Att komma igång

Om dina ordrar levereras från flera platser eller om du planerar att använda Shopify Shipping för att köpa fraktsedlar behöver du göra några extra inställningar innan du startar din Shopify-butik.

Lägg till leveransplatser

Den ursprungliga adressen som anges när ett Shopify-konto skapas läggs till som en plats som standard. Den här platsen är också konfigurerad för att kunna distribuera ordrar.

Se till att alla andra platser som du planerar att skicka från samt alla appar som distribuerar produkter för din räkning, läggs till som platser. Mer information om platser, se Konfigurera platser.

Förpackningstyp

Leveransinställningarna i din Shopify-butik inkluderar en standardpakettyp som hjälper dig att debitera mer exakta fraktkostnader för dina kunder. Du kan ändra standardpaketmåtten i dina fraktinställningar.

Om din butik ligger i Kanada eller USA kan du lägga till ytterligare förpackningstyper på inställningssidan Frakt och leverans . Om du anger mått och vikt för de pakettyper som du vanligtvis skickar blir dina beräknade fraktkostnader mer exakta. Du kan lägga till så många ytterligare förpackningstyper som du önskar.

Standardpakettypen används för att beräkna fraktkostnaderna i kassan, men eventuella sparade pakettyper kan användas när du köper en fraktetikett via Shopify Shipping.

Om du har transportörsberäknade fraktkostnader används den standardiserade pakettypens information av transportföretaget för att fastställa fraktkostnaden som debiteras dina kunder i kassan. Om du har viktbaserade priser läggs vikten av standardpakettypen till vikten för de produkter som skickas för att avgöra vilken viktbaserad avgift som ska debiteras.

Obs! Lådans mått som marknadsförs av din transportör kan hänvisa till insidan av förpackningen. Det är viktigt att mäta och använda dina lådors ytliga dimensioner när du skapar pakettyper eftersom yttermåtten används för att beräkna fraktkostnaden.

Antag till exempel att du har ett standardpaket på 1,825 kg och att du har följande viktbaserade fraktkostnader:

• 0 till 4,99 kg = 3 USD i fraktkostnad
  • 5 till 9,99 kg = 5 USD i fraktkostnad
  • 10 till 19,99 kg = 10 USD i fraktkostnad

Antag att en kund köper produkter som väger totalt 4,9 kg. När kunden når din kassa läggs standardpaketets vikt på. 1,825 kg till vikten av produkterna. Eftersom produkterna och standardpaketet har en sammanlagd vikt på 5,0825 kg kommer kunden att debiteras fraktkostnaden 5 USD istället för fraktkostnaden 3 USD.

Om du inte vill att standardpaketmåtten eller vikten ska påverka dina viktbaserade eller transportörsberäknade fraktkostnader redigerar du standardpaketmåtten till att ha en vikt och mått på 0.

Redigera uppgifter för standardpaket

1. Klicka på Redigera bredvid paketet med standardetikett i avsnittet Sparade paket.
  2. Ange namn, dimensioner och vikt för leverans av ett standardpaket.
  3. Klicka på Spara.

Lägg till en pakettyp

Om din butik ligger i Australien, Kanada eller USA kan du lägga till ytterligare förpackningstyper som ska användas när du köper en fraktetikett via Shopify Shipping.

Steg:

1. Klicka på Lägg till paket i avsnittet Paket.

2. I dialogrutan anger du obligatorisk information om pakettypen.

Vissa posttyper har begränsat storleken på de paket som du kan skicka dina produkter med. Ett meddelande om tillämpliga storleksbegränsningar visas i dialogrutan när du skapar en ny pakettyp.

1. Klicka på Lägg till paket.

Lägg till USPS-förpackning med fast avgift

USPS-förpackningar med fast avgift är endast tillgängliga för butiker baserade i USA.

Fast prissättning baseras på vald förpackning, förutsatt att paketet väger mindre än 70 lb. Du debiteras för priset på lådan eller kuvertet med fast avgift och inte för vikten på paketet eller distansen som det skickas.

Steg:

1. Klicka på Lägg till paket i avsnittet Sparade paket.
  2. I dialogrutan klickar du på Transportföretagets emballage.
  3. Välj rätt typ av förpackning med fast avgift från listan:

- USPS låda fast avgift - liten (21,8 x 13,7 x 4,1 cm) - USPS fast avgift för låda - medelstor (27,9 x 21,6 x 14,0 cm) - USPS låda fast avgift - medelstor, grund (30,2 x 8,6 x 34,5 cm) - USPS låda fast pris - stor (30,5 x 30,5 x 14,0 cm) - USPS låda fast avgift - stor botten (60,2 x 30,0 x 7,6 cm) - USPS kuvert fast avgift (31,8 x 24,1 x 1,3 cm) - USPS kuvert fast avgift - juridiskt (38,1 x 24,1 x 1,3 cm) - USPS fast avgift för kuvert - vadderat (31,8 x 24,1 x 1,3 cm) - USPS regional låda - a (25,7 x 18,0 x 12,7 cm) - USPS regional låda - b (31,2 x 26,7 x 14,0 cm)

1. Om du vill ställa in denna pakettyp som standardpaket markerar du Ange som standardpaket.

2. Klicka på Lägg till paket.

Redigera en pakettyp

1. Klicka på Redigera bredvid pakettypen i avsnittet Paket.
  2. Ange dina ändringar och klicka sedan på Spara.

Ta bort en pakettyp

Om du inte längre behöver en pakettyp som har lagts till i dina fraktinställningar kan du radera den.

Obs: Du kan inte radera standardpaketet. Om du inte vill att dimensioner eller vikt på standardpaket ska påverka fraktkostnader baserade på vikt eller transportörsberäkningar, ändra uppgifter om standardpaket till vikt och mått på 0.

Steg:

1. Klicka på Redigera bredvid pakettypen i avsnittet Paket.

2. Klicka på Ta bort paketoch sedan Radera i bekräftelsedialogrutan.