Att komma igång

Om dina ordrar levereras från flera platser eller om du planerar att använda Shopify Shipping för att köpa fraktsedlar behöver du göra några extra inställningar innan du startar din Shopify-butik.

Lägg till leveransplatser

Den ursprungliga adressen som anges när ett Shopify-konto skapas läggs till som en plats som standard. Den här platsen är också konfigurerad för att kunna distribuera ordrar.

Se till att alla andra platser som du planerar att skicka från samt alla appar som distribuerar produkter för din räkning läggs till som platser. Mer information om platser finns Konfigurera dina platser.

Lägg till en pakettyp

Obs! Om ditt företag finns utanför USA och Kanada kan du bara ha ett paket tillagt i dina leveransinställningar.

Om din butik finns i USA eller Kanada kan du lägga till måtten och vikten för paketen på sidan för leveransinställningar. Om du anger mått och vikt för dina paket blir dina beräknade fraktkostnader mer exakta.

Du kan ha ett standardpaket och valfritt antal sparade paket. Standardpaketet används för att beräkna fraktkostnaderna vid kassan men alla sparade paket kan användas när man köper en fraktsedel via Shopify Shipping.

Om ditt standardpaket exempelvis är en låda med måtten 8 "X10" X10 " som väger 0,1825 kg används den lådan för varje order i din kassa för alla viktbaserade priser eller priser som beräknas av budföretag. Du kan dock välja vilket av dina sparade paket som helst när du köper en fraktsedel, så att göra fraktsedeln korrekt.

Steg:

1. Klicka på Lägg till paket i avsnittet Paket.

2. I dialogrutan anger du obligatorisk information om pakettypen.

Vissa posttyper har begränsat storleken på de paket som du kan skicka dina produkter med. Ett meddelande om tillämpliga storleksbegränsningar visas i dialogrutan när du skapar en ny pakettyp.

1. Klicka på Lägg till paket.

Observera! De angivna måtten för förpackningen kan gälla insidan av förpackningen, och därför är det viktigt att du mäter förpackningarnas yttermått.

Lägg till USPS-förpackning med fast avgift

Obs! USPS-förpackningar med fast avgift är tillgängliga för butiker baserade i USA.

Fast prissättning baseras på förpackningen som du väljer, förutsett att paketet väger mindre än 31,75 kg. Du debiteras för priset för lådan eller kuvertet med fast avgift och inte för vikten på paketet eller avståndet som det måste resa.

Steg:

1. Klicka på Lägg till paket i avsnittet Sparade paket.
  2. I dialogrutan klickar du på Transportföretagets emballage.
  3. Välj rätt typ av förpackning med fast avgift från listan:
  1. Om du vill ställa in denna pakettyp som standardpaket markerar du Ange som standardpaket.

2. Klicka på Lägg till paket.

Konfigurera standarddimensionerna för paketet

Steg:

1. I avsnittet Sparade paket klickar du på namnet på det paket som finns bredvid etiketten Standard.
  2. Ange ett namn, dimensionerna och vikten för din leverans av ett standardpaket.
  3. Klicka på Spara.

Redigera en pakettyp

1. Klicka på Redigera bredvid pakettypen i avsnittet Paket.

2. Ange dina ändringar i dialogrutan och klicka sedan på Spara.

Ta bort en pakettyp

1. Klicka på Redigera bredvid pakettypen i avsnittet Paket.

2. Klicka på Ta bort paketoch sedan Radera i bekräftelsedialogrutan.