Redigera dina fraktzoner för lokal leverans

Obs! Det finns en ny metod för att ställa in lokal leverans. Med den nya metoden ställer du in lokal leverans från sidan Leverans. Kunderna ser alternativet för lokal leverans i kassan om de befinner sig inom ett visst avstånd eller har ett specifikt postnummer som du ställer in. Om du redan har skapat lokala priser med den här metoden, se Byt din lokala leveransmetod.

Du kan skapa lokala fraktkostnader som bara är tillgängliga för kunder inom en delstat eller provins, till exempel kostnad för lokal leverans eller upphämtning i butik.

Skapa en lokal fraktkostnad

Obs! Det finns en ny metod för att ställa in lokal leverans. Med den nya metoden ställer du in lokal leverans från sidan Leverans. Kunderna ser alternativet för lokal leverans i kassan om de befinner sig inom ett visst avstånd eller har ett specifikt postnummer som du ställer in. Om du redan har skapat lokala priser med den här metoden, se Byt din lokala leveransmetod.

För att skapa en lokal fraktkostnad måste du först ta bort provinsen eller delstaten från fraktzonen och sedan skapa en ny fraktzon som endast innehåller provinsen eller delstaten. Lägg till alla tidigare fraktkostnader och den nya lokala leveransavgiften när du har skapat den nya fraktzonen.

Du kan skapa flera lokala leveransräntor inom en provins eller delstat genom att ange regionen för leverans i titeln på fraktkostnaden. Till exempelLocal delivery - Houston eller Free Toronto delivery for postal codes starting with M4, M5, M6, and M8. Alla kunder i provinsen eller delstaten kan fortfarande välja det här alternativet, så om en kund utanför din avsedda region väljer metoden måste du kontakta kunden.

Ta bort regionen

Om provinsen eller delstaten där du vill kunna erbjuda lokala leveransmetoder redan finns i en fraktzon måste du ta bort den. Om den inte redan finns i en fraktzon går du till Skapa fraktzon och priser.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera kostnaderbredvid den leveransprofil som du vill redigera. 3. Klicka på ... i den platsgrupp som du vill erbjuda lokal frakt för och klicka sedan på Redigera zon. 4. Bredvid det land som innehåller provinsen eller staten, klicka X av X provinser/stater. 5. Avmarkera provinsen eller staten där du vill erbjuda en lokal fraktkostnad och klicka sedan på Klar. Klicka inte på Spara. Om du klickar på Spara kan kunder i den stat eller provins som du har tagit bort inte göra ordrar.

Skapa fraktzon och fraktkostnader

1. Gå till den fraktprofil som du vill redigera om du inte tog bort fraktregionen i stegen ovan: 1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.

1. Klicka på Hantera priser bredvid den leveransprofil som du vill redigera.
  2. Skapa en fraktzon och inkludera provinsen eller delstaten där du vill erbjuda lokala fraktalternativ:

1. Klicka på Skapa fraktzon i den platsgrupp där du vill kunna erbjuda lokal kostnad.
    2. Ange ett namn för zonen.
    3. Sök efter landet och klicka på X av X provinser/delstater. Om det inte finns någon lista över provinser eller delstater finns det inte stöd för dessa fraktalternativ i den regionen.
    4. Välj provins eller delstat.
    5. Klicka på Klar. Klicka inte på Spara. Om du klickar på Spara kan inte kunder i den delstat eller provins som du har tagit bort lägga ordrar.
  3. Återskapa varje fraktkostnad som erbjuds i den ursprungliga fraktzonen:

1. Klicka på Lägg till pris i fraktzonen med den enskilda delstaten eller provinsen.
    2. Ange detaljerna för kostnaden och klicka sedan på Klar.
  4. Skapa alla lokala fraktkostnader som du vill kunna erbjuda i den nya fraktzonen:

1. Klicka på Lägg till pris i fraktzonen med den enskilda delstaten eller provinsen.
    2. Ange ett namn för den avgift som beskriver staden eller regionen där du vill kunna erbjuda lokal frakt. Till exempel Local delivery - Toronto.
    3. Ange ett pris för fraktkostnaden.
    4. Valfritt: Klicka på Lägg till villkor för att ställa in villkoret om att en viss vikt eller ett visst pris måste uppnås för att fraktkostnaden ska gälla.
    5. Klicka på Klar.
  5. Klicka på spara.

Lägg till en app för lokal fraktkostnad

Fraktkostnads-appar kan innehålla ytterligare regler om när vissa fraktkostnader visas. Vissa appar för fraktkostnad kan till exempel visa fraktkostnader som endast är tillgängliga för kunder i vissa postnummer.

Du måste vara inloggad som kontoägare för att installera appen om appen har betalats.

Du kan utforska vår kurerade kollektion av leverans- och upphämtningsappar eller söka i appbutiken med hjälp av stegen nedan.

Steg:

1. Gå till Shopifys appbutik.
  2. Sök efter local delivery.
  3. Välj en app och installera den.
  4. Från din Shopify-administrator går du till Appar.
  5. Ställ in appen.

Granska appens hjälpdokumentation eller kontakta appens support om du behöver hjälp med att konfigurera appen.