Paket för Shopifys distributionsnätverk

Ett paket är en produkt som kombinerar ett antal andra produkter. När ett paket säljs distribueras alla artiklar i det tillsammans. Till exempel kan ett paket vara en kostym som innehåller byxor och en kavaj. Produkter i ett paket kan även säljas separat.

Om du vill att Shopifys distributionsnätverk (SFN) ska distribuera dina paket, och dina produkter uppfyller alla krav, kan du skapa ett paket i din SFN-app.

Produkter som är en del av paket lagras separat i SFN och kan även säljas som enskilda artiklar. När SFN tar emot en order som innehåller ett paket plockar och packar SFN artiklar som tillhör paketet och distribuerar dem tillsammans.

Lagerhållningsenheten (SKU) för ett paket kallas för paket-SKU, medan produkterna i paketet har komponent-SKU:er.

Om du vill att SFN ska sätta samman dina produkter med specialförpackningar innan du mottar ordrar för dessa artiklar kan du be SFN att skapa förgrupperade kit.

Krav för att skapa ett paket

Innan du kan skapa paket i SFN måste dina produkter uppfylla följande krav:

Skapa ett paket

Om dina produkter uppfyller kraven för paket kan du skapa ett paket i din SFN-app.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, gå till Appar, och klicka sedan på Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på fliken Lager.

3. Klicka på den produkt som du vill göra till ett paket.

4. Klicka på Välj artiklar i avsnittet Skapa ett paket.

5. Välj de artiklar som du vill lägga till som komponenter i ditt paket.

6. I kolumnen Kvantitet per paket anger du kvantiteten för en artikel som du vill ha i ett enskilt paket.

7. Klicka på Spara paket.

Om du säljer produkter som använder samma artikel som andra produkter kan du ställa in dessa produkter som paket och välja artikeln som en komponent-SKU.

Få tillgång till den tillgängliga kvantiteten för dina paket

För att sälja dina paket måste SFN ha tillräckligt många komponent-SKU:er för att kunna skapa varje paket. Om SFN inte har tillräckligt många komponent-SKU:er för att skapa ett enskilt paket på ett distributionscenter, har ditt paket noll Tillgänglig kvantitet och visas som slut i lager i din butik.

Det Tillgängliga antalet paket avgörs av följande beräkningar:

• På varje distributionscenter beror antalet paket på det Tillgängliga antalet komponent-SKU:er och hur många av varje som krävs för att skapa paketet.
  • Det totala tillgängliga antalet paket är summan av antalet paket som kan skapas på alla SFN-distributionscenter.
  • Beräkning av pakettillgänglighet tar inte hänsyn till förbeställningar, reservationer och väntande distributionsförfrågningar för dess komponenter.

Antag till exempel att ett hårtvättspaket måste innehålla ett schampo och ett balsam. Om du har 10 schampon och 15 balsam på ett distributionscenter kan du sälja 10 sådana paket. Även om du har extra schampon på ett annat distributionscenter måste dina artiklar finnas på samma plats för att ett paket ska kunna skapas.

Se till att du tar med dina nuvarande SFN-lagerkvantiteter i beräkningen när du fyller på dina komponent-SKU:er via inkommande överföringar till ett distributionscenter.

Du kan komma åt det Tillgängliga antalet för ditt paket i produktlagret i din Shopify-administratör eller din SFN-app.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, gå till Appar, och klicka sedan på Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på fliken Lager.

3. Klicka på det paket som du vill komma åt.

Redigera ett paket i SFN

Du kan lägga till, ta bort och justera antalet komponent-SKU:er i ett befintligt paket. Om du vill redigera ett paket som har öppna ordrar som SFN ska distribuera, måste alla dessa ordrar distribueras eller annulleras.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, gå till Appar, och klicka sedan på Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på fliken Lager.

3. Klicka på den bunt som du vill redigera.

4. Klicka på Redigera paket.

5. Justera de valda artiklarna och antalet artiklar som du vill ha i ditt paket.

6. Klicka på Spara paket.

Om du vill ändra produktinformation om ett paket utöver dess SKU kan du redigera produktinformationen i din Shopify-administratör.

Om du vill ändra SKU för ett paket måste du skapa ett nytt paket. Om du vill att det mesta av informationen ska vara densamma kan du duplicera din produkt för det gamla paketet för att skapa det nya. Ställ in så att din gamla produkt för paketet är otillgänglig på alla försäljningskanaler för att förhindra att dina kunder köper det gamla paketet.