Orderbearbetning

För att Shopifys distributionsnätverk (SFN) ska kunna behandla dina Shopify-ordrar korrekt måste du se till att uppfylla distributionskraven. Om du behöver ändra dina produktinställningar, såsom SKU, ska du kontakta distributionsteamet innan du gör ändringen.

Om du vill att SFN ska leverera ditt paket snabbare till kunder kan du uppgradera fraktsedeln för din order.

Distributionskrav

Shopifys distributionsnätverk (SFN) distribuerar ordrar endast om de uppfyller de följande villkor:

• produktvarianterna har följande inställningar:

• SKU finns i din Shopify-administratör
    • SKU är unik
    • variantidentifierare är unik
    • streckkoden får inte vara tom
    • streckkoden är unik
    • streckkodsfältet matchar streckkoden på den fysiska produkten
    • variantlagret är inställt för att hanteras av SFN
  • alla lager för ordern är tillgängliga

• leveransadressen i ordern är giltig

• ordern är inte distribuerad

• ordern är markerad som betald eller, om ordern kommer via Googles eller Facebooks försäljningskanaler, är betalningen auktoriserad * du är uppdaterad om din fakturering och har tillgång till din butik

Om du har en app som markerar dina Shopify-ordrar som distribuerade, ignoreras dessa distribuerade ordrar av SFN.

Ställ in orderbehandling

För att SFN ska behandla och distribuera nya ordrar automatiskt måste du ha aktiverat behandling av order i fliken för Inställningar i SFN-appen. Du har inställningen orderhantering är aktiverad som standard, när du ställer in SFN för din butik.

Om Orderbehandling har inaktiverats skapar SFN en distributionsbegäran i en Väntande status men behandlar eller distribuerar inte dessa begäran automatiskt. Om du inaktiverar orderbehandling annulleras inte ordrar som redan behandlas.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, gå till Appar, och klicka sedan på Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på fliken Inställningar.
  3. I avsnittet Orderhantering ska du genomföra en av följande åtgärder:
    • Om Orderhantering är inaktiverat visas och du vill aktivera den, klicka på Aktivera och klicka sedan på Aktivera igen, för att bekräfta.
    • Om Orderbehandling är aktiverad visas och du vill inaktivera den klickar du på Inaktivera och sedan på Inaktivera igen för att bekräfta.

Distributionsprocessen

1. En kund lägger en order i din webbutik.
  2. När ordern har betalats eller betalningen är auktoriserad mottar SFN en begäran om distribution i en Väntande status. Om du ställer in en distributionsfördröjning i Inställningar kommer begäran att ha en Väntande status tills fördröjningens varaktighet är över.
  3. SFN förbereder följande information för att distributionen ska behandlas:

1. kontrollerar om begäran uppfyller distributionsvillkoren
    2. avgör när paketet ska levereras
    3. väljer en posttjänst
    4. identifierar vilket distributionscenter som kan distribuera ordern
  4. Begäran tilldelas ett distributionscenter och placeras i en Pågående status.

5. När det är tid för din distributionsbegäran att behandlas utför SFN följande åtgärder:

1. plockar och packar artiklarna
    2. köper en fraktsedel med ett spårningsnummer
    3. bifogar fraktsedeln och följesedeln till paketet
    4. schemalägger en upphämtningstid hos transportören
  6. Distributionsbegäran placeras i en Distribuerad status. Om det här är en uppdelad distribution placeras begäran i en Delvis distribuerad status tills alla paket har distribuerats.

7. SFN uppdaterar din Shopify-order med spårningsnumret.

8. Transportören anländer till distributionscentret, hämtar upp leveransen och skickar en avisering till SFN om att paketet är under transport.

9. Transportören levererar den till kundens adress.