0825 kg kommer kunden att debiteras fraktkostnaden 5 USD istället för fraktkostnaden 3 USD.

Om du inte vill att vikt på standardpaket ska påverka fraktkostnader baserade på vikt eller transportörsberäkningar, redigera standardpaketet och ställ in vikt till 0.

Redigera din standardförpackning för beräkningar i kassan

Du kan ställa in en standardförpackning som används vid beräkning av fraktkostnader i kassan.

Om din butik inte har lagt till ett anpassat paket än måste du lägga till ett nytt paket för att skapa ett nytt standardpaket.

Ditt nuvarande standardpaket visar texten Detta paket används för att beräkna fraktpriser i kassan.

Steg:

1. I avsnittet Sparade paket, klicka på Redigera bredvid ditt standardpaket.
  2. Justera paketets inställningar.
  3. Klicka på Spara.

Redigera din standardförpackning för att köpa Shopify-fraktsedlar

Du kan ställa in standardförpackningen för Shopify-leverans till ett specifikt paket eller till att alltid vara den senaste förpackningen som användes när du köper en ny fraktsedel.

Till exempel har Corben skapat två paket för sina produkter: en liten kartong och ett kuvert. Han har ställt in sin standardleveransförpackning för Shopify-frakt till den senaste förpackningen som användes. När Corben fyller i sina beställningar börjar han med alla beställningar som kräver ett kuvert. För den första beställningen väljer han kuvertet som förpackning för fraktsedeln. För varje fraktsedel efter det används kuvertet som standardförpackning. När Corben byter till att uppfylla beställningarna som kräver en liten kartong väljer han den lilla kartongen som förpackningen för fraktsedeln. För varje fraktsedel efter det är den lilla kartongen standardförpackningen.

Om du vill redigera dina standardförpackningsinställningar måste du ha en beställning som kräver en fraktsedel.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, gå till ordrar.et
  2. Klicka på en ej fullgjord beställning som kräver en Shopify-fraktsedel.
  3. Klicka på Skapa fraktsedel.
  4. Valfritt: Om du vill lägga till en ny förpackning som standardförpackning klickar du på Lägg till förpackning, anger detaljerna för förpackningen och klickar sedan på Lägg till förpackning.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn i avsnittet Förpackning och vikt och klicka sedan på Ange standardpaket.
  6. Välj en metod för att bestämma standardförpackningen:

• Om du vill använda samma standardförpackning varje gång du köper en fraktsedel väljer du En specifik förpackning och väljer sedan förpackningen från rullgardinsmenyn.
    • Om du vill ändra standardförpackningen baserat på den förpackning som använts för den tidigare fraktsedeln väljer du Senast använda förpackning.
  7. Klicka på Spara.

Lägg till ett paket

Du kan spara paket att använda när du distribuerar ordrar. Om du köper fraktsedlar via Shopify-leverans kan du välja vilket paket som ska användas för varje fraktsedel.

Det första paketet som skapas i din butik blir standardpaketet.

Steg:

1. Klicka på Lägg till paket i avsnittet Sparade paket.

2. I dialogrutan anger du obligatorisk information om paketet.

Vissa posttyper har begränsat storleken på de paket som du kan använda för att leverera dina produkter. Ett meddelande om tillämpliga storleksbegränsningar visas i dialogrutan när du skapar ett nytt paket.

3. Valfritt: För att göra detta paket till ditt standardpaket väljer du Använd detta paket för att beräkna priser i kassan. Inställningen aktiveras automatiskt för det första paketet som läggs till i din butik.

4. Klicka på Lägg till paket.

Lägg till USPS-förpackning med fast avgift

USPS-förpackningar med fast avgift är endast tillgängliga för butiker baserade i USA.

Fast prissättning baseras på vald förpackning, förutsatt att paketet väger mindre än 70 lb. Du debiteras för priset på lådan eller kuvertet med fast avgift och inte för vikten på paketet eller distansen som det skickas.

Steg:

1. Klicka på Lägg till paket i avsnittet Sparade paket.
  2. I dialogrutan klickar du på Transportföretagets emballage.
  3. Välj rätt typ av förpackning med fast avgift från listan:

4. Om du vill ställa in detta paket som standardpaket, välj Använd det här paketet för att beräkna priser i kassan.

5. Klicka på Lägg till paket.

Redigera ett sparat paket

1. Klicka på Redigera bredvid paketet i avsnittet Sparade paket.
  2. Ange dina ändringar och klicka sedan på Spara.

Radera ett sparat paket

Om du inte längre behöver ett sparat paket i dina leveransinställningar kan du radera det. Du kan dock inte radera standardpaketet.

Steg:

1. Klicka på Redigera bredvid paketet i avsnittet Paket.

2. Klicka på Ta bort paket och sedan på Radera.